Ухвала
від 12.09.2023 по справі 348/2088/23
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

Справа № 348/2088/23

Номер провадження 2/348/809/23

12 вересня 2023 року м. Надвірна

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області у складі головуючого судді Максименко О.Ю., розглянувши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Яремчанської центральної міської лікарні, Державної Казначейської служби України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача ОСОБА_2 , про відшкодування моральної та матеріальної шкоди,

У с т а н о в и в :

В провадженні Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області перебувало кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_2 , яку вироком суду від 24.04.2023 визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України. В межах кримінального провадження потерпілою ОСОБА_1 було заявлено цивільний позов про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, який вироком суду від 24.04.2023 було задоволено. Проте, ухвалою Івано-Франківського апеляційного суду від 22.08.2023 вирок Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області від 24.04.2023 в частині вирішення цивільного позову скасовано та призначено новий розгляд в суді першої інстанції в порядку цивільного судочинства.

Справа надійшла до суду 07.09.2023.

Згідно ч. 4 ст. 128 КПК України Форма та зміст позовної заяви повинні відповідати вимогам, встановленим до позовів, які пред`являються у порядку цивільного судочинства.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК Україниза відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185 цього Кодексу. Суддя відкриває провадження у цивільній справі не інакше як на підставі заяви, поданої і оформленої в порядку, встановленомуЦПК України.

Зазначена позовна заява з усіма уточненнями відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України, підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

Дана справа за правилами спрощеного позовного провадження розгляду не підлягає.

За таких обставин суд вважає за можливе відкрити провадження у цій справі в порядку загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. 175,177,187,189,260,261, 353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 доЯремчанської центральноїміської лікарні,Державної Казначейськоїслужби України,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог,на сторонівідповідача ОСОБА_2 ,про відшкодуванняморальної таматеріальної шкоди в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засіданняпризначити на 04 жовтня 2023 року на 14:00 год. у відкритому судовому засіданні в приміщенні Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області.

Про розгляд справи повідомити учасників справи.

Представникам учасників справи мати документи, що підтверджують їх повноваження.

Відповідачам роз`яснюється, що вони мають право надіслати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а іншим учасникам справи - копію відзиву та доданих до нього документів, не пізніше першого підготовчого засідання, тобто до 04 жовтня 2023 року.

Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача, роз`яснюється, що вона має право надіслати до суду пояснення щодо позову або відзиву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують пояснення третьої особи, а іншим учасникам справи - копію пояснень та доданих до них документів, не пізніше першого підготовчого засідання, тобто до 04 жовтня 2023 року.

У разі ненадання відповідачем відзиву, а третьою особою пояснень, у встановлений судом строк без поважних причин спір буде вирішено за наявними матеріалами справи.

Учасникам справи роз`яснюється, що докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Звернути увагу учасників процесу, що всі документи (заяви, відзив на позовну заяву, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@nd.if.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (вул. Мазепи, 35 м. Надвірна Івано-Франківської області, 78405).

Учасникам справи роз`яснюється, що вони можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки суду: https://court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і окремому оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Надвірнянського районного суду

Івано-Франківської області О.Ю.Максименко

Дата ухвалення рішення12.09.2023
Оприлюднено18.09.2023
Номер документу113460009
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної та матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —348/2088/23

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Максименко О. Ю.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Максименко О. Ю.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Максименко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні