Ухвала
від 06.09.2023 по справі 387/1388/23
ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН № 387/1388/23

Номер провадження по справі 2-а/387/18/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

06 вересня 2023 року смт Добровеличківка

Суддя Добровеличківського районного суду , Кіровоградської області Майстер І. П.

розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до відділення поліції №2 (смт Добровеличківка) Новоукраїнського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області про визнанняпротиправною таскасування постановипро накладенняадміністративного стягнення,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовною заявою до відповідача про визнання протиправноюта скасуванняпостанови пронакладення адміністративногостягнення,в якійзазначив, що 07.08.2023 співробітником ВП №2 (смт Добровеличківка) Новоукраїнського РВП ГУНП в Кіровоградській області винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у справі про адміністративне правопорушення серії БАД №173101 відносно ОСОБА_1 за ч.2 ст.126 КпАП України та притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 3400,00 грн. Позивач вважає, що вказана постанова є необґрунтованою та такою, що не відповідає нормам КпАП України, а тому підлягає скасуванню.

Також, 05.09.2023 позивач надав до суду клопотання про заміну неналежного відповідача на підставі ч.3 ст.48 КАС України, а саме замінити первісного відповідача відділення поліції №2 (смт Добровеличківка) Новоукраїнського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області на належного відповідача Головне управління Національної поліції в Кіровоградській області.

Згідно з ч. 2ст. 12 КАС Україниспрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до п. 3 ч. 6ст. 12 КАС Українисправа може бути віднесено до справ незначної складності.

Позовна заява подана з дотриманням вимог ст.ст.160,161,172 КАС України, справа підсудна Добровеличківському районному суду Кіровоградської області, підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

В силу ч.7 ст. 260 КАС Українисправа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

Частиною 5ст. 262 КАС Українивизначено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до вимог частини третьої статті 48КАС України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

За встановлених обставин та визначеного правового регулювання, враховуючи те, що заміна неналежного відповідача потягне за собою зміну підсудності адміністративної справи, тому наявні правові підстави для залучення співвідповідача- Головне управління Національної поліції в Кіровоградській області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.12,48, 160-161,172,260,262 КАС України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити спрощене позовне провадження в адміністративній справі за позовомОСОБА_1 до відділення поліції №2 (смт Добровеличківка) Новоукраїнського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області про визнанняпротиправною таскасування постановипро накладенняадміністративного стягнення.

Залучити до участі у справі в якості співвідповідача - Головне управління Національної поліції в Кіровоградській області( 25006, м. Кропивницький, вул. Віктора Чміленка,41).

Розгляд справи здійснювати у спрощеному позовному провадженні без виклику (повідомлення) сторін.

Призначити перше судове засідання у справі на 02 листопада 2023 року о 09 годині 30 хвилин без виклику (повідомлення) сторін в приміщенні Добровеличківського районного суду Кіровоградської області за адресою: Кіровоградська область смт Добровеличківка вул.Центральна,119.

Зобов`язати ГУНП в Кіровоградській області надати до Добровеличківського районного суду Кіровоградськоїобластів терміндо 02 листопада 2023 року- належним чином завірені копії матеріалів про адміністративне правопорушення складених відносно ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 126 КпАПУкраїни.

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття спрощеного позовного провадження у справі, має право подати обґрунтовані письмові заперечення проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження або письмовий відзив разом з доказами, що обґрунтовують доводи його заперечень, який повинен відповідати положеннямст. 162 КАС України.

Роз`яснитивідповідачу,що копіявідзиву тадоданих донього документівіншим учасникамсправи повиннабути надіслана(надана)одночасно знадісланням (наданням)відзиву до суду.

Зобов`язати відповідача надати належним чином завірену копію постанови та усі наявні докази щодо обставин справи.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення, які повинні відповідати ч.2-4ст. 162 КАС України.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України:http://dv.kr.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена у частині відкриття провадження з порушенням правил підсудності до Третього апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її отримання.

Суддя Добровеличківського районного суду

Кіровоградської області І. П. Майстер

Дата ухвалення рішення06.09.2023
Оприлюднено19.09.2023
Номер документу113500882
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнанняпротиправною таскасування постановипро накладенняадміністративного стягнення

Судовий реєстр по справі —387/1388/23

Постанова від 02.11.2023

Адміністративне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 06.09.2023

Адміністративне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні