Ухвала
від 18.09.2023 по справі 185/10708/23
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/10708/23

Провадження № 2/185/3505/23

У Х В А Л А

18 вересня 2023 року суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Головін В.О., перевіривши матеріали позовної ОСОБА_1 до Комунальної установи Центр соціальної підтримки дітей «Моя родина», третя особа Орган опіки та піклування виконавчого комітету Павлоградської міської ради про надання права на побачення з дитиною -

В С Т А Н О В И В :

18 серпня 2023 року до суду звернувся ОСОБА_1 з позовною заявою до Комунальної установи Центр соціальної підтримки дітей «Моя родина», третя особа Орган опіки та піклування виконавчого комітету Павлоградської міської ради про надання права на побачення з дитиною.

Ухвалою суду від 22 серпня 2023 року позовну заяву було залишено без руху, оскільки вона подана без додержання вимог передбачених ЦПК України. Судом надано строк для усунення недоліків позовної заяви, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання копії ухвали, виходячи з наступного.

Згідно п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містить виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

У порушення зазначених вимог закону, позивачем не надано належних доказів, що підтверджують вказані ним обставини у позовній заяві, а саме копію рішення Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 25 липня 2022 року по справі № 185/668/22, не зазначена адреса проживання дітей.

На виконання ухвали про залишення заяви без руху 14 вересня 2023 року позивач надав суду копії рішення Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 25 липня 2022 року по справі № 185/668/22.

Як визначено ч.5 ст.95 ЦПК України, учасник справи, який подає письмові докази в копіях, повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу, а також підтвердити відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення. Надані копії рішення суду не містять таке засвідчення. Крім того, позивачем не подана уточнена позовна заява із зазначенням місця проживання дітей.

Таким чином, ухвала про залишення позовної заяви без руху від 22 серпня 2023 року не виконана. Клопотань пропродовження процесуального строку, встановленого судом, для усунення недоліків заяви відповідно до ст.127 ЦПК України суду не подано.

Суд зазначає, щодоступ до правосуддя в контексті пункту 1статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свободта прецедентної практики Європейського суду з прав людини не може бути абсолютним і підлягає державному регулюванню й обмеженню. Кожна держава встановлює правила судової процедури, зокрема й процесуальні заборони та обмеження, зміст яких не допустити судовий процес у безладний рух.

Таким чином,доступ до правосуддя здійснюється шляхом точного, послідовного і неухильного дотримання заявником певного процесуального алгоритму, що в даному випадку передбачений ЦПК України.

Оскільки процесуальним законом чітко встановлені вимоги до оформлення позовної заяви, судом в ухвалі про залишення позову без руху наголошено на необхідності усунення конкретних недоліків позовної заяви, а позивач, отримавши та ознайомившись із такою ухвалою,у наданий судом термін вказані недоліки не усунув, томупозовну заяву суд вимушений вважати неподаною і повернути позивачеві, відповідно довимог ст. 185 ЦПК України.

Одночасно із цим суд вважає за необхідне роз`яснити позивачу, щоповернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Керуючись ст. ст. 185, 260 ЦПК України, суддя -

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Комунальної установи Центр соціальної підтримки дітей «Моя родина», третя особа Орган опіки та піклування виконавчого комітету Павлоградської міської ради про надання права на побачення з дитиною - повернути позивачу.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання до Дніпровського апеляційного суду апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвалу не було вручено у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження відповідно та в порядку і строки, визначені ст. 354 ЦПК України.

Ухвала знаходиться в Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Cуддя: В. О. Головін

Дата ухвалення рішення18.09.2023
Оприлюднено19.09.2023
Номер документу113508056
СудочинствоЦивільне
Сутьнадання права на побачення з дитиною

Судовий реєстр по справі —185/10708/23

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні