Ухвала
від 11.09.2023 по справі 381/3001/23
ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

08500, м. Фастів, вул. Івана Ступака, 25, тел. (04565) 6-17-89, факс (04565) 6-16-76, email: inbox@fs.ko.court.gov.ua


2/381/1012/23

381/3001/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 вересня 2023 року Фастівський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючої судді Соловей Г.В.,

з участю секретаря Гапонюк І.В.,

за участю представника позивача Будової Н.М.,

за участю представника відповідача Халіновської М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження в м. Фастів Київської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Дорогинської гімназії Томашівської сільської ради, Відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Томашівської сільської ради про визнання незаконними та скасування наказів, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,-

ВСТАНОВИВ:

12.07.2023 року позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до відповідачів Дорогинської гімназії Томашівської сільської ради, Відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму Томашівської сільської ради про визнання незаконними та скасування наказів, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Ухвалою Фастівського міськрайонного суду Київської області від 13.07.2023 року відкрито спрощене позовне провадження у справі з викликом сторін в судове засідання.

В судовому засіданні представник позивача подала заяву в якій просила залучити до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача Томашівську сільську раду. Заява обґрунтована тим, що позивач аргументовує пропуск строку для подання позову, набранням законної сили рішенням Київського окружного адміністративного суду від 21.12.2022 року у справі № 320/5934/22, залишеним без змін постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 06.06.2023 року, яким визнано протиправним та скасовано рішення Виконавчого комітету Томашівської сільської ради від 06.06.2022 року № 14/12 «Про призупинення діяльності на рівні базової середньої освіти Дорогинського ЗЗСО І-ІІІ ступенів у 2022-2023 навчальному році». У зв`язку з ухваленням цього судового рішення в адміністративній справі позивач підлягає поновленню на роботі. ВК Томашівської сільської ради, є виконавчим органом Томашівської сільської ради, не має статусу юридичної особи. Відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму Томашівської сільської ради також є виконавчим органом Томашівської сільської ради із статусом юридичної особи. Томашівська сільська рада є засновником Дорогинської гімназії Томашівської сільської ради й здійснює фінансування та матеріально-технічне забезпечення зазначеного закладу освіти. Як зазначає представник позивача, з огляду на підстави та предмет позову, рішення у справі, що розглядається може вплинути на права та законні інтереси Томашівської сільської ради.

В судовому засіданні представник відповідача Відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Томашівської сільської ради просила в задоволенні заяви відмовити.

В судове засідання представник відповідача Дорогинської гімназії не з`явився, через канцелярію суду надійшла заява ОСОБА_2 , як представника Дорогинської гімназії про розгляд справи у її відсутність.

Заслухавши учасників судового процесу щодо поданої заяви, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Як передбачено ч. 1 ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи викладене та зазначені у позовній заяві фактичні обставини справи, підставу та предмет позову, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі, як третю особу, що не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача Томашівську сільську раду.

На підставі викладеного, керуючись ст.55,258,260 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Дорогинської гімназії Томашівської сільської ради, Відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму Томашівської сільської ради про визнання незаконними та скасування наказів, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача Томашівську сільську раду Фастівського району Київської області.

Розгляд справи відкласти на 27 вересня 2023 року на 09 годину 30 хвилин.

Про час і місце судового засідання повідомити третю особу, направивши судову повістку, копію позовної заяви, копію цієї ухвали та запропонувати подати в десятиденний строк з дня отримання даної ухвали можливі заперечення чи пояснення щодо позовної заяви.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Г.В. Соловей

Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено14.09.2023
Номер документу113413201
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —381/3001/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Болотов Євген Володимирович

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Болотов Євген Володимирович

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Болотов Євген Володимирович

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Болотов Євген Володимирович

Рішення від 27.11.2023

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Рішення від 27.11.2023

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні