Ухвала
від 08.09.2023 по справі 191/3127/23
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/3127/23

Провадження № 2/191/802/23

У Х В А Л А

про витребування доказів

08 вересня 2023 року м. Синельникове

Синельниківській міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Костеленко Я.Ю.

за участю секретаря Омельченко К.В.

розглянувшиу відкритомупідготовчому судовомузасіданні взалі судум.Синельникове Дніпропетровськоїобласті цивільнусправу запозовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Раївська сільська об`єднана територіальна громада Синельниківського району, про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості за оренду земельної ділянку,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області знаходиться цивільна справа запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Раївська сільська об`єднана територіальна громада Синельниківського району, про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості за оренду земельної ділянку.

Позивач при зверненні до суду з позовом просив витребувати з Раївської сільської об`єднаної територіальної громади Синельниківського району Дніпропетровської області договір оренди земельної ділянки площею 5,430 га, кадастровий №1224881300:01:003:0160, який був укладений 20 жовтня 2020 року між ОСОБА_2 та ОСОБА_1 . У підготовче судове засідання позивач не з`явився.

Відповідач у підготовче судове засідання не з`явився, за невідомих суду причин, хоча про день та час розгляду справи повідомлявся належним чином.

Представник третьоїособи:Раївської сільськоїоб`єднаної територіальноїгромади Синельниківськогорайону у підготовче судове засідання не з`явився, за невідомих суду причин, хоча про день та час розгляду справи повідомлявся належним чином.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.1ст.81 ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. ч. 1, 5, 6, 7 ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно достатті 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно достатті 77 ЦПК Україниналежними є докази, що містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають ніше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Згідно із ст.95ЦПК України письмовими доказами є документи які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Вивчивши письмові матеріали справи, суд вважає, що дана інформація потрібна для встановлення фактичних обставин справи, що необхідно для винесення всебічного і обґрунтованого рішення по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.84,260 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Витребуватиз Раївськоїсільської об`єднаноїтериторіальної громадиСинельниківського районуДніпропетровської областідоговір орендиземельної ділянки площею 5,430га, кадастровий №1224881300:01:003:0160, який був укладений 20 жовтня 2020 року між ОСОБА_2 та ОСОБА_1 .

Копію ухвали направити до Раївської сільської об`єднаної територіальної громади Синельниківського району Дніпропетровської області (52523, Дніпропетровська область, Синельниківський район, с.Раївка, вул.Таланова, буд.10А, електронна пошта: Info@ray.otg.dp.gov.ua) для виконання.

Зазначені документи обов`язково необхідно надати до 11-30год.26жовтня 2023року

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Я. Ю. Костеленко

СудСинельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення08.09.2023
Оприлюднено14.09.2023
Номер документу113419606
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —191/3127/23

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Костеленко Я. Ю.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Костеленко Я. Ю.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Костеленко Я. Ю.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Костеленко Я. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні