Постанова
від 20.09.2010 по справі 2а-5676/10/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія №6.19

ПОСТАНОВА

Іменем України

20 вересня 2010 року Справа № 2а-5676/10/1270

Луганський окружни й адміністративний суд у скл аді:

Судді: Качу ріної Л.С.

при секретарі: Лємба А.В.,

в присутності сторін: прокурор: не з' явився

представника позивача: Ц ілінченко Є.О., Гриненко І .С.

відповідач: не з' явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні матеріали адміністративної справи за адміністративним позовом пр окурора Артемівського район у міста Луганська в інтереса х держави в особі Луганськог о територіального управлінн я Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку д о Відкритого акціонерного то вариства «Луганськоблмжкбу д» про стягнення суми штрафн ої санкції у розмірі 850, 00 грн. в д охід Державного бюджету Укра їни, -

В С Т А Н О В И В:

25 березня 2009 року прокурор Ар темівського району міста Луг анська в інтересах держави в особі Луганського територіа льного управління Державної комісії з цінних паперів зве рнувся до Луганського окружн ого адміністративного суду з позовом до Державного відкр итого акціонерного товарист ва «Свердловський завод гірн ичо-шахтного обладнання», в я кому зазначив, що відповідач в порушення вимог ст. 40 ЗУ «Про цінні папери та фондовий рин ок» та п. 4 гл. 5 розд. 5 Положення « Про розкриття інформації емі тентами цінних паперів», зат вердженого рішенням ДКЦПФР від 19.12.2006 року № 1591, не опублікува в річну інформацію за 2008 рік в офіційному друкованому вида нні у встановлений термін. Ді ї відповідача підпадають під ознаки правопорушення, відп овідальність за яке передбач ена п. 5 ч. 1 ст. 11 Закону України « Про державне регулювання рин ку цінних паперів» - неподанн я інформації. Постановою поз ивача № 396-ЛУ від 23.07.2009 року до від повідача було застосовано шт рафні санкції у сумі 850,00 грн., як і мав сплатити протягом 15 дні в, однак до теперішнього часу ця сума відповідачем не спла чена. Тому прокурор просить с тягнути з відповідача в дохі д Державного бюджету штрафні санкції у розмірі 850,00 грн.

Представники позивача в су довому засіданні підтримали позовні вимоги, дав поясненн я, аналогічні викладеному в п озовній заяві..

Прокурор та відповідач у су дове засідання не з' явилися , про дату, час та місце розгля ду справи були повідомлені н алежним чином. Причини неявк и суду не відомі.

Заслухавши пояснення пред ставників позивача, дослідив ши матеріали справи, суд вваж ає, що позов підлягає задовол енню з наступних підстав.

Стаття 5 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» ви значає, що державне регулюва ння ринку цінних паперів зді йснює Державна комісія з цін них паперів та фондового рин ку.

Відповідно до ст. 8 цього Зак ону Державна комісія з цінни х паперів та фондового ринку , серед інших повноважень, має право: здійснювати контроль за достовірністю і розкритт ям інформації, що надається е мітентами та особами, які зді йснюють професійну діяльніс ть на ринку цінних паперів, і с аморегулівними організація ми, та її відповідністю встан овленим вимогам; надсилати е мітентам, особам, які здійсню ють професійну діяльність на ринку цінних паперів, фондов им біржам та саморегулівним організаціям обов' язкові д ля виконання розпорядження п ро усунення порушень законод авства про цінні папери та ви магати надання необхідних до кументів відповідно до чинно го законодавства; накладати адміністративні стягнення, ш трафні та інші санкції за пор ушення чинного законодавств а на юридичних осіб та їх спів робітників, аж до анулювання ліцензій на здійснення проф есійної діяльності на ринку цінних паперів.

Згідно зі ст. 11 Закону Україн и «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Укр аїні» за невиконання або нес воєчасне виконання рішень Де ржавної комісії з цінних пап ерів та фондового ринку або р озпоряджень, постанов або рі шень уповноважених осіб Держ авної комісії з цінних папер ів та фондового ринку щодо ус унення порушень законодавст ва на ринку цінних паперів Де ржавна комісія з цінних папе рів та фондового ринку накла дає на юридичних осіб штрафи у розмірі від тисячі до п' ят и тисяч неоподатковуваних мі німумів доходів громадян.

Згідно глави 1 розділу 5 Поло ження «Про розкриття інформа ції емітентами цінних папері в», затвердженого рішенням Д КЦПФР № 1591 від 19.12.2006 року, емітент и цінних паперів зобов' язан і розкривати регулярну річну інформацію (далі - річна інф ормація) у повному обсязі від повідно до вимог цього розді лу, звітним періодом для скла дання річної інформації є ка лендарний рік.

Згідно п. 1 глави 7 розділу 5 По ложення «Про розкриття інфор мації емітентами цінних папе рів», затвердженого рішенням ДКЦПФР №1591 від 19.12.2006 року розкри ття річної інформації має зд ійснюватись шляхом розміщен ня в загальнодоступній інфор маційній базі даних Комісії, опублікування у офіційному друкованому виданні та подан ня до Комісії, розкриття річн ої інформації здійснюється у такі строки: розміщення в заг альнодоступній інформаційн ій базі даних Комісії - у стр ок не пізніше 30 квітня року, на ступного за звітним; опублік ування у офіційному друкован ому виданні - у строк не пізн іше 30 квітня року, наступного за звітним; подання до Комісі ї - не пізніше 1 червня року, н аступного за звітним.

Судом установлено, що відп овідач, який відноситься до в казаних осіб, цей обов' язок не виконав, що було встановле но під час перевірки, внаслід ок чого позивачем було склад ено акт № 396-ЛУ від 13.07.2009 про поруш ення відповідачем вимог ст. 40 Закону України «Про цінні па пери та фондовий ринок», вимо г Положення «Про розкриття і нформації емітентами цінних паперів», річну інформацію з а 2008 рік не опубліковано в офіц ійному друкованому виданні у строк не пізніше 30 квітня рок у, наступного за звітнім (а.с. 5).

Згідно зі ст. 11 Закону Україн и «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Укр аїні», державна комісія з цін них паперів та фондового рин ку застосовує до юридичних о сіб фінансові санкції за неп одання, подання не в повному о бсязі інформації та/або пода ння недостовірної інформаці ї до Державної комісії з цінн их паперів та фондового ринк у - у розмірі до тисячі неопода тковуваних мінімумів доході в громадян. За ті самі дії, вчи нені повторно протягом року, - у розмірі від тисячі до п' я ти тисяч неоподатковуваних м інімумів доходів громадян.

Судом встановлено, що пост ановою позивача 396-ЛУ від 23.07.2009 р оку про накладення санкцій з а правопорушення на ринку ці нних паперів на відповідача було накладено штраф у сумі 850 грн. (50 неоподаткованих мінім умів доходів громадян), який в ідповідач повинен був сплати ти протягом 15 днів з дня отрим ання постанови (а.с. 8), дана пост анова була направлена відпов ідачеві 24.07.2009 за вих. № 3367-1 (а.с. 9), але до теперішнього часу сума шт рафу не сплачена. Постанова н е оскаржена та не скасована у встановленому законом поряд ку, і на теперішній час є чинно ю.

Відповідно до ч.2 ст. 94 КАС Укр аїни, якщо судове рішення ухв алене на користь сторони - с уб' єкта владних повноважен ь, суд присуджує з іншої сторо ни всі здійснені нею докумен тально підтверджені судові в итрати, пов' язані із залуче нням свідків та проведенням судових експертиз.

Питання про розподіл судов их витрат не вирішується, так як позивач - прокурор Ленінс ького району міста Луганська , звільнений від сплати судов ого збору відповідно до ст. 4 Д екрету Кабінета Міністрів Ук раїни «Про державне мито» ві д 21.01.1993 року та при поданні заяв и не сплачував судовий збір.

Згідно ст. 160 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни у судовому засіданні, у як ому закінчився розгляд справ и, оголошено вступну та резол ютивну частини постанови та повідомлено представників с торін про те, що постанову у по вному обсязі буде виготовлен о протягом 5-денного строку.

На підставі викладеного, ке руючись ст.11 Закону України „П ро державне регулювання ринк у цінних паперів в Україні”, с т.ст. 2, 17, 87, 94, 98, 158 - 163 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Позов прокурора Артемівсь кого району міста Луганська в інтересах держави в особі Л уганського територіального управління Державної комісі ї з цінних паперів та фондово го ринку до Відкритого акціо нерного товариства «Лугансь коблмжкбуд» про стягнення су ми штрафної санкції у розмір і 850, 00 грн. в дохід Державного бю джету України задовольнити п овністю.

Стягнути з Відкритог о акціонерного товариства «Л уганськоблмжкбуд» (код за ЄД РПОУ: 20179188, юридична адреса: міст ечко Пархоменко, 38, м. Луганськ , 91000) суму штрафної санкції у ро змірі 850, 00 грн. в дохід Державно го бюджету України - р/р 31115106700006 в ГУ ДКУ в Луганській області , МФО 804013, код 24046538, код бюджетної к ласифікації 21081100.

Постанова суду першо ї інстанції набирає законної сили після закінчення строк у подання апеляційної скарги , встановленого Кодексом адм іністративного судочинства України, якщо скаргу не було п одано.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Донецького апеляційного ад міністративного суду. Апеляц ійна скарга на постанову суд у подається через суд першої інстанції протягом десяти д нів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у п овному обсязі відповідно до ст.160 цього Кодексу - з дня скл адення в повному обсязі, а якщ о постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк пода ння заяви про апеляційне оск арження обчислюється з дня о тримання нею копії постанови .

Повний текст постанови скл адено та підписано 24 вересня 2010 року.

Суддя Л.С. Качуріна

Дата ухвалення рішення20.09.2010
Оприлюднено29.09.2010
Номер документу11349582
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5676/10/1270

Постанова від 20.09.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Л.С. Качуріна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні