Ухвала
від 19.09.2023 по справі 644/5351/23
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

19.09.2023 Суддя Клименко А. М.

Справа № 644/5351/23

Провадження № 2-о/644/134/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 вересня 2023 року.

Орджонікідзевський районного суду м. Харкова в складі одноособово судді Клименка А.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Шевченківська селищна рада Харківської області, про встановлення факту проживання однією сім`єю,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, і просить факт проживання однією сім`єю без реєстрації шлюбу зі спадкодавцем ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 . Обґрунтовуючи заяву ОСОБА_1 посилається на те, що проживала з ОСОБА_2 однією сім`єю за вказаною адресою. Після смерті ОСОБА_2 відкрилася спадщина, заявниця звернулася до нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини, однак у прийнятті заяви їй відмовлено, оскільки не встановлено родинного зв`язку зі спадкодавцем. У зв`язку з наведеними обставинами вона вимушена звернутись до суду з відповідною заявою.

Представником заявника адвокатом Стеганцовим М.С. заявлено клопотання про проведення усіх судових засідань у справі в частині його участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Клопотання обґрунтовано тим, що суд саме у такий спосіб повинен надати йому, як представнику, можливість реалізувати свої повноваження.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Враховуючи,що представник позивачки не має можливості реалізувати свої повноваження представника інакше, як шляхом участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, то суд вважає доцільним забезпечити його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивачки ОСОБА_3 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції задовольнити.

Розгляд цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Шевченківська селищна рада Харківської області, про встановлення факту проживання однією сім`єю в частині участі в ньому представника позивача - ОСОБА_3 проводити в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням його власних технічних засобів.

Копію ухвали направити ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Андрій КЛИМЕНКО

Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено20.09.2023
Номер документу113546931
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту проживання однією сім`єю

Судовий реєстр по справі —644/5351/23

Рішення від 07.11.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Клименко А. М.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Клименко А. М.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Клименко А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні