Ухвала
від 18.09.2023 по справі 584/1360/23
ПУТИВЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 584/1360/23

Провадження № 1-кс/584/251/23

УХВАЛА

18.09.2023 м. Путивль

Слідчий суддя Путивльського районного суду Сумської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ відділення поліції № 2 (м. Путивль) Конотопського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про арешт майна у кримінальному провадженні № 12023200520000196 від 15.09.2023,

в с т а н о в и в:

Слідчий СВвідділення поліції№ 2(м.Путивль)Конотопського районноговідділу поліціїГУНП вСумській областілейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся дослідчого суддіПутивльського районногосуду Сумськоїобласті зклопотанням,погодженим зпрокурором,про арештмайна,яке мотивувавтим,що упровадженні СВвідділення поліції№ 2(м.Путивль)Конотопського районноговідділу поліціїГУНП вСумській областіперебуває кримінальнепровадження №12023200520000196від 15.09.2023за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1 ст.246 КК України, за фактом того, що у другій половині липня 2023 року ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканець АДРЕСА_1 , перебуваючи в насадженнях вільхи поблизу с. Руднєве, здійснив поруб семи дерев вільхи.

14.09.2023 в ході огляду господарства, розташованого в АДРЕСА_1 , виявлено та вилучено: 75 колод деревини вільхи, чотири спили комлевих частин колод та бензопилу «Vitals» з корпусом червоного кольору. Вказаний огляд проводився з письмового дозволу ОСОБА_4 .

В подальшому проведено огляд ділянки місцевості за географічними координатами 51.42549, 33.98467, де виявлено поруб 7 дерев вільхи. З пнів здійснено спили та відповідно 7 спилів вилучено.

Постановою слідчого 75 колод деревини вільхи, чотири спили комлевих частин колод та бензопилу «Vitals» з корпусом червоного кольору, визнано речовими доказами.

Слідчий в судове засідання не з`явився.

Представник ДП «Путивльський агролісгосп» та ОСОБА_4 в судове засідання не з`явилися.

В силу положень ч. 4 ст. 107 КПК України у зв`язку з неприбуттям в судове засідання слідчого та власників майна фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду клопотання не здійснювалося.

Слідчий суддя, дослідивши подані докази вважає, що клопотання про арешт майна підлягає задоволенню, в зв`язку з наступним.

В судовомузасіданні встановлено,що впровадженні СВвідділення поліції№ 2(м.Путивль)Конотопського районноговідділу поліціїГУНП вСумській областізнаходиться кримінальнепровадження №12023200520000196від 15.09.2023за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1 ст.246 КК України.

Відповідно до положень ч.1 ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Згідно положень ч. 1ст. 170 КПК Україниарештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом кримінального правопорушення, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Згідно ч.1 ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до п. 1 ч. 2ст.170КПК України арешт майна допускається з метою збереження речових доказів.

Слідчим належним чином доведено, що існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що зазначені у клопотанні предмети є доказами вчинення кримінального правопорушення та необхідність застосування арешту полягає у збереженні речових доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 170-173,175 КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт шляхом позбавлення права на відчуження, розпорядження та користування на майно, вилучене 14.09.2023 в ході огляду місця події, а саме на:

-бензопилу «Vitals» з корпусом червоного кольору, визначивши місцем її зберігання камеру речових доказів відділення поліції № 2 (м. Путивль) Конотопського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області;

-4 спили комлевих частин та 7 спилів з пнів, визначивши місцем їх зберігання камеру речових доказів відділення поліції № 2 (м. Путивль) Конотопського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області;

-75колод деревинивільхи чорної,передавши їхна відповідальнезберігання ДП «Путивльськийагролісгосп» (ЄДРПОУ23637243)та визначившимісцем зберіганнязазначеного майнатериторію ДП«Путивльський агролісгосп». Попередити уповноважених посадових осіб ДП «Путивльський агролісгосп» про кримінальну відповідальність за ст. 388 КК України, за розтрату, відчуження, приховування, підміну, пошкодження, знищення майна або інші незаконні дії з майном, на яке накладено арешт.

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим та прокурором, на яких покладено контроль та відповідальність за її виконання.

Роз`яснити, що відповідно до положеньч.1 ст. 174 КПК Українипідозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом. Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Сумського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.09.2023
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу113506472
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —584/1360/23

Ухвала від 18.09.2023

Кримінальне

Путивльський районний суд Сумської області

Токарєв С. М.

Ухвала від 15.09.2023

Кримінальне

Путивльський районний суд Сумської області

Токарєв С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні