Ухвала
від 19.09.2023 по справі 491/1008/23
АНАНЬЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №491/1008/23

УХВАЛА

19 вересня 2023 року м. Ананьїв

Суддя Ананьївського районногосуду Одеськоїобласті Надєр Л.М., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , представник заявника адвокат Резуненко Денис Сергійович, заінтересовані особи: Акціонерне товариство Комерційний банк «ПРИВАТБАНК», Відділ державної виконавчої служби Ананьївського районного управління юстиції Одеської області, про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України,

ВСТАНОВИЛА:

До Ананьївського районного суду Одеської області звернулась ОСОБА_1 , представник заявника адвокат Резуненко Денис Сергійович, заінтересовані особи: Акціонерне товариство Комерційний банк «ПРИВАТБАНК», Відділ державної виконавчої служби Ананьївського районного управління юстиції Одеської області, про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України.

Вивчивши матеріали заяви, суд дійшов висновку щодо необхідності її повернення заявнику без розгляду, з наступних підстав.

ОСОБА_1 в своїй заяві просить скасувати постанову державного виконавця про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, в порядку ст.441 ЦПК України.

Разом із тим, виходячи із системного аналізу ст.441 ЦПК України, суд зазначає, що дана норма врегульовує порядок та підстави встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України саме судом.

Суд може скасувати тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України за вмотивованою заявою боржника.

Суд розглядає заяву про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України у десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням сторін та інших заінтересованих осіб за обов`язкової участі державного (приватного) виконавця. (ч.5,6 ст.441 ЦПК України).

Відповідно до ч.1 ст.183 ЦПК України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); найменування суду, до якого вона подається; номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; підстави заяви (клопотання, заперечення); перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення); інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Заявником при подачі заяви порушено вимоги ч.1 ст.183 ЦПК України, а саме, заінтересованою особою вказано «Відділ державної виконавчої служби Ананьївського районного управління юстиції Одеської області», однак відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 19 січня 2006 року діяльність Відділу державної виконавчої служби Ананьївського районного управління юстиції Одеської області припинено: номер запису: 15261110002000097, підстава: рішення щодо припинення, та створено Ананьївський відділ державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), однак відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 06 червня 2023 року діяльність Ананьївського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) припинено: номер запису: 1005261120022000203, підстава: рішення щодо реорганізації, та виконання його функцій передано Савранському відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Крім того до заяви не додано копію паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податків на ім`я заявника, у зв`язку з чим у суду відсутня можливість ідентифікувати особу заявника. Крім того суду не надано жодних доказів існуючого тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України відносно заявниці. Адреса заявника зазначена: АДРЕСА_1 , однак у зв`язку з децентралізацією в Україні такий населений пункт, як с. Ананьїв Перший Ананьївського району Одеської області, не існує.

Таким чином, суд встановив що заява подана з порушенням ст.ст.441, 183 ЦПК України.

Відповідно до ч.4 ст.183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

За таких обставин, суд приходить до висновку, що заяву ОСОБА_1 про скасування тимчасового обмеження у праві виїзді за межі України, необхідно повернути заявнику без розгляду.

Керуючись ст.ст.183, 258-261, 352-354, 441 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Заяву ОСОБА_1 , представник заявника адвокат Резуненко Денис Сергійович, заінтересовані особи: Акціонерне товариство Комерційний банк «ПРИВАТБАНК», Відділ державної виконавчої служби Ананьївського районного управління юстиції Одеської області, про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України, повернути заявниці без розгляду.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Одеської апеляційного суду через суд першої інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Надєр Л.М.

Ухвала набула законної сили "_____"


20____року.

Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено20.09.2023
Номер документу113548305
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України

Судовий реєстр по справі —491/1008/23

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні