Ухвала
від 12.09.2023 по справі 757/39172/23-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/39172/23-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 вересня 2023 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження - прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві старший лейтенант поліції ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення огляду,

ВСТАНОВИВ:

05.09.2023 в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві старший лейтенант поліції ОСОБА_4 , погоджене прокурором Печерської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення огляду.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України здійснювалась фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею.

Слідчий суддя заслухавши пояснення прокурора в обґрунтування клопотання, дослідивши матеріали провадження, приходить до наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів клопотання, У провадженні слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42022102060000152 від 27.09.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Печерською окружною прокуратурою міста Києва.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами Головного управління Пенсійного фонду в м. Києві, шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою із службовими особами ТОВ «Охоронна фірма Вольф», код ЄДРПОУ 43888018, ТОВ «ПХП», код ЄДРПОУ 43337846, та іншими особами: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , здійснили привласнення бюджетних коштів при проведенні капітального ремонту четвертого, п`ятого, шостого поверхів адміністративної будівлі Головного управління Пенсійного фонду в м. Києві, розташованої за адресою: м. Київ, пр-т Перемоги, 50.

Встановлено, що у 2021 році Головним управлінням Пенсійного фонду України в м. Києві проведено закупівлю, пов`язану з капітальним ремонтом четвертого, п`ятого, шостого поверхів адміністративної будівлі Головного управління Пенсійного фонду в м. Києві, розташованої за адресою: м. Київ, пр-т Перемоги, 50, та за рішенням тендерного комітету 11.11.2021 укладено договір з ТОВ «Охоронна фірма Вольф», (код 43888018), на суму 38,5 млн грн без ПДВ.

Обставини, викладені слідчим в клопотанні, свідчать про заволодіння посадовими особами Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, Пенсійного фонду України, ТОВ «Охоронна фірма ВОЛЬФ» бюджетними коштами у особливо великих розмірах, вчиненого за попередньою змовою групи осіб в умовах воєнного стану при здійсненні капітального ремонту будівлі управління за бюджетні кошти.

Відповідно до акту приймання-передачі в оренду нерухомого майна, що належить до державної власності від 14.12.2020 Балансоутримувач - Державне видавництво «Преса України» Державного управління справами на виконання договору оренди нерухомого майна, що належить до державної власності № 8722 від 14.12.2020 орендарю ГУ Пенсійного фонду України в м. Києві передано нежитлові приміщення загальною площею 9794, 86 кв.м, що знаходяться на частині першого поверху, на частині четвертого поверху, на п`ятому поверсі, на шостому поверсі та на частині даху і технічному поверсі за адресою м. Київ, проспект Берестейський (колишня назва - Перемоги), 50.

Відповідно до свідоцтва про право власності від 03.12.2015 громадський будинок - корпус редакційно-видавничий (літера А) загальною площею 14619 кв.м за адресою м. Київ, проспект Берестейський (колишня назва - Перемоги) 50 на праві власності належить державі України в особі Державного управління справами.

Так, у зв`язку з необхідністю виявлення та фіксації обсягів проведених ремонтних робіт за вищевказаною адресою та документування обставин вчинення кримінального правопорушення виникла необхідність проведення огляду нежитлових приміщень загальною площею 9794, 86 кв.м, що знаходяться на частині першого поверху, на частині четвертого поверху, на п`ятому поверсі, на шостому поверсі та на частині даху і технічному поверсі за адресою м. Київ, проспект Берестейський (колишня назва - Перемоги), 50.

Зокрема, старшим слідчим Печерського управління поліції Головного управління Національної полії у місті Києві 28.08.2023 призначено будівельно-технічну експертизу до Донецького наукового центру «Інституту судових експертиз ім. Засл. Проф. М,С. Бокаріуса» для встановлення обсягів виконаних робіт.

Відповідно до ст. 13 КПК України, не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України огляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Відповідно ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Приймаючи до уваги вищевикладене, заслухавши пояснення слідчого, а також враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав для огляду нежитлових приміщень загальною площею 9794, 86 кв.м, що знаходяться на частині першого поверху, на частині четвертого поверху, на п`ятому поверсі, на шостому поверсі та на частині даху і технічному поверсі за адресою м. Київ, проспект Берестейський (колишня назва - Перемоги), 50, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 237, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_4 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , слідчим слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві, за участю експертів Донецького наукового центру «Інституту судових експертиз ім. Засл. Проф. М,С. Бокаріуса», прокурорам Печерської окружної прокуратури міста Києва, які входять до групи прокурорів у кримінальному провадженню № 42022102060000152 від 27.09.2022, дозвіл на проведення огляду нежитлових приміщень загальною площею 9794, 86 кв.м, що знаходяться на частині першого поверху, на частині четвертого поверху, на п`ятому поверсі, на шостому поверсі та на частині даху і технічному поверсі за адресою АДРЕСА_1 , власником якого є: держава України в особі Державного управління справами, балансоутримувачем якого є Державне видавництво «Преса України» Державного управління справами в особі ОСОБА_13 , орендарем якого є ГУ Пенсійного фонду України в м. Києві в особі ОСОБА_14 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення12.09.2023
Оприлюднено18.09.2023
Номер документу113467062
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —757/39172/23-к

Ухвала від 12.09.2023

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні