Ухвала
від 13.09.2023 по справі 185/11645/23
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/11645/23

Провадження № 1-кс/185/1818/23

У Х В А Л А

13 вересня 2023 року м.Павлоград

Слідчий суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Павлоградського РВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, погоджене прокурором Павлоградської окружної прокуратури ОСОБА_4 , в рамках кримінального провадження відомості про які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023041370001078 від 12.06.2023 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст.191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Клопотанням слідчий порушує питання про надання слідчим СВ Павлоградського РВП ГУНП в Дніпропетровській області, ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), а саме:

договір між ІНФОРМАЦІЯ_1 (замовник) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) (підрядник) на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт будівлі сільської ради за адресою: АДРЕСА_1 » з усіма додатками, додаткові угоди до них, акти виконаних робіт з додатками (КБ-2в, КБ-3), акти прийому передачі товарно-матеріальних цінностей, прибутково-видаткові накладні на придбання/постачання ТМЦ, податкових накладних, рахунки-фактури, платіжних доручень, товарно- транспортних накладних, доручень на отримання ТМЦ, платіжні документи, банківські виписки, довідок про дебіторську та кредиторську заборгованість, які були поставлені/виконані/надані на виконання вказаного договору;

проектно-кошторисну документацію, дефектні акти, технічне завдання по об`єкту «Капітальний ремонт будівлі сільської ради за адресою: АДРЕСА_1 »;

документи, що відображають укладення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) договорів з іншими суб`єктами господарювання під час виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт будівлі сільської ради за адресою: АДРЕСА_1 », а саме договорів субпідряду або інших видів договорів, з усіма додатками, додаткові угоди до них, акти виконаних робіт з додатками (КБ-2в, КБ-3), акти прийому передачі товарно-матеріальних цінностей, прибутково-видаткові накладні на придбання/постачання ТМЦ, податкових накладних, рахунки-фактури, платіжних доручень, товарно-транспортних накладних, доручень на отримання ТМЦ, довідок про дебіторську та кредиторську заборгованість, які були поставлені/виконані/надані на виконання вказаного договору.

В клопотанні вказано, що до слідчого відділу Павлоградського РВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшли матеріали (ЄО № 13752) 12.06.2023 року до чергової

частини Павлоградського РВП надійшло повідомлення від УСБУ в Дніпропетровській області, про те, що посадові особи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), яке розміщене на території м. Дніпро, діючи з прямим умислом в рамках виконання підрядних робіт на території с. Троїцьке, Павлоградського району Дніпропетровської області, відповідно до укладеного договору № 2004-23 від 20.04.2023 року, намагаються привласнити державні кошти у великих розмірах.

За вказаним фактом внесенні 12 червня 2023 року відомості до Єдиного

реєстру досудових розслідувань за № 12023041370001078, за ознаками

злочину, передбаченого ч.3 ст. 15 ч. 3 ст. 191 КК України.

Встановлено, шо СБУ УСБУ у Дніпропетровській області, в ході виконання пріоритетних завдань, у встановленому законом порядку, а також контррозвідувального забезпечення об`єктів критичної інфраструктури, отримана інформація щодо порушення вимог чинного законодавства з боку посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса; АДРЕСА_2 , директор ОСОБА_8 )

23.03.2023 року ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , керівник ОСОБА_9 ) було проведено тендер щодо обрання підрядної організації для проведення робіт з «Капітальний ремонт будівлі сільської ради за адресою:

АДРЕСА_1 ». За результатом проведення тендеру, перемогу отримало ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », з яким було укладено договір №2004-23 від 20.04.2023, на загальну суму 4 634 712 гривень.

Відповідно до податкової звітності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », закупівля ТМЦ для виконання робіт за бюджетні кошти здійснюється у підприємств з ознаками фіктивності, які можливо, задіяні в схемі конвертації безготівкових коштів в готівку, з метою подальшого привласнення посадовими особами підприємства.

Крім цього, за отриманими даними, ТМЦ, які планується використовувати для виконання вимог договору, не відповідають критеріям тендерної закупівлі ( у частині технічними характеристиками будівельних матеріалів) та планується постачати за завищеними цінами.

Таким чином, враховуючи вищевикладене існує нагальна необхідність для слідства в отриманні документів та інформації, які передбачається отримати в порядку тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ).

Слідчий у судове засідання не з`явився, проте подав до суду заяву про розгляд клопотання без його участі.

Дослідивши матеріали додані до клопотання, слідчий суддя прийшов до наступного висновку.

Згідно з ч. 1 ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 5 ч. 2 ст. 131 КПК України передбачений такий вид заходів забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей і документів.

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду ( ст. 159 КПК України).

Відповідно до п.п. 1, 2 ч. 5, ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно вимог ч.2 ст.160 КПК України у клопотанні про тимчасовий доступ серед іншого має бути зазначено про неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.160 КПК України у клопотанні зазначаються підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать: відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною ч. 5 ст. 163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

На думку слідчого судді в задоволенні клопотання слідчого необхідно відмовити, оскільки клопотання слідчого не відповідає вимогам кримінального процесуального закону, так як слідчим не надано доказів згідно вимог ст.84 КПК України на підтвердження викладених у клопотанні обставин (податкова звітність згідно якої закупівля ТМЦ здійснюється у підприємств з ознаками фіктивності), не вказано ідентифікуючих ознак документів, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 159, 160, 162, ч. 2 ст. 163, ст. 164 - 166, 369-372 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні клопотання слідчого СВ Павлоградського РВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, погоджене прокурором Павлоградської окружної прокуратури ОСОБА_4 , в рамках кримінального провадження відомості про які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023041370001078 від 12.06.2023 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст.191 КК України - відмовити.

Відповідно до ст. 309 КПК України ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудПавлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення13.09.2023
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу113416029
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —185/11645/23

Ухвала від 27.11.2023

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко В. М.

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Врона А. О.

Ухвала від 13.09.2023

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Врона А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні