Ухвала
від 15.09.2023 по справі 341/2009/23
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/2009/23

Номер провадження 2-о/341/130/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 вересня 2023 року м. Галич

Суддя Галицького районного суду Івано-Франківської області Васильцова Г.А., розглянувши матеріали за заявою

ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 )

представником якого є адвокат Шевчук-Філімон Наталія Мирославівна ( АДРЕСА_2 )

заінтересована особа Дубовецька сільська рада (Івано-Франківська область, с. Дубівці, вул. Незалежності, 2)

про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В:

Представник заявника звернулася до Галицького районного суду Івано-Франківської області з заявою в якій просить визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатним, встановивши над ним опіку та призначити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 опікуном.

Заява відповідає вимогам ст. ст. 295, 297 ЦПК України.

Підстави для залишення заяви без руху, її повернення та відмови у відкритті провадження відсутні.

03.08.2023 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення доступу до безоплатної правничої допомоги» від 10.04.2023 № 3022-IX.

Зокрема, статтю 293 ЦПК України доповнено частиною 5, згідно з якою у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган ( установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу ( установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Ураховуючи, що розгляд справ, зокрема про визнання фізичної особи недієздатною, проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, та відсутність у матеріалах справи відомостей про наявність у ОСОБА_2 адвоката, залученого на договірній основі, з метою забезпечення дотримання процесуальних прав та забезпечення процесуальних гарантій відносно фізичної особи у справі про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна, відповідно до положень частини 5 статті 293 ЦПК України, суд вважає за необхідне залучити адвоката через Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області.

Керуючись ст. ст. 295, 297, 299 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою представника заявника ОСОБА_1 адвоката Шевчук-Філімон Наталії Мирославівни про визнання особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, заінтересована особа Дубовецька сільська рада,

Залучити до участі у справі за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи ОСОБА_2 недієздатним, встановлення опіки і призначення опікуна, адвоката особи, стосовно якої розглядається справа ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання: АДРЕСА_3 .

Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області забезпечити участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, у судовому засіданні.

Призначити справу до відкритого судового розгляду на 13годину 30 хвилин04жовтня 2023 року в приміщенні Галицького районного суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Караїмська, 10, м. Галич, Івано-Франківська область.

Повідомити про розгляд справи присяжних.

Надіслати учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://gl.if.court.gov.ua/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ганна ВАСИЛЬЦОВА

Дата ухвалення рішення15.09.2023
Оприлюднено18.09.2023
Номер документу113471574
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —341/2009/23

Рішення від 28.03.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ВАСИЛЬЦОВА Г. А.

Рішення від 28.03.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ВАСИЛЬЦОВА Г. А.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ВАСИЛЬЦОВА Г. А.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ВАСИЛЬЦОВА Г. А.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ВАСИЛЬЦОВА Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні