Ухвала
від 29.08.2023 по справі 2а-5259/12/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

29 серпня 2023 року № 2а-5259/12/1070

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панченко Н.Д., розглянувши в порядку письмового провадження у м. Києві заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про видачу дубліката виконавчого листа в межах адміністративної справи за позовом Управління Пенсійного фонду України у Києво-Святошинському районі Київської області до Комунального підприємства «Міська друкарня Києво-Святошинського району» про стягнення заборгованості,

УСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України у Києво-Святошинському районі Київської області звернулось до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Комунального підприємства «Міська друкарня Києво-Святошинського району» про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у сумі 470,36 грн.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 16.01.2013 адміністративний позов задоволено повністю. Стягнуто з Комунального підприємства «Міська друкарня Києво-Святошинського району» на користь Управління Пенсійного фонду України у Києво-Святошинського району Київської області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період вересень-жовтень 2012 року у розмірі 470,36 грн.

17 травня 2013 року Київським окружним адміністративним судом було видано позивачу виконавчий лист, що підтверджується розпискою представника позивача на зворотному боці копії виконавчого листа.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 20.12.2017 позивачу відмовлено у задоволенні заяви про видачу дубліката виконавчого листа у справі.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 12.11.2019 заяву позивача про заміну сторони виконавчого провадження від 20.09.2019 №1592/108-07 повернуто заявникові разом з усіма доданими до неї документами.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 21.11.2019 призначено судове засідання з розгляду заяви ГУ ПФУ у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 28.11.2019 замінено сторону виконавчого провадження за виконавчим листом, а саме: стягувача - Києво-Святошинське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Київській області, код 22933548, місцезнаходження: 04071, м. Київ, Подільський район, вул. Ярославська, буд. 40.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 10.12.2019 заяву ГУ ПФУ у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження в межах адміністративної справи №2а-5259/12/1070 залишено без розгляду.

25 листопада 2022 року на адресу суду від Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області надійшла заява про видачу дублікату виконавчого листа.

За результатами автоматизованого розподілу вказана заява передана для розгляду судді Панченко Н.Д. 28.08.2023.

Розглянувши вказану заяву, суд зазначає таке.

Відповідно до частини першої статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України;2) найменування суду, до якого вона подається;3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;5) підстави заяви (клопотання, заперечення);6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення);7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Вимога вказати в заяві по суті справи, скарзі, заяві, клопотанні або запереченні ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України стосується лише юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України. Іноземна юридична особа подає документ, що є доказом її правосуб`єктності за відповідним законом іноземної держави (сертифікат реєстрації, витяг з торгового реєстру тощо).

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Суд зазначає, що заява про видачу дубліката виконавчого листа є заявою з процесуальних питань.

Відповідно до підпункту 18.4 пункту 18 розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України установити, що зміни до цього Кодексу вводяться в дію з урахуванням таких особливостей: до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів: у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про Державний бюджет на 2022 рік» (який був чинний на момент звернення Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області із заявою про видачу дублікату виконавчого листа) установлено у 2022 році прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня - 2481 гривня.

Отже, сума судового збору, яка підлягає стягненню за видачу стягувачу дубліката виконавчого документа становить 74,43 грн (2481,00 грн х 0,03).

Позивач всупереч вимогам КАС України не надав доказів сплати судового збору за видачу дубліката виконавчого листа, що суперечить вимогам КАС України.

Відповідно до частини другої статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Враховуючи вищевказане, суд вважає за необхідне повернуто Головному управлінню Пенсійного фонду України у Київській області заяву про видачу дубліката виконавчого листа без розгляду.

Керуючись статтями 167, 243, 248, підпункт 18.4 пункту 18 розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про видачу дубліката виконавчого листа повернути без розгляду.

Копію ухвали суду надіслати (вручити, надати) позивачу (його представнику), зокрема, шляхом направлення тексту ухвали електронною поштою, факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), телефонограмою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Суддя Панченко Н.Д.

Дата ухвалення рішення29.08.2023
Оприлюднено15.09.2023
Номер документу113432090
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —2а-5259/12/1070

Ухвала від 29.08.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 10.12.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 28.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 21.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 12.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 20.12.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 02.11.2012

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні