Постанова
від 06.09.2010 по справі 2а-16369/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

06.09.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 серпня 2010 р. Справа № 2а-16369/09/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Турлакової Н. В. < Текст >

при секретарі Заєць В.А.

за участю:

представник позивача

відповідач не з' явився (заява про розг ляд справи без їх участі)

не з' явився

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Державної пода ткової інспекції у Бабушкінс ькому районі м.Дніпропетровс ька до Товариства з обмежено ю відповідальністю "Архонт" п ро припинення юридичної особ и, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Бабушкінському рай оні м.Дніпропетровська зверн улася з позовом до суду, в яком у просила:

- припинити юридичну о собу - Товариство з обмежен ою відповідальністю «Архонт »;

В обґрунтування позову поз ивач зазначив, що відповідач перебуває на обліку у Держав ній податковій інспекції у Б абушкінському районі м.Дніпр опетровська як платник подат ків та інших обов'язкових пла тежів, проте декларації та до кументи податкової звітност і ним не подаються з лютого 2008 р оку, заборгованості по плате жам до бюджету не має.

Представник позивача до су ду не з' явився, у позовній за яві просить справу розглянут и в порядку письмового прова дження.

Відповідач до суду не з'явив ся, про дату, час та місце пров едення судового засідання на лежним чином повідомлений. В ідповідачем не було подано п исьмових заперечень на позов чи доказів, які б спростовува ли заявлені позовні вимоги.

Дослідивши чинне законода вство та матеріали справи, су д доходить висновку, що позов на заява підлягає задоволенн ю.

Судом встановлено, матеріа лами справи підтверджено, що Товариство з обмеженою відп овідальністю «Архонт» знахо диться на обліку у Державній податковій інспекції у Бабу шкінському районі м.Дніпропе тровська і відповідно до зак онодавства є платником подат ків і зборів.

Відповідно до п.2 ст.9 Закону У країни «Про систему оподатку вання» платники податків і з борів (обов'язкових платежів ) зобов'язані подавати до держ авних податкових органів та інших державних органів відп овідно до законів декларації , бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, п ов'язані з обчисленням і спла тою податків і зборів (обов'яз кових платежів).

Згідно з довідкою, виданою Д ержавною податковою інспекц ією у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська, декларац ія про доходи відповідачем н е подавалася з лютого 2008року.

Частиною 2 статті 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців» встановл ено, що підставами для постан овляння судового рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Інструкцією про порядок об ліку платників податків, зат вердженою наказом Державної податкової адміністрації Ук раїни від 19.02.1998 № 80, зареєстрован ого в Міністерстві юстиції У країни 14.12.1998 за № 791/3231, передбачен о, якщо платник податків не м ає заборгованості перед бюдж етом та у разі неподання прот ягом одного року в органи дер жавної податкової служби под аткових декларацій, документ ів бухгалтерської звітності , керівник органу державної п одаткової служби приймає ріш ення у вигляді розпорядження відносно суб'єкта господарю вання - про звернення до суду а бо господарського суду із за явою (позовною заявою) про при пинення юридичної особи.

Позивачем подано документ и, які підтверджують відсутн ість у відповідача заборгова ності перед бюджетом.

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва, суд доходить висновку пр о задоволення позову.

Керуючись ст.ст. 158 - 163 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у Бабушкінському район і м.Дніпропетровська до Това риства з обмеженою відповіда льністю «Архонт» про припине ння юридичної особи задоволь нити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відп овідальністю «Архонт» (49000, м.Дн іпропетровськ, вул.Чкалова, 22/ 2, код ЄДРПОУ 32058575).

Копію постанови направити Державному реєстратору вико навчого комітету Дніпропетр овської міської ради для вик онання вимог статті 38 Закону У країни “Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців”.

Судові витрати віднести за рахунок Державного бюджету України.

Постанова набирає за конної сили та може бути оска ржена до Дніпропетровського апеляційного адміністратив ного суду через Дніпропетров ський окружний адміністрати вний суд у порядок і строки, пе редбачені статтями 186 і 254 Кодек су адміністративного судочи нства України.

Постанова виготовле на у повному обсязі 06.09.2010р.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > Н.В. Турлакова

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення06.09.2010
Оприлюднено29.09.2010

Судовий реєстр по справі —2а-16369/09/0470

Постанова від 06.09.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні