Ухвала
від 12.09.2023 по справі 240/31736/21
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання)

12 вересня 2023 року м. Житомир справа № 240/31736/21

категорія 112010200

Житомирський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Єфіменко О.В., розглянувши у письмовому провадженні заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі за його позовом до Відкритого акціонерного товариства "Житомирвтормет" про стягнення заборгованості,

встановив:

25.08.2023 до суду надійшла заява представника Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Аргументуючи подану заяву, представник стягувача відмічає, що виконавчий лист оформлений у даній справі з пропуском строку пред`явлення його до виконання, оскільки такий отримано управлінням 07.08.2023.

Подану заяву призначено до розгляду на 12.08.2023 о 11:25.

У визначений судом дату, час та місце представник заявника та представник боржника до суду не з`явилися, а тому суд вважає за можливе розгляд вказаної заяви здійснити у порядку письмового провадження.

Так, розглядаючи подану заяву та матеріали справи, суд вказує таке.

Рішенням суду від 15.07.2022 стягнуто з Відкритого акціонерного товариства "Житомирвтормет" на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області заборгованість із відшкодування фактичних виплат на доставку пільгових пенсій за період з листопада 2020 року по серпень 2021 року у розмірі 21228 (двадцять одна тисяча двісті двадцять вісім) грн 60 коп.

На виконання вказаного судового рішення, 04.08.2023 Житомирським окружним адміністративним судом видано представнику відповідача виконавчий лист, строк пред`явлення на виконання якого три місяці з дати набрання судовим рішенням законної сили (тобто з "16" серпня 2022 року).

Згідно з статтею 370 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами. Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Відповідно до частини першої статті 376 КАС України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Частиною другою статті 376 КАС України закріплено, що заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Положеннями частини третьої статті 376 КАС України передбачено, що суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Ухвалу суду за результатами розгляду заяви про поновлення пропущеного строку може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом (ч.4 ст.376 КАС України).

З огляду на встановлені обставини, при цьому враховуючи, що Головне управління Пенсійного фонду України у Житомирській області не в залежних від його причин позбавлене фактичної можливості пред`явити виконавчий документ до примусового виконання у встановлений чинним законодавством строк, суд дійшов висновку про обґрунтованість поданої заяви та необхідність поновлення пропущеного строку пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Враховуючи викладене, подана представником позивача (стягувача) заява підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 243, 248, 256, 376 КАС України, суд

ухвалив:

Заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі №240/31736/21 задовольнити.

Визнати поважними причини пропуску Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області строку пред`явлення виконавчого листа №29159 2023 від 04.08.2023 до виконання.

Поновити пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа №29159 2023 від 04.08.2023 до виконання.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя О.В. Єфіменко

Дата ухвалення рішення12.09.2023
Оприлюднено18.09.2023
Номер документу113477231
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного пенсійного страхування

Судовий реєстр по справі —240/31736/21

Ухвала від 12.09.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Рішення від 14.07.2022

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 01.11.2021

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні