Ухвала
від 14.09.2023 по справі 480/5676/23
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

14 вересня 2023 року Справа № 480/5676/23

Cуддя Сумського окружного адміністративного суду Осіпова О.О., розглянувши матеріали адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Роніс Груп" до Головного управління ДПС у Сумській області яквідокремлений підрозділ Державної податкової служби України про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

В С Т А Н О В И В:

До Сумського окружного адміністративного суду звернувся Товариства з обмеженою відповідальністю "Роніс Груп" з адміністративним позовом до Головного управління ДПС у Сумській області яквідокремлений підрозділ Державної податкової служби України ,в якій просить визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення прийняте ГУ ДПС у Сумській області від 03.11.2020 року № 0034750416, яким зменшено розмір від`ємного значення суми податку на додану вартість (р.21) на суму 3 346 112 грн. товариству з обмеженою відповідальністю «Роніс Груп».

Ухвалою суду від 16 червня 2023 року вказана позовна заява була залишена без руху, оскільки позивачем не було долучено до позовної заяви жодних доказів сплати судового збору або документів, які підстверджують підстави звільненння від сплати судоовго збору та дяля надання заяви про поновлення строку звернення до суду, в якій необхідно зазначити інші поважні причини пропуску строку звернення до суду та надати суду відповідні докази, у зв`язку з чим позивачу був наданий строк для усунення недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення йому копії ухвали.

Ухвала суду від 16.06.2023 направлялася на адресу позивача: м. Суми, пр. Курський, 147, 40020, але до суду 26.07.2023 повернулося рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення АТ "Укрпошта" з конвертом, на якому зазначено "повертається за закінченим терміном зберігання".

Станом на сьогодні, вказані в ухвалі недоліки позовної заяви усунуто не було.

Відповідно до п.1 ч.4 ст.169 Кодексу адміністративного судочинства України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк. Суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків (ч.5 ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України).

З урахуванням наведеного вище, вбачається необхідним позовну заяву повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до ч.8 ст.169 Кодексу адміністративного судочинства України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись ст.ст. 169, 248, 256, 293-295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Роніс Груп" до Головного управління ДПС у Сумській області яквідокремлений підрозділ Державної податкової служби України про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення і додані до неї документи - повернути позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Другого апеляційного адміністративного суду в п`ятнадцятиденний строк з дня складання ухвали.

Суддя О.О. Осіпова

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.09.2023
Оприлюднено18.09.2023
Номер документу113496443
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них податку на додану вартість (крім бюджетного відшкодування з податку на додану вартість, податку на додану вартість із ввезених на митну територію України товарів (продукції), зупинення реєстрації податкових накладних)

Судовий реєстр по справі —480/5676/23

Ухвала від 14.09.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

Ухвала від 16.06.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні