Постанова
від 13.09.2010 по справі 3587/10/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 вересня 2010 р. Справа № 2-а-3587/10/2170

Херсонський окружний а дміністративний суд

у складі головуючого судді Бездрабка О.І.,

розглянувши в порядку пис ьмового провадження адмініс тративну справу за позовом Д ержавної податкової інспекц ії у Новотроїцькому районі Х ерсонської області до Новот роїцької районної організац ії української соціал-демокр атичної партії про припиненн я юридичної особи,

встановив:

Державна податкова і нспекція у Новотроїцькому ра йоні Херсонської області (да лі - ДПІ у Новотроїцькому райо ні Херсонської області, пози вач) звернулася до суду з адмі ністративним позовом до Ново троїцької районної організа ції української соціал-демок ратичної партії (далі - відпов ідач) про припинення юридичн ої особи.

У судове засідання сторони не з' явилися. Від представн ика позивача надійшла заява про розгляд справи без участ і ДПІ у Новотроїцькому район і Херсонської області. У позо вній заяві зазначено, що відп овідач не подає до ДПІ у Новот роїцькому районі Херсонсько ї області бухгалтерську звіт ність та податкові деклараці ї. Податковий борг відсутній . Це є підставою для припиненн я юридичної особи, тому предс тавник ДПІ просить припинит и юридичну особу - Новотроїць ку районну організацію украї нської соціал-демократичної партії та направити копію по станови державному реєстрат ору.

Відповідач письмових запе речень на позов не надав, в суд ове засідання не прибув, про п ричини неявки суд не повідом ив. Разом з цим, 20.07.2010 року на юрид ичну адресу відповідача Хе рсонським окружним адміні стративним судом було направ лено копії ухвал про закінче ння підготовчого провадженн я і призначення справи до суд ового розгляду, про відкритт я провадження в адміністрати вній справі, копію позовної з аяви із доданими до неї докум ентами. Відповідно до змісту ухвали про закінчення підго товчого провадження і призна чення справи до судового роз гляду відповідач був повідом лений про місце, дату та час ро згляду справи.

Згідно з ч.8 ст.35 КАС України в важається, що повістку вруче но юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесе ною до відповідного державно го реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підпис ом відповідної службової осо би.

Відповідно до витягу з ЄДРП ОУ станом на 16 червня 2009 року юр идичною адресою відповідача є: вул. Комарова, 32, смт. Сиваськ е, Новотроїцький район, Херсо нська область, 75342.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС Укр аїни, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому з асіданні, визначених цією ст аттею, але прибули не всі особ и, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином по відомлені про дату, час і місц е судового розгляду, суд має п раво розглянути справу у пис ьмовому провадженні у разі в ідсутності потреби заслухат и свідка чи експерта.

Виходячи з вищевикладеног о, суд вважає за можливе розгл янути адміністративну справ у в порядку письмового прова дження.

Дослідивши матеріали спра ви, суд дійшов висновку, що поз овні вимоги підлягають задов оленню з наступних підстав.

Відповідно до пунктів 1, 2 ст. 9 Закону України "Про систему о податкування", платники пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів) зобов'язані вести бух галтерський облік, складати звітність про фінансово-госп одарську діяльність і забезп ечувати її зберігання у терм іни, встановлені законами, а т акож подавати до державних п одаткових органів та інших д ержавних органів відповідно до законів декларації, бухга лтерську звітність та інші д окументи і відомості, пов'яза ні з обчисленням і сплатою по датків і зборів (обов'язкових платежів).

Дослідженням письмових до казів встановлено, що відпов ідно до акту позивача "Про рез ультати перевірки надання по датковій інспекції податков ої звітності і звіту про фіна нсово-господарську діяльніс ть Новотроїцької районної ор ганізації української соціа л-демократичної партії з 24.01.2006 р . по 17.06.2010 р." відповідач зареєст рований як юридична особа ро зпорядженням Новотроїцької РДА Херсонської області від 24.01.2006 р. №149412000000023. Юридична адреса: в ул. Комарова, 32, смт. Сиваське, Н овотроїцький район, Херсонсь ка область, 75342.

Як платник податків відпов ідач взятий на облік в органа х державної податкової служб и 06.02.2006 року №5 та перебуває на об ліку у ДПІ у Новотроїцькому р айоні.

Відповідно до акту позивач а відповідач з 24.01.2006 року у ДПІ у Новотроїцькому районі подат кові декларації не подає.

Дослідженням довідки ДПІ у Новотроїцькому районі Херсо нської області від 29.06.2010 р. №2235/10 в становлено, що відповідач за боргованості перед бюджетом не має.

Відповідно до ч.1 ст.33 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців" юридич на особа припиняється за суд овим рішенням, прийнятим у ви падках, передбачених законом .

Згідно з ч.2 ст. 38 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців" підставою дл я постановлення судового ріш ення щодо припинення юридичн ої особи, що не пов'язано з бан крутством юридичної особи, з окрема є неподання протягом року органам державної подат кової служби податкових декл арацій, документів фінансово ї звітності відповідно до за кону. Строки подання податко вих декларацій встановлені с т. 4 Закону України “Про порядо к погашення зобов' язань пла тників податків перед бюджет ом та державними цільовими ф ондами”.

Оскільки відповідач поруш ив встановлені законодавств ом вимоги щодо подання декла рацій та звітності до податк ових органів, суд погоджуєть ся з вимогами позивача про пр ипинення юридичної особи - Но вотроїцької районної органі зації української соціал-дем ократичної партії.

Відповідно до ч.1 ст.38 Закону України “Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб- підприємців” суд, який постановив рішення про припинення юридичної особи , що не пов'язане з банкрутство м юридичної особи, у день набр ання таким рішенням законної сили направляє його копію де ржавному реєстратору за місц езнаходженням юридичної осо би для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення.

Згідно з ч.4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є су б'єкт владних повноважень, а в ідповідачем - фізична чи юрид ична особа, судові витрати, зд ійснені позивачем, з відпові дача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 2, 7, 17, 94, 122, 158, 161, 162, 163 КАС України, ст.ст.33,38 Закону Ук раїни “Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців”, суд -

постановив:

Позов Державної податко вої інспекції у Новотроїцько му районі Херсонської област і до Новотроїцької районної організації української соц іал-демократичної партії про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу - Н овотроїцьку районну організ ацію української соціал-демо кратичної партії (код ЄДРПОУ 33773890).

Копію постанови направити державному реєстратору та с торонам по справі.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дачі апеляційної скарги в 10-де нний строк з дня її проголоше ння. В разі складення постано ви у повному обсязі відповід но до ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письм овому провадженні апеляційн а скарга подається протягом десяти днів з дня отримання к опії постанови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіст ь отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеля ційне оскарження постанови с уду обчислюється з наступног о дня після закінчення п'ятид енного строку з моменту отри мання суб'єктом владних повн оважень повідомлення про мож ливість отримання копії пост анови суду.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Суддя Без драбко О.І.

кат. 6.6.2

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.09.2010
Оприлюднено29.09.2010
Номер документу11350272
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —3587/10/2170

Постанова від 13.09.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні