Ухвала
від 18.09.2023 по справі 120/14054/23
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

м. Вінниця

18 вересня 2023 р. Справа № 120/14054/23

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Слободонюк Михайло Васильович, розглянувши матеріали позовної заяви за позовом Головного управління ДПС у Вінницькій області (вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, 21100) до Відділу культури, мистецтва та спорту Могилів - Подільської районної державної адміністрації (вул. Київська буд. 28/2, м. Могилів-Подільський, Вінницька область, 24000) про стягнення податкового боргу, накладення арешту на кошти та інші цінності,

ВСТАНОВИВ:

12.09.2023 до суду надійшов адміністративний позов Головного управління ДПС у Вінницькій області до Відділу культури, мистецтва та спорту Могилів - Подільської районної державної адміністрації про стягнення податкового боргу, накладення арешту на кошти та інші цінності.

Позовні вимоги обґрунтовуються тим, що за відповідачем рахується заборгованість до бюджету в загальній сумі 297303,39 грн., яка складається із податку на доходи фізичних осіб в сумі 268828,56 грн., військового збору в сумі 22470, податку на прибуток в сумі 340 грн., земельного податку з юридичних осіб в сумі 1584,36 грн., а також з адміністративних штрафів та інших санкцій в сумі 4080 грн. Як зазначає позивач, 08.12.2020 була сформована та надіслана на адресу відповідача податкова вимога форми "Ю" № 21744-13, однак останній її не виконав та спірну заборгованість в повному обсязі не сплатив. Відтак, позивач звертається до суду з адміністративним позовом про примусове стягнення коштів з рахунків у банках, що обслуговують такого платника податку, на суму податкового боргу в розмірі 297303,39 грн.

Окрім того, посилаючись на п.п. 20.1.33 п. 20.1 ст. 20 ПК України, враховуючи відсутність у платника податку будь-якого майна, яке може бути джерелом погашення податкового боргу, позивач просить накласти арешт на кошти та інші цінності Відділу культури, мистецтва та спорту Могилів- Подільської районної державної адміністрації, що знаходяться в установах банків, на суму податкового боргу.

Відповідно до статті 168 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), позов пред`являється шляхом подання позовної заяви в суд першої інстанції.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами, вважаю, що така позовна заява підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства, підсудна Вінницькому окружному адміністративному суду, відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 КАС України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. До матеріалів позовної заяви долучені належні докази сплати судового збору.

Відтак позовну заяву належить прийняти до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі.

Вирішуючи питання про те, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа, суд враховує положення ч. 6 ст. 12 КАС України, відповідної до якої справами незначної складності є, зокрема, справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Крім того, згідно з ч. 2 ст. 257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі (ч. 1 ст. 260 КАС України).

З огляду на викладене та беручи до уваги, що за характером спірних правовідносин, предметом доказування і складом учасників ця справа має ознаки адміністративної справи незначної складності та не потребує заслуховування усних пояснень сторін для прийняття законного і обґрунтованого рішення, суд доходить висновку про можливість її розгляду та вирішення в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні). При цьому враховується клопотання позивача про розгляд справи в спрощеному позовному провадженні.

Керуючись ст.ст. 12, 160, 161, 162, 171, 256, 257, 260, 294 КАС України, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління ДПС у Вінницькій області до Відділу культури, мистецтва та спорту Могилів - Подільської районної державної адміністрації про стягнення податкового боргу, накладення арешту на кошти та інші цінності.

2. Розгляд справи здійснюватиметься суддею одноособово за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у письмовому провадженні згідно ст. 262 КАС України).

3. Встановити відповідачу 15-денний строк з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позовну заяву з дотриманням вимог, передбачених ст. 162 КАС України.

4. Встановити позивачу 3-денний строк з дня отримання відзиву на позовну заяву для подання відповіді на відзив в порядку, визначеному ст. 163 КАС України.

5. Встановити відповідачу 3-денний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення в порядку, визначеному ст. 164 КАС України.

6. Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до вимог ч. 2 ст. 262 КАС України розгляд справи по суті розпочнеться через 30 днів з дня відкриття провадження у справі.

7. Інформацію по справі сторони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: "http://court.gov.ua/fair/".

8. Копію ухвали надіслати (надати) сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

СуддяСлободонюк Михайло Васильович

Дата ухвалення рішення18.09.2023
Оприлюднено20.09.2023
Номер документу113527684
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу, накладення арешту на кошти та інші цінності

Судовий реєстр по справі —120/14054/23

Рішення від 06.03.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

Ухвала від 18.09.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні