Ухвала
від 12.09.2023 по справі 580/5257/23
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

м. Черкаси

12 вересня 2023 року справа № 580/5257/23

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Тимошенко В.П.,

розглянувши у порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження у приміщенні суду адміністративну справу за позовом Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до товариства з обмеженою відповідальністю Біг-Слобода про стягнення адміністративно-господарських санкцій,

встановив:

26 червня 2023 року до Черкаського окружного адміністративного суду звернулось Черкаське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю Біг-Слобода, в якому позивач просить стягнути з відповідача на користь позивача 28332,46 грн адміністративно-господарських санкцій за незайняті робочі місця особами з інвалідністю у 2022 році та 1496,22 грн пені за несвоєчасну сплату зазначених санкцій на рахунок позивача за наступними реквізитами: код ЄДРПОУ 37930566, МФО 899998, р/р UA808999980313181230000023759.

Ухвалою суду від 31.07.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито спрощене позовне провадження. Розгляд справи по суті розпочато за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення сторін (у письмовому провадженні) за наявними у справі матеріалами.

Представник позивача звернувся до суду із клопотанням в якому просить закрити провадження у справі в зв`язку наданням документів, що підтверджують факт працевлаштування осіб з інвалідністю та просив повернути судові витрати зі сплати судового збору понесені за подання позову.

Вирішуючи питання про можливість прийняття відмови від позову та закриття провадження у справі, суд приходить до такого.

Відповідно до ч. 3 ст. 9 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Суд також бере до уваги, що ч. 1 ст. 47 КАС України закріплює право позивача на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову.

Одночасно суд враховує, що відповідно до ч. 6 ст. 47 КАС України суд не приймає відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

Відповідно до п.2 ч.1 ст. 238 КАС України суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

За таких обставин суд приходить до висновку, що відмова позивача від позову не суперечить закону та не порушує чиї-небудь права, свободи чи інтереси і є достатньою підставою для закриття провадження у справі.

Щодо покладення витрат за подання позову на відповідача, суд зазначає, що відповідно до приписів ч. 2, 3 ст. 139 КАС України на користь суб`єкта владних повноважень можуть бути стягнуті виключно витрати пов`язані із залученням свідків та проведенням експертиз. При цьому не включаються до складу судових витрат, витрати суб`єкта владних повноважень на правничу допомогу адвоката та сплату судового збору,

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

З наведеного вбачається, що при закритті провадження у справі за ініціативою позивача сплачений судовий збір поверненню не підлягає та не стягується з відповідача, тому подана позивачем заява підлягає задоволенню частково.

На підставі викладеного, керуючись ст. 139, п.2 ч.1 ст. 238 КАС України, суд,-

ухвалив:

Заяву позивача задовольнити частково.

Закрити провадження у справі за позовом Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до товариства з обмеженою відповідальністю Біг-Слобода про стягнення адміністративно-господарських санкцій.

У задоволенні інших вимог заяви відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, однак може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Суддя Валентина ТИМОШЕНКО

Дата ухвалення рішення12.09.2023
Оприлюднено15.09.2023
Номер документу113434595
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій

Судовий реєстр по справі —580/5257/23

Ухвала від 12.09.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Валентина ТИМОШЕНКО

Ухвала від 31.07.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Валентина ТИМОШЕНКО

Ухвала від 03.07.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Валентина ТИМОШЕНКО

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні