Ухвала
від 19.09.2023 по справі 591/5613/23
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа №591/5613/23

Провадження № 2/591/901/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19вересня 2023 року м. Суми

Зарічний районний суд м. Суми в складі:

головуючого судді Северинової А.С.,

з участю секретаря судового засідання Рудь В.В.,

представників відповідача Братушки Н.А., Страшка Є.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду у м. Суми цивільну справу №591/5613/23 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Відікон» про захист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

У липні 2023 року ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник адвокат ДрученкоТ.В., звернулася до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Відікон», у якому просить:

1) визнати недостовірною і такою, що порушує її право на повагу гідності, честі та недоторканість ділової репутації інформацію, розповсюджену 27 квітня 2023 року кореспондентом Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Відікон» ОСОБА_2 в ефірі телерадіокомпанії «Відікон» у відеорепортажі «Нечесний спосіб заволодіння майном чи родинні розбірки?», а саме: про те, що ОСОБА_3 є фактично дієздатною особою, якого ОСОБА_1 , діючи у незаконний спосіб, з порушенням прав ОСОБА_3 намагається позбавити його прав на спадкове майно, а також те, що, кореспондент Товариства з обмеженою відповідальністю «Відікон» ОСОБА_2 стверджувала про порушення прав ОСОБА_3 в судовому засіданні у справі за заявою ОСОБА_1 про визнання особи, недієздатною, та у відкритому ефірі публічно звернулася до ОСОБА_3 та закликала «компетентні органи взяти дане питання на контроль і запобігти можливому порушенню прав людини».

2) надати їй право на відповідь на інформацію, розповсюджену 27квітня 2023 року кореспондентом Товариства з обмеженою відповідальністю «Відікон» ОСОБА_2 в ефірі телерадіокомпанії «Відікон» у відеорепортажі «Нечесний спосіб заволодіння майном чи родинні розбірки?», а саме: про те, що ОСОБА_3 є фактично дієздатною особою, якого ОСОБА_1 , діючи у незаконний спосіб, з порушенням прав ОСОБА_3 намагається позбавити його прав на спадкове, майно, а також те, що, кореспондент Товариства з обмеженою відповідальністю «Відікон» ОСОБА_2 , стверджувала про порушення прав ОСОБА_3 в судовому засіданні у справі за заявою ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною та у відкритому ефірі публічно звернулася до ОСОБА_3 та закликала «компетентні органи взяти дане питання на контроль і запобігти можливому порушенню прав людини»;

3) стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Відікон» на її користь моральну шкоду в розмірі 150000 грн.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 17 липня 2023 року позовну заяву залишено без руху.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 26 липня 2023 року відкрито провадження у справі, призначено підготовче судове засідання на 22 серпня 2023 року.

22 серпня 2023 року протокольною ухвалою суду підготовче судове засідання відкладено на 19 вересня 2023 року за клопотанням представника відповідача.

В судовому засіданні представники відповідача ТОВ «Телерадіокомпанія «Відікон» - Братушка Н.А. та адвокат Страшок Є.В. у задоволенні позову просили відмовити, не заперечували проти закриття підготовчого судового засідання. Позивачка ОСОБА_1 та її представник адвокат Друченко Т.В. в судове засідання не з`явились, про розгляд справи повідомлені належним чином, про причини неявки суду не повідомили. Їхня неявка не перешкоджає проведенню підготовчого судового засідання.

Представником позивача заявлено клопотання про виклик свідка ОСОБА_4 . Відповідно до вимог ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. З метою повного та об`єктивного розгляду справи суд дійшов висновку про задоволення клопотання про виклик свідка.

Згідно п. 15 ч. 2 ст.197ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст.200ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

За таких обставин, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті вчинено всі необхідні процесуальні дії, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 91, 197, 200, 211, 258-261 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Відікон» про захист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 19жовтня2023року на13-годину30хв. в приміщенні Зарічного районного суду м.Суми за адресою: м.Суми, вул. Академічна 13, зал судових засідань № 16.

Визначити резервну дату судового засідання: 25 жовтня 2023 року о 15-годині 00хв.

Викликати в судове засідання свідка:

ОСОБА_4 (адреса: АДРЕСА_1 ), попередивши її про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Зобов`язати позивача забезпечити в судове засідання явку свідка ОСОБА_4 .

Про місце, дату і час судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.С. Северинова

Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено21.09.2023
Номер документу113559501
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —591/5613/23

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Северинова А. С.

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Северинова А. С.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Северинова А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні