Ухвала
від 12.09.2023 по справі 183/3196/22
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 183/3196/22

Провадження № 2/183/852/23

У Х В А Л А

12 вересня 2023 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області в складі головуючого судді Майної Г. Є., розглянувши в письмовому провадженні клопотання, подане від імені представника Новомосковської районної державної адміністрації Дніпропетровської області Тен І. О. про розгляд справи без участі третьої особи у цивільній справі за позовом Губиниської селищноїради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа Відділ з питання надання адміністративних послуг та реєстрації бізнесу та речових прав на нерухоме майно Новомосковської райдержадміністрації про визнання недійсним державного акту на земельну ділянку, скасування рішення державного реєстратора, витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння, визнання права власності на земельну ділянку,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженнісуду знаходитьсявищезазначена цивільнасправа,розгляд якоїпризначено у підготовчому засіданні на 19жовтня 2023року о09год.00хв. у приміщенні суду, за адресою: Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Гетьманська, буд.4, зал №5.

24 серпня 2023 року на електронну адресу суду надійшло клопотання, подане від імені представника Новомосковської районної державної адміністрації Дніпропетровської області Тен І. О. про розгляд справи без участі третьої особи у цивільній справі за позовом Губиниської селищноїради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа Відділ з питання надання адміністративних послуг та реєстрації бізнесу та речових прав на нерухоме майно Новомосковської райдержадміністрації про визнання недійсним державного акту на земельну ділянку, скасування рішення державного реєстратора, витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння, визнання права власності на земельну ділянку. Подане клопотання не скріплено електронним підписом заявника. Указане клопотання передано головуючому судді 11 вересня 2023 року.

Вирішуючи подане клопотання, суд виходить з такого.

Відповідно доч.1ст.42ЦПК Україниу справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи. Сторонами вцивільному процесіє позивачі відповідач. Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава (ст.48ЦПК України).

Згідно з ч. 8 ст. 43 ЦПК України якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника). Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Згідно з п. 12 ч. 1 ст. 1 Закону України "Про електронні довірчі послуги" електронний підпис - електронні дані, які додаються підписувачем до інших електронних даних або логічно з ними пов`язуються і використовуються ним як підпис.

Відповідно до ст.6 Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг" для ідентифікації автора електронного документа може використовуватися електронний підпис. Накладанням електронного підпису завершується створення електронного документа.

Відповідно до ч. 2 ст. 183 ЦПК України письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

Згідно з ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Судом установлено, що подане від імені заявника клопотання про розгляд справи без участі третьої особи, не скріплено електронним підписом заявника, тобто клопотання не відповідає вимогам ч.8 ст.43,ч.2 ст.183ЦПК України, Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг", а тому, на підставі ч. 4 ст. 183 ЦПК України, належить постановити про повернення клопотання заявникові без розгляду.

На підставівикладеного,керуючись ст.ст.42,43,48,183,260ЦПК України,суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання,подане відімені представникаНовомосковської районноїдержавної адміністраціїДніпропетровської областіТен І.О.про розглядсправи безучасті третьоїособи уцивільній справіза позовомГубиниської селищноїрадидо ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,третя особа Відділз питаннянадання адміністративнихпослуг тареєстрації бізнесута речовихправ нанерухоме майноНовомосковської райдержадміністраціїпро визнаннянедійсним державногоакту наземельну ділянку,скасування рішеннядержавного реєстратора,витребування земельноїділянки зчужого незаконноговолодіння,визнання прававласності наземельну ділянку- повернути заявникові без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду через Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області. Апеляційна скарга подається протягом 15 днів, починаючи з наступного за днем складення ухвали суду.

Ухвала суду складена і підписана 12 вересня 2023 року.

Суддя Г.Є. Майна

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення12.09.2023
Оприлюднено14.09.2023
Номер документу113407130
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —183/3196/22

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 10.10.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 29.06.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні