Ухвала
від 13.09.2023 по справі 459/2927/23
ЧЕРВОНОГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 459/2927/23

Провадження № 2/459/540/2023

У Х В А Л А

про відмову у відкритті провадження у справі

13 вересня 2023 року суддя Червоноградського міського суду Львівської області Грабовський В.В., розглянувши позовну заяву Приватного підприємства «Автоцентр-Червоноград» до Приватного акціонерного товариство «Українська страхова компанія» про відшкодування матеріальної шкоди, завданої адміністративним правопорушенням,

встановив:

04.09.2023 представник позивача звернувся до суду із вищевказаним позовом.

Вважаю, що у відкритті провадження у цивільній справі слід відмовити з огляду на таке.

Відповідно до ч. 1 ст. 19 ЦПК України суди розглядаютьу порядкуцивільного судочинствасправи,що виникаютьз цивільних,земельних,трудових,сімейних,житлових таінших правовідносин,крім справ,розгляд якихздійснюється впорядку іншогосудочинства. Суди розглядають у порядку цивільного судочинства також вимоги щодо реєстрації майна та майнових прав, інших реєстраційних дій, якщо такі вимоги є похідними від спору щодо такого майна або майнових прав, якщо цей спір підлягає розгляду в місцевому загальному суді і переданий на його розгляд з такими вимогами.

Згідно п. 15 ч. 1 ст. 20 ГПК України господарські суди розглядають справи у спорах, що виникають у зв`язку із здійсненням господарської діяльності (крім справ, передбачених частиною другою цієї статті), та інші справи у визначених законом випадках, зокрема: інші справи у спорах між суб`єктами господарювання.

Відповідно доп.1ч.1,ч.5 ст.186ЦПК України суддявідмовляє увідкритті провадженняу справі,якщо заяване підлягаєрозгляду впорядку цивільногосудочинства. Відмовляючи у відкритті провадження з підстави, встановленої пунктом 1 частини першої цієї статті, суд повинен роз`яснити заявнику, до юрисдикції якого суду віднесено розгляд справи.

Оскільки спір між сторонами виник у зв`язку із здійсненням їх господарської діяльності, такий підлягає розгляду в порядку господарського судочинства та відноситься до юрисдикції господарського суду.

Отже, заявлені позовні вимоги не підлягають розгляду в порядку цивільного судочинства, а тому у відкритті провадження у справі слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 186, 260, 261 ЦПК України, суддя

ухвалив:

Відмовити у відкритті провадження.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Ухвалу складено 13.09.2023.

Суддя: В. В. Грабовський

Дата ухвалення рішення13.09.2023
Оприлюднено15.09.2023
Номер документу113443920
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди, завданої адміністративним правопорушенням

Судовий реєстр по справі —459/2927/23

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Грабовський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні