Ухвала
від 19.09.2023 по справі 570/5005/23
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/5005/23

Номер провадження 2-о/570/173/2023

УХВАЛА

19 вересня 2023 року м. Рівне

Рівненський районний суд Рівненської області у складі: судді Гладишевої Х.В., присяжних: Баса П.С., Балановича П.Т, ознайомившись з матеріалами цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: виконавчий комітет Рівненської районної ради про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, -

в с т а н о в и в:

15 вересня 2023 року до Рівненського районного суду Рівненської області через свого представника - адвоката Домецького О.І. звернувся ОСОБА_1 із заявою про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Ознайомившись із заявою, суд приходить до переконання про порушення заявником правил підсудності та наявність підстав для передачі справи на розгляд Здолбунівського районного суду Рівненської області за підсудністю, враховуючи наступне.

Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом (ч.3 ст.294 ЦПК України).

Відповідно до ч.1 ст.295 ЦПК України, заява про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, у тому числі неповнолітньої особи, чи визнання фізичної особи недієздатною подається до суду за місцем проживання цієї особи, а якщо вона перебуває на лікуванні у закладі з надання психіатричної допомоги - за місцезнаходженням цього закладу.

Як вбачається із заяви, ОСОБА_2 , якого просить визнати недієздатним заявник, проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

За змістом п. 3-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про судоустрій і статус суддів", до набрання чинності законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв`язку з утворенням (ліквідацією) районів відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності Постановою Верховної Ради України "Про утворення та ліквідацію районів" від 17 липня 2020 року № 807-IX, але не довше ніж один рік з дня припинення чи скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року № 2102-IX.

Оскільки село Клопіт знаходиться натериторії колишньогоЗдолбунівського районуРівненської області,то навказаний населенийпункт поширюєтьсятериторіальна юрисдикціяЗдолбунівського районногосуду Рівненськоїобласті.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України,суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи вищевикладені обставини, суд вважає за необхідне передати справу на розгляд до Здолбунівського районного суду Рівненської області за підсудністю.

Керуючись ст.ст. 27, 31, 187, 353, 354 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Передати справу за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна - за підсудністю на розгляд до Здолбунівського районного суду Рівненської області.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Рівненського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Гладишева Х.В.

Присяжні: Бас П.С.

Баланович П.Т.

СудРівненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу113591553
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —570/5005/23

Ухвала від 22.07.2024

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ковалик Ю. А.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ковалик Ю. А.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гладишева Х.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні