Ухвала
від 15.09.2023 по справі 372/4110/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/4110/23

Провадження 1-кс-1144/23

ухвала

Іменем України

15 вересня 2023 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання Старшого слідчого СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області майора поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

Слідчим відділом Обухівського РУП ГУ НП в Київській областірозслідується кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 120231112300001721, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 24.07.2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 23.07.2023 року приблизно о 19 год. 40 хв. за адресою: АДРЕСА_1 , водій автомобіля "Toyota FJ Cruiser" н.з. НОМЕР_1 , під керуванням водія ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснив зіткнення з велосипедом "Україна" під керуванням ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка рухалася у попутному напрямку.

Після ДТП ОСОБА_5 1980 р.н. була доставлена доКНП БМР " ІНФОРМАЦІЯ_3 " де вона перебувала на стаціонарному лікуванні.

Відповідно до статті 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, яких залучають сторони кримінального провадження або слідчий суддя за клопотанням сторони захисту у випадках та порядку, передбачених статтею 244 Кодексу, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Слідчий та прокурор зобов`язані забезпечити проведення експертизи щодо, встановлення тяжкості та характеру тілесного ушкоджень.

З метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження необхідно отримати тимчасовий доступ до медичної карти стаціонарного хворого№ 8097, а також, рентгенівських, КТ, МРТ знімків ОСОБА_5 1980року народження, які зберігаються в КНП БМР " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", юридична адреса: АДРЕСА_2 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), з можливим її вилученням.

В інший спосіб, інакше як отримати тимчасовий доступ до документів, а саме: медичної карти стаціонарного хворого № 8097, а також, рентгенівських, КТ, МРТ знімків або в електронному виді на носію інформації ОСОБА_5 1980року народження, та їх вилучення (здійснення їх виїмки), неможливо.

Відповідно до положень ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу. Так, інформація, до якої необхідний доступ не відноситься до винятку, встановленого ст. 161 КПК України.

На підставі викладено, з метою забезпечення провадження досудового слідства, та встановлення об`єктивної істини, необхідний тимчасовий доступ до речей і документів, а саме: медичної карти стаціонарного хворого № 8097, а також, рентгенівських, КТ, МРТ знімків або в електронному виді на носію інформації ОСОБА_5 1980року народження, які зберігаються в КНП БМР " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", юридична адреса: АДРЕСА_2 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), з можливим її вилученням., а тому слідчий просить клопотання задовольнити.

Старший слідчий СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, в клопотанні просив розглянути його без участі слідчого та прокурора, вимоги клопотання підтримує в повному обсязі, також просив не здійснювати фіксацію судового засідання за допомогою технічних засобів.

Згідно ч. 4ст. 107 КПК України,фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи, що слідчий та прокурор в судове засідання не з`явилися, на підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши матеріали справи, вважаю клопотання таким, що підлягає задоволенню зважаючи на наступне.

Згідно ч. 1ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 2ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, враховуючи вищевикладене, і неможливість отримати відомості в інший спосіб, те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, вважаю за необхідне задовольнити дане клопотання та надати тимчасовий доступ до документів, які зберігаються в КНП БМР " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", юридична адреса: АДРЕСА_2 .

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі передбачені ст. 132, ч. ч. 5-7 ст. 163 КПК України, підстави до задоволення внесеного слідчим клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163-166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання Старшого слідчого СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області майора поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів задовольнити.

Зобов`язати КНП БМР " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", юридична адреса: АДРЕСА_2 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), надати слідчим СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області: ОСОБА_3 , ОСОБА_6 ,тимчасовий доступ до речей та документів і надати можливість вилучити оригінали зазначених документів (здійснити їх виїмку), а саме: тимчасовий доступ до речей та документів і надати можливість вилучити оригінали зазначених документів (здійснити їх виїмку), а саме: медичної карти стаціонарного хворого № 8097, а також, рентгенівських знімків, КТ знімків, МРТ знімків та/або рентгенівські, КТ та МРТ знімки в електронному виді на носію інформації ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ,яка з 13.07.2023перебувала на стаціонарному лікуванні в КНП БМР " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", юридична адреса: АДРЕСА_2 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ).

Строк дії ухвали визначити до 15 листопада 2023 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.09.2023
Оприлюднено18.09.2023
Номер документу113486931
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —372/4110/23

Ухвала від 06.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 15.09.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 06.09.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 06.09.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні