Ухвала
від 18.09.2023 по справі 380/15923/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

з питань закриття провадження у справі

18 вересня 2023 рокусправа № 380/15923/23

м. Львів

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Грень Н.М., розглянувши у письмовому провадженні клопотання позивача про закриття провадження у справі за позовом Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ "УКРАЇНСЬКИЙ КАТОЛИЦЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ" про стягнення адміністративно-господарських санкцій, -

в с т а н о в и в :

Львівське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю звернулося в суд з позовом до ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ "УКРАЇНСЬКИЙ КАТОЛИЦЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ", в якому просить :стягнути з відповідача 271002,33 грн адміністративно господарських санкцій та пені за невиконання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю.

Ухвалою судді від 04.09.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

11.09.2023 позивачем подано до суду заяву у якій відкликає подану позовну заяву та просить відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 169 КАС України повернути йому позовну заяву оскільки, відповідач самостійно сплатив суму адміністративно господарських санкцій.

Суд зазначає, що повернення позовної заяви на підставі п. 2 ч. 4 ст. 169 КАС України у зв`язку із її відкликанням допускається до відкриття провадження у справі.

Ухвалою судді від 04.09.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін

Відтак, подану Львівським обласним відділенням Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю заяву суд розцінює як відмову від позову.

Розглянувши заяву позивача, суд дійшов висновку про наявність підстав для її задоволення виходячи з наступного.

Відповідно до частини 3 статті 9 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно із частиною 1 статті 189 КАС України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Частиною 3 статті 189 КАС України встановлено, що про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимог.

Згідно із частиною 5 статті 189 КАС України, суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

В силу пункту 2 частини 1 статті 238 КАС України суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

З огляду на викладене та беручи до уваги відсутність визначених законом перешкод для прийняття відмови позивача від позову, суд дійшов висновку, що відмову від позову слід прийняти та провадження у справі належить закрити, що узгоджується із положеннями частини 3 статті 189 та пункту 2 частини 1 статті 238 КАС України.

Разом з тим, вимоги заяви в частині повернення матеріалів позовної заяви позивачу задоволенню не підлягають, оскільки як вже зазначалось судом, повернення позовної заяви і доданих до неї документів допускається лише до відкриття провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 189, 238, 241-244, 248, 250, 258 КАС України суд, -

ухвалив:

заяву Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про повернення позовної заяви задовольнити частково.

Закрити провадження у справі за позовом Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ "УКРАЇНСЬКИЙ КАТОЛИЦЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ" про стягнення адміністративно-господарських санкцій.

У решті вимог заяви відмовити.

Роз`яснити позивачу, що повторне звернення до суду із тією самою позовною заявою не допускається.

Копії ухвали скерувати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили згідно статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими до статтями 293-296 Кодексу адміністративного судочинства України.

СуддяГрень Наталія Михайлівна

Дата ухвалення рішення18.09.2023
Оприлюднено20.09.2023
Номер документу113530296
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій

Судовий реєстр по справі —380/15923/23

Ухвала від 18.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

Ухвала від 04.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

Ухвала від 14.07.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні