Ухвала
від 12.09.2023 по справі 571/1035/22
ДУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 571/1035/22

Провадження № 2/559/56/2023

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 вересня 2023 року м.Дубно

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області в складі головуючої судді Жуковської О.Ю.,з участю секретаря судового засідання Кобзаренко І.Р.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Рокитнівський відділ державної виконавчої служби у Сарненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) про звільнення від сплати заборгованості по аліментам,

В С Т А Н О В И В:

09.08.2022 до суду надійшла позовна заява, позивач і відповідач діють через своїх представників, бо перший військовослужбовець, а друга знаходиться за межами України. 27.07.2023 сторони звернулися із заявою про затвердження мирової угоди, а також надали підписану 26.07.2023 мирову угоду. Заяви сторін про затвердження мирової угоди та мирова угода приєднані до матеріалів справи. Сторонам зрозумілі наслідки такого рішення та закриття провадження у справі. Окрім цього, сторони просять слухати справу без їх участі.

Розглянувши мирову угоду, суд вважає, що заяви про затвердження мирової угоди обґрунтовані та підлягають задоволенню із наступних підстав.

Відповідно до ч.7 ст. 49 ЦПК України сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу. За ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоди сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Установлено, що умови мирової угоди викладені сторонами на окремому аркуші та підписані з однієї сторони уповноваженим представником позивача адвокатом Ковташ Василем Даниловичем, з другої - уповноваженим представником відповідача адвокатом Вишковською Валентиною Іванівною, зрозумілі наслідки затвердження мирової угоди та закриття провадження у справі.

Згідно вимог ч. 1 п. 5 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Суд перевірив, що умови мирової угоди не суперечать закону, стосуються лише прав та обов`язків сторін та предмета позову, умови мирової угоди не порушують прав, свобод чи інтересів інших осіб, в тому числі й держави, дотримано сторонами процедурний порядок звернення, дійсно укладено мирову угоду, її зміст викладено зрозуміло, чітко, однозначно, безумовно, в результаті ліквідується спір між сторонами. Тому, суд вважає, що мирову угоду необхідно затвердити та закрити провадження у справі.

За вимогами ст. 208 ЦПК України виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документу, встановленим Законом України «Про виконавче провадження». У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст.ст. 49, 142, 158, 207, 208, 255, 256,260,352-355 ЦПК України суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити мирову угоду, укладену 26.07.2023 у справі №571/1035/22 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Рокитнівський відділ державної виконавчої служби у Сарненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) про звільнення від сплати заборгованості по аліментам, між позивачем ОСОБА_1 та відповідачем ОСОБА_2 на наступних умовах:

1.Сторони встановили, що мирова угода укладається з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок та стосується прав та обов`язків сторін та предмета спору.

2.Вимоги позивача та відповідача повністю врегульовано внаслідок добровільного вирішення сторонами даного спору.

3.Сторони домовились, що Відповідач визнає позовні вимоги в повному обсязі та підтримує вимогу про звільнення ОСОБА_1 від сплати заборгованості по аліментам, згідно виконавчого листа №559/575/17, виданого 20 жовтня 2021 року Дубенським районним судом Рівненської області на дитину, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

4.Позивач надає безтермінову та беззаперечну згоду на належне оформлення всіх необхідних документів для виїзду, в`їзду, возз`єднання родини, перебування, постійне проживання і навчання в Республіці Чехія дитини Сторін - ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

5.Позивач надає свою згоду та дозвіл на виїзд на постійне проживання за кордон спільної дитини Сторін ОСОБА_3 і навчання в Республіці Чехія без жодних винятків та обмежень.

6.Відповідач зобов`язується не чинити перешкод Позивачу, ОСОБА_1 у спілкуванні та вихованні дитини, ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

7.Дана мирова угода укладена в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , та з врахуванням рівною мірою інтересів кожного з батьків та забезпечення рівності у реалізації особистих немайнових прав батьків та дітей. У випадку наявності суперечностей між Сторонами щодо виконання у майбутньому зобов`язань за даною Мировою угодою, Сторони зобов`язуються урегульовувати такі суперечності із врахуванням інтересів дитини, шляхом взаємних поступок, домовленостей та компромісів.

8.Сторони домовилися відшкодування судового збору покласти на відповідача.

9.Сторони звертаються до суду з проханням про затвердження мирової угоди та закриття провадження по справі № 571/1035/22. Наслідки закриття провадження по справі, передбачені ст. ст. 255, 256 ЦПК України, сторонам відомі та зрозумілі, вимоги статей 207, 208 ЦПК України сторонам відомі та зрозумілі.

10.Мирову угоду укладено у трьох примирниках, по одному для кожної із сторін, один - для Дубенського міськрайонного суду Рівненської області.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Рокитнівський відділ державної виконавчої служби у Сарненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) про звільнення від сплати заборгованості по аліментам - закрити.

У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченого законодавством для виконання судових рішень.

Ухвала може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів.

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 .

Представник позивача: адвокат Ковташ Василь Данилович, свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю серії ЛВ№000697, видане на підставі рішення Ради адвокатів Львівської області від 14.07.2017 року №70, місце ведення адвокатської діяльності: вул. Бєлгородська, 2Б/56, м. Сарни, Рівненськоої області, електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_3

Відповідач: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_2 .

Представник відповідача: адвокат Вишковська Валентина Іванівна, свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю № 1677 від 27.06.2019, видане на підставі рішення Ради адвокатів Рівненської області № 192 від 21.05.2019 р., місце ведення адвокатської діяльності: вул. Поповича, 30, м. Дубно, Рівненська область, електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_5 , тел. моб. НОМЕР_3

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Рокитнівський відділ державної виконавчої служби у Сарненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів), адреса: просп..Незалежності, 24, смт.Рокитне, Сарненського району, Рівненської області, код ЄДРПОУ 34743170, електронна пошта: info@rk.rv.dvs.gov.ua.

Суддя О.Ю.Жуковська

Дата ухвалення рішення12.09.2023
Оприлюднено14.09.2023
Номер документу113413724
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення від сплати заборгованості по аліментам

Судовий реєстр по справі —571/1035/22

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Жуковська О. Ю.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Жуковська О. Ю.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Жуковська О. Ю.

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Жуковська О. Ю.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Комзюк А. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні