Ухвала
від 13.09.2023 по справі 914/2201/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

13.09.2023Справа № 914/2201/23

Суддя Господарського суду Львівської області Гоменюк З.П., за участю секретаря судового засідання Мельник Б.І., розглянувши матеріали

за позовом Управління майном спільної власності Львівської обласної ради, м. Львів

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівська медична група», м. Львів

про дострокове припинення договорів оренди, шляхом розірвання укладених договорів та зобов`язати повернути об`єкт оренди

за участю представників сторін:

від позивача: не з`явився;

від відповідача: не з`явився.

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Управління майном спільної власності Львівської обласної ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівська медична експертна група» про дострокове припинення договорів оренди, шляхом розірвання укладених договорів та зобов`язати повернути об`єкт оренди.

Ухвалою від 24.07.2023 позовну заяву залишено без руху, позивачеві встановлено десятиденний строк з дня вручення ухвали для усунення недоліків, зазначених у мотивувальній частині цієї ухвали.

В межах наданого судом строку від позивача надійшло клопотання (вх.№18893/23 від 01.08.2023), в якому зазначено запитувані відомості та до якого долучено необхідні докази.

Ухвалою від 03.08.2023 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, розгляд справи постановлено здійснювати за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання у справі призначено на 13.09.2023.

30.08.2023 засобами поштового зв`язку від відповідача надійшов відзив на позовну заяву (вх.№21014/23).

08.09.2023 загальним відділом діловодства суду від позивача зареєстрована відповідь на відзив (вх.№21801/23).

12.09.2023 засобами поштового зв`язку від відповідача надійшло клопотання про відкладення підготовчого засідання (вх.№22112/23).

Позивач у підготовче засідання 13.09.2023 не з`явився, явку повноважного представника до суду не забезпечив. Додаткових клопотань, окрім тих, що містяться у матеріалах справи, до суду не скерував.

Відповідач у підготовче засідання 13.09.2023 не з`явився, явку повноважного представника до суду не забезпечив. Додаткових клопотань, окрім тих, що містяться у матеріалах справи, до суду не скерував.

З огляду на те, що позивач у позовній заяві зазначає стороною третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр», суд вважає за доцільне залучити третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Позивач при зверненні до суду із позовною заявою зазначає, що 03.01.2020 року між Управлінням майном спільної власності Львівської обласної ради (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Львівська медична група» (орендар) укладено договір оренди №1/20 нерухомого майна нежитлові приміщення на першому поверсі загальною площею 172,8 кв.м, яке розміщено за адресою: м. Львів, вул. акад. Єфремова, 59 та перебуває на балансі КНП ЛОР «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр».

02.02.2021 року між Управлінням майном спільної власності Львівської обласної ради (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Львівська медична група» (орендар) укладено договір оренди №21/21/2 нерухомого майна нежитлові приміщення на першому поверсі загальною площею 172,8 кв.м, яке розміщено за адресою: м. Львів, вул. акад. Єфремова, 59 та перебуває на балансі КНП ЛОР «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр».

Відповідно до п. 2.3. договору, сторонами передбачено, що у разі припинення цього договору майно (нежитлові приміщення) повертаються орендарем КНП ЛОР «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр».

Орендар повертає майно за актом приймання-передачі, що підписується орендарем, орендодавцем та балансоутримувачем.

31.01.2020 року між Управлінням майном спільної власності Львівської обласної ради (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Львівська медична група» (орендар) укладено договір оренди №43/20 нерухомого майна нежитлові приміщення на першому поверсі загальною площею 170,5 кв.м, яке розміщено за адресою: м. Львів, вул. акад. Єфремова, 59 та перебуває на балансі КНП ЛОР «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр».

02.02.2021 року між Управлінням майном спільної власності Львівської обласної ради (орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Львівська медична група» (орендар) укладено договір оренди №20/21/2 нерухомого майна нежитлові приміщення на першому поверсі загальною площею 170,5 кв.м, яке розміщено за адресою: м. Львів, вул. акад. Єфремова, 59 та перебуває на балансі КНП ЛОР «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр».

Відповідно до п. 2.3. договору, сторонами передбачено, що у разі припинення цього договору майно (нежитлові приміщення) повертаються орендарем КНП ЛОР «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр».

Орендар повертає майно за актом приймання-передачі, що підписується орендарем, орендодавцем та балансоутримувачем.

Таким чином, дослідивши матеріали позовної заяви, суд прийшов до висновку, що рішення у справі №914/2201/23 може вплинути на права та обов`язки КНП ЛОР «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр».

Відповідно до ч. 1 ст. 177 ГПК України, завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 1 ст. 50 Господарського процесуального кодексу, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору (ч. 2 ст. 50 ГПК України).

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. (ч. 3 ст. 50 ГПК України).

З аналізу викладеного суд доходить висновку про існування об`єктивної необхідності залучення Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр» у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.

Суд, з метою належної підготовки справи для розгляду по суті, а також для виконання усіх завдань підготовчого провадження, у зв`язку із необхідністю залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, враховуючи клопотання відповідача про відкладення підготовчого засідання, дійшов висновку про необхідність відкладення розгляду справи.

Керуючись ст. ст. 50, 177, 181, 182, 183, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача, Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр» (79058, Львівська обл., місто Львів, вул. Я. Гашека, будинок 2А, ідентифікаційний код 01996792).

2.Зобов`язати позивача надіслати залученій третій особі копію позовної заяви з доданими до неї документами, докази надіслання надати суду.

3.Зобов`язати третю особу надати письмові пояснення по суті спору, надіслати копію пояснень та доданих до неї документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

4.Відкласти підготовче засідання на 11.10.23 о 11:00 год. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Львівської області з адресою: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, зал судових засідань № 13.

5.Визнати явку представників учасників справи в судове засідання необов`язковою.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 235 ГПК України та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

У судовому засіданні 13.09.2023 підписано вступну та резолютивну частини ухвали. Повний текст складено 18.09.2023.

Суддя Гоменюк З.П.

Дата ухвалення рішення13.09.2023
Оприлюднено20.09.2023
Номер документу113526084
СудочинствоГосподарське
Сутьдострокове припинення договорів оренди, шляхом розірвання укладених договорів та зобов`язати повернути об`єкт оренди

Судовий реєстр по справі —914/2201/23

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 02.10.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 13.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 03.08.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 24.07.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні