Ухвала
від 19.09.2023 по справі 307/1293/23
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/1293/23

Провадження № 2/307/275/23

У Х В А Л А

про затвердження мирової угоди

19 вересня 2023 року м. Тячів

Тячівський районний суд Закарпатської області

у складі головуючої судді Сас Л.Р.,

секретар судового засідання Ключкей Б.В.,

за участю представника позивача ОСОБА_1 адвоката Тулайдана С.І.,

представника відповідачів Немеша М.Ф.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу, номер справи 307/1293/23, за позовом ОСОБА_1 до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» та філії «Брустрянське лісомисливське господарство» державне підприємство «Ліси України», про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 05 квітня 2023 року пред`явив до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» та філії «Брустрянське лісомисливське господарство» державне підприємство «Ліси України» позов про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу за період з 10 березня 2022 року по 04 серпня 2022 року в сумі 263523,42 грн.

Сторони під час судового розгляду уклали мирову угоду і повідомили про це суд, зробивши спільну заяву, та виклали її в письмовій формі і просять затвердити мирову угоду, а провадження у справі - закрити.

Вислухавши учасників справи, суд дійшов висновку про затвердження укладеної сторонами мирової угоди та закриття провадження у справі з таких підстав.

Згідно ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні мирової угоди і продовжує судовий розгляд, якщо:

1) умови мирової угоди суперечать закону чи порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є невиконуваними; або

2) одну із сторін мирової угоди представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Із укладеної сторонами мирової угоди, пояснень представників сторін вбачається, що мирова угода стосується лише прав та обов`язків сторін в межах предмета спору, умови мирової угоди не суперечать закону і не порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є виконуваними.

Сторонам роз`яснено наслідки затвердження мирової угоди та закриття провадження у справі і вони їх розуміють.

Сторони даної Мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету та суть цієї Мирової угоди.

Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і погоджуютьсяз настанням наслідків, зазначених у тексті цієї Мирової угоди.

Уся інформація, викладена в цій Мировій угоді, сприймається Сторонами як повною мірою достовірна. Кожна Сторона окремо несе повну відповідальність за недостовірність поданої нею інформації, яка зазначена у цій Мировій угоді.

Відповідно до ч. 2 ст. 208 ЦПК України ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України «Про виконавче провадження».

Керуючись ст. ст. 207, 208, 258, 259, 260, 261 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Затвердити мирову угоду, укладену між 18 вересня 2023 року між ОСОБА_1 та Державним спеціалізованим господарським підприємством «Ліси України» в особі філії «Брустрянське лісомисливське господарство» від імені якого діє директор філії Сазанського Руслана Мирославовича про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, згідно умов якої:

1) Сторони погоджуються, що за цією мировою угодою Сторона 2 зобов`язується відшкодувати Стороні 1 збитки у розмірі110 000гривень. Строк сплати грошової компенсації встановлюється у 3 (три) місяці, шляхом сплати не пізніше 30 числа кожного місяця Стороною 2 двох платежів у розмірі 36 666 грн. та одного платежу у розмірі 36 668 грн.

2) Сторони підтверджують, що умови Мирової угоди відповідають їхньому волевиявленню, ця угода укладається добровільно і без будь-якого примусу, угода не є фіктивною чи удаваною, та наміри Сторін відповідають зобов`язанням, викладеним у Мировій угоді.

3) Сторона 2 має право на дострокове погашення заборгованості, строк погашення якої ще не настав.

4) Сторона I заявляє, що після підписання цієї Мирової угоди та її належного виконання Стороною 2, вона не матиме жодних майнових претензій до Сторони 1 щодо коштів стягнення яких є предметом розгляду справи № 307/1293/23.

5) Одностороння відмова від Мирової угоди не допускається.

6) За невиконання умов цієї Мирової угоди Сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

7) У випадку порушення Стороною 2 строків погашення основного боргу в частині сплати в розмірі та у строки, визначені в пункті 1 погашення цієї Мирової угоди, Сторона 1 має право негайно вжити передбачених законодавством заходів до примусового виконання Мирової угоди, в тому числі шляхом пред"явлення ухвали про затвердження мирової угоди на примусове виконання до органу державної виконавчої служби.

8) Сторони даної Мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету та сутність цієї Мирової угоди.

9) Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї Мирової угоди. Наслідки затвердження цієї Мирової угоди Сторонам відомі.

10) Уся інформація, викладена в цій Мировій угоді, сприймається Сторонами як повною мірою достовірна. Кожна сторона окремо несе повну відповідальність за недостовірність інформації, яка зазначена в цій Мировій угоді.

11) Сторони заявляють, що даною Мировою угодою не порушуються права будь-яких відомих третіх осіб.

12) Мирова угода підписується у трьох примірниках та підлягає затвердженню Тячівським Тячівським районним судом Закарпатської області.

Ухвала суду про затвердження даної мирової угоди є виконавчим документом.

Провадження у цивільній справі закрити.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не буде подано, і може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Закарпатського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Відомості про учасників справи:

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає по АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 .

Представник позивача: ОСОБА_2 , проживає по АДРЕСА_2 .

Відповідачі: Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» вул. Шота Руставелі, 9 а, м. Київ, код ЄДРПОУ 44768034;

Філія «Брустрянське лісомисливське господарство, вул. Партизанська, 1, с. Лопухів Тячівського району Закарпатської області, код ЄДРПОУ 44980537.

Представник відповідачів: Немеш Михайло Федорович, вул. Народна, 28, с. Ганичі Тячівського району Закарпатської області.

Суддя Л.Р.Сас

Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено21.09.2023
Номер документу113556452
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —307/1293/23

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сас Л. Р.

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сас Л. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні