Ухвала
від 20.09.2023 по справі 464/5253/23
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/5253/23

пр.№ 2-н/464/1882/23

УХВАЛА

20.09.2023 м. Львів

Суддя Сихівського районного суду м. Львова Сабара Л.В., розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю ЖЕП «Стимул Сихів» про видачу судового наказу про стягнення солідарно з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 заборгованості за надані житлово-комунальних послуг,

встановила:

заявник звернувся до суду із заявою про видачу судового наказу, в якій просить стягнути солідарно з боржників заборгованість за надані житлово-комунальні послуги з утримання будинку та прибудинкової території в розмірі 10371,47 грн. та 268,40 грн. судових витрати по сплаті судового збору.

Дослідивши матеріали заяви, суддя дійшов наступного висновку.

Статтею 160ЦПК України передбачено, що судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 161 цього Кодексу. За положеннямист.167 ЦПК Українирозгляд заяви у наказному провадженні проводиться без судового засідання і повідомлення заявника і боржника.

Згідно з п. 3 ч. 1 ст.161ЦПК України судовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

Статтею 163 ЦПК України визначено вимоги до форми і змісту заяви про видачу судового наказу.

Так, згідно з п. 3 ч. 3 ст. 163 ЦПК України до заяви про видачу судового наказу додається копія договору, укладеного в письмовій (в тому числі електронній) формі, за яким пред`явлено вимоги про стягнення грошової заборгованості.

Як вбачається з матеріалів заяви про видачу судового наказу, такий містить копію договору на утримання, обслуговування та ремонт житлового фонду і прибудинкових територій №3607/155 від 17.03.2004.

Відповідно до п. 5.9 вказаного Договору такий вступає в силу з моменту його підписання і діє на протязі одного року. Після закінчення терміну дії договору він може бути пролонгований за погодженням сторін на наступний період. З вказаного слідує, що дія Договору завершилась 17.03.2005.

Водночас, відомостей про погодження сторін на пролонгацію дії Договору суду не надано, таким чином, на момент звернення до суду з заявою про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за надані житлово-комунальні послуги, договір, за яким пред`явлено вимоги про стягнення грошової заборгованості, втратив свою чинність.

Отже, наведені обставини свідчать про те, що вказана заява подана з порушеннями вимогст. 163ЦПК України, оскільки така не містить копії договору, укладеного в письмовій (в тому числі електронній) формі, за яким пред`явлено вимоги про стягнення грошової заборгованості.

Відповідно до п. 1 ч.1 ст.165 КПК України суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо заява подана з порушеннями вимогстатті 163цього Кодексу.

З огляду на викладене у видачі судового наказу про стягнення заборгованості із оплати житлово-комунальних послуг слід відмовити, оскільки заява про видачу такого наказу подана з порушенням вимогст. 163ЦПК України.

Керуючись ст. ст.165,258-260 ЦПК України, суддя,

постановила:

відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю ЖЕП «Стимул Сихів» у видачі судового наказу про стягнення солідарно з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 заборгованості за надані житлово-комунальних послуг.

Роз`яснити заявнику, що відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених пунктами 1, 2, 8, 9 частини першої статті 165 цього Кодексу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків (ч. 1 ст. 166 ЦПК України).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Львівського апеляційного суду.

Повний текст ухвали складено та підписано суддею 20 вересня 2023 року.

Суддя Сабара Л.В.

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення20.09.2023
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу113582173
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —464/5253/23

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні