Ухвала
від 19.09.2023 по справі 628/2692/21
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 628/2692/21

№ 2/183/3444/23

У Х В А Л А

19 вересня 2023 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Городецького Д.І.,

секретаря судового засідання Пономаренко О.О.,

розглянувши у письмовому провадженні в приміщені суду заяву подану від імені представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи: приватний нотаріус Куп`янського районного нотаріального округу Харківської області Литвинова Інна Вікторівна, приватний нотаріус Куп`янського міського нотаріального округу Харківської області Черняєва Алла Олександрівна про визнання нікчемним договору купівлі-продажу житлового будинку та земельної ділянки, застосування наслідків нікчемності правочину, скасування державної реєстрації права власності на нерухомість, визнання права власності на частину будинку та земельної ділянки в порядку спадкування за законом та виселення, -

в с т а н о в и в:

18 вересня 2023 року на електронну адресу суду за вх. № ЕП-11242/23-Вх. надійшла заява подана від імені представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про проведення судового засіданя 13 жовтня 2023 року о 10:00 годині у цивільній справі №628/2692/21 в режимі відеоконференції в приміщенні Червонозаводського районного суду міста Харкова через неможливість прибути у м. Новомосковськ та через евакуацію з м. Куп`янськ.

Сторони в судове засідання не викликалися.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося, на підставі ч.2 ст.247 ЦПК України, у зв`язку з відсутністю в судовому засіданні всіх учасників справи.

Розглянувши заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, судом встановлено наступне.

Подана від імені представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 заява про проведення судового засіданя 13 жовтня 2023 року о 10:00 годині у справі в режимі відеоконференції в приміщенні іншого суду не скріплена електронним підписом заявника.

Відповідно доч.1ст.42ЦПК Україниу справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Згідно зч.8ст.43ЦПК Україниякщо документиподаються учасникамисправи досуду абонадсилаються іншимучасникам справив електроннійформі,такі документискріплюються електроннимцифровим підписомучасника справи(йогопредставника). Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Згідно з п. 12 ч. 1 ст. 1 Закону України "Про електронні довірчі послуги" електронний підпис - електронні дані, які додаються підписувачем до інших електронних даних або логічно з ними пов`язуються і використовуються ним як підпис.

Відповідно до ст.6 Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг" для ідентифікації автора електронного документа може використовуватися електронний підпис. Накладанням електронного підпису завершується створення електронного документа.

Відповідно до ч.2 ст.212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.6 ст.212 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи в судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду визначеному судом.

Згідно ч.8 ст.212 ЦПК України у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Відповідно доч.ч.1,2,3ст.183ЦПК Українибудь-якаписьмова заява,клопотання,заперечення повиннімістити: 1)повне найменування(дляюридичних осіб)або ім`я(прізвище,ім`я тапо батькові)(дляфізичних осіб)особи,яка подаєзаяву чиклопотання абозаперечення протиних,її місцезнаходження(дляюридичних осіб)або місцепроживання чиперебування (дляфізичних осіб),ідентифікаційний кодюридичної особив Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій України(дляюридичних осіб,зареєстрованих зазаконодавством України); 2)найменування суду,до якоговона подається; 3)номер справи,прізвище таініціали судді(суддів),якщо заява(клопотання,заперечення)подається післяпостановлення ухвалипро відкриттяпровадження усправі; 4)зміст питання,яке маєбути розглянутосудом,та проханнязаявника; 5)підстави заяви(клопотання,заперечення); 6)перелік документівта іншихдоказів,що додаютьсядо заяви(клопотання,заперечення); 7)іншівідомості,що вимагаютьсяцим Кодексом. Вимогавказати взаяві посуті справи,скарзі,заяві,клопотанні абозапереченні ідентифікаційнийкод юридичноїособи вЄдиному державномуреєстрі підприємстві організаційУкраїни стосуєтьсялише юридичнихосіб,зареєстрованих зазаконодавством України.Іноземна юридичнаособа подаєдокумент,що єдоказом їїправосуб`єктності завідповідним іноземнимзаконом (сертифікатреєстрації,витяг зторгового реєструтощо). Письмовізаява,клопотання чизаперечення підписуютьсязаявником чийого представником.До заяви,скарги,клопотання чизаперечення,які подаютьсяна стадіївиконання судовогорішення,в томучислі впроцесі здійсненнясудового контролюза виконаннямсудових рішень,додаються доказиїх надіслання(надання)іншим учасникамсправи (провадження). Учасник справи має право додати до письмової заяви, клопотання проект ухвали, постановити яку він просить суд.

Згідно з ч.4 ст.183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Судом установлено, що подана від імені представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 заява про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, не скріплене електронним підписом заявника та до неї, не додано доказів надсилання її копії із додатками до неї всім учасникам справи, а тому заявником не виконано вимог ч.8 ст.43,ч.2 ст.183ЦПК України, Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг", у зв`язку з чим та на підставі ч.4 ст.183 ЦПК України, належить постановити про повернення клопотання заявникові без розгляду.

При цьому, суд зазначає, що в разі неможливості учасників процесу з`явитися до суду або направити уповноваженого представника до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області, учасники процесу не позбавлені права направити відповідні заяви по суті справи або з процесуальних питань, у порядку, передбаченому ЦПК України, в яких викласти свою правову позицію, а також роз`яснює право на подання відповідної заяви про проведення розгляду справи у їх відсутність.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 42, 43, 48, 183, 212, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

заяву подану від імені представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференції повернути заявникові без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду. Апеляційна скарга подається протягом 15 днів, починаючи з наступного за днем складення ухвали суду.

Ухвала суду складена і підписана 19 вересня 2023 року.

Суддя Д.І. Городецький

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено20.09.2023
Номер документу113545592
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —628/2692/21

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні