Ухвала
від 11.09.2023 по справі 914/2092/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

11.09.2023 Справа № 914/2092/23

Господарський суд Львівської області у складі судді Зоряни ГОРЕЦЬКОЇ, за участю секретаря судового засідання Марти ПРИШЛЯК розглянув заяву позивача про залишення позову без розгляду у справі

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «МЕДСОЮЗ+»,

до відповідача 1: Фізичної особи підприємця ОСОБА_1 ,

до відповідача 2: Фізичної особи підприємця ОСОБА_2 ,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ФОП ОСОБА_3 ,

про стягнення коштів та розірвання договору,

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «МЕДСОЮЗ+» до Фізичної особи підприємця ОСОБА_1 , Фізичної особи підприємця ОСОБА_2 про стягнення коштів, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ФОП ОСОБА_3 про стягнення коштів та розірвання договору.

Ухвалою від 12.07.2023 відкрито провадження по справі за правилами загального позовного провадження.

За вх. №3451/23 представник позивача подав заяву про залишення позовної заяви без розгляду.

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 226 Господарського процесуального кодексу України суд залишає позов без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

При цьому, згідно з ч.2 ст.226 ГПК України, про залишення позову без розгляду постановляється ухвала, в якій вирішуються питання про розподіл між сторонами судових витрат, про повернення судового збору з бюджету.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір», сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Враховуючи наведене, судовий збір, сплачений позивачем за подання позовної заяви у цій справі, не підлягає поверненню позивачу, оскільки, як зазначено вище, позов у цій справі підлягає залишенню без розгляду на підставі поданої позивачем заяви.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 226, ст. ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «МЕДСОЮЗ+» до Фізичної особи підприємця ОСОБА_1 , Фізичної особи підприємця ОСОБА_2 про стягнення коштів, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ФОП ОСОБА_3 про стягнення коштів та розірвання договору залишити без розгляду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://court.gov.ua/fair/sud5015, а також у Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою - http://reyestr.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 235 ГПК України.

Ухвала може бути оскаржене в апеляційному порядку до Західного апеляційного господарського суду в порядку, встановленому розділом IV ГПК України.

Суддя Горецька З.В.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено18.09.2023
Номер документу113462811
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань оренди

Судовий реєстр по справі —914/2092/23

Ухвала від 11.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 14.08.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 13.07.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 12.07.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні