Ухвала
від 14.09.2023 по справі 464/4863/23
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/4863/23

пр.№ 2-о/464/147/23

УХВАЛА

14.09.2023 Сихівський районний суд міста Львова

у складі: головуючого судді Дулебка Н.І.,

присяжних: Беген І.Р., Івах М.В.,

за участі: секретаря судового засідання Шманько О.І.,

представника заявника Блонського М.А.,

особи, щодо якої розглядається питання про визнання недієздатною, ОСОБА_1 , представника заінтересованої особи органу опіки та піклування Сихівської районної адміністрації Львівської міської ради Школяр О.В.,

заінтересованої особи ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Львові цивільну справу за заявою ОСОБА_3 , за участі заінтересованих осіб: органу опіки та піклування Сихівської районної адміністрації Львівської міської ради, ОСОБА_2 , про визнання особи недієздатною та встановлення опіки,

встановив:

У провадженні Сихівського районного суду м. Львова перебуває вказана цивільна справа.

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку, примусової госпіталізації до протитуберкульозного закладу, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Згідно з ч. 1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Відповідно до п. 24 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають такі категорії фізичних осіб, а саме особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Враховуючи наведене, необхідно доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області залучити адвоката з метою представництва інтересів особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною.

Керуючись статтями 254, 294-295 ЦПК України, суддя,

ухвалив:

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області призначити адвоката для представництва інтересів ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , для участі у розгляді заяви ОСОБА_3 ,за участізаінтересованих осіб:органу опікита піклуванняСихівської районноїадміністрації Львівськоїміської ради, ОСОБА_2 ,про визнанняособи недієздатною,встановлення опіки, та забезпечити явку адвоката в наступне судове засідання, яке призначено на 09:30 год. 02 жовтня 2023 року.

Копію ухвали направити для виконання Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий

Присяжні

Дата ухвалення рішення14.09.2023
Оприлюднено18.09.2023
Номер документу113489302
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —464/4863/23

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шандра М. М.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні