Ухвала
від 19.09.2023 по справі 638/12597/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа №638/12597/23

Провадження № 1-кс/638/2243/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 вересня 2023 року м.Харків

Слідчий суддя Дзержинського районного суду міста Харкова ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Дзержинського районного суду міста Харкова клопотання слідчого СВ Харківського РУП №3 ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023221200001905 від 15.08.2023, за ознаками кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч.2 ст.15 ч.1 ст. 115 КК України, -

в с т а н о в и в:

Слідчий СВ Харківського РУП №3 ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором Шевченківської окружної прокуратури м.Харкова ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю оригіналу медичної карти (медичних карток) хворого на ім`я до оригіналу медичної карти стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_5 , з можливістю вилучення оригіналів, які перебувають в ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » розташований за адресою: АДРЕСА_1 . Підставою до внесення клопотання стало те, що в ході досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до оригіналів медичної документації ОСОБА_5 з можливістю її вилучення для проведення судово-медичної експертизи.

В судове засідання представник медичного закладу ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », прокурор та слідчий не з`явились, про день та час розгляду клопотання повідомлялись своєчасно та належним чином. Слідчий подав заяву про розгляд клопотання у його відсутності, клопотання підтримав та просив його задовольнити. Слідчий суддя прийшов до висновку про можливість розгляду клопотання у відсутності слідчого, прокурора та представника медичного закладу, оскільки не вбачає підстав для визнання участі слідчого у розгляді клопотання обов`язковою, неявка інших учасників не перешкоджає розгляду клопотання.

На підставі ч.4 ст.107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів судового розгляду даного клопотання не здійснюється.

Вивчивши подані матеріали, суд прийшов до наступних висновків.

В провадженні Харківського РУП №3 ГУ НП в Харківській області перебуває кримінальне провадження №12023221200001905 від 15.08.2023, за ознаками кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч.2 ст.15 ч.1 ст. 115 КК України, по факту того, що 14.08.2023 року до Харківського РУП №3 ГУНП в Харківській області надійшло повідомлення проте, що до медичного закладу ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » розташований за адресою: АДРЕСА_1 , було доставлено ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з тілесними ушкодженнями.

Відповідно до ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Слідчий суддя вважає обґрунтованими доводи, наведені у клопотанні слідчого, щодо необхідності надати тимчасовий доступ до медичних документів з приводу надання медичної допомоги ОСОБА_5 , стосовно вчинення цих дій в інтересах забезпечення дієвості кримінального провадження, з метою встановлення усіх обставин об`єктивної сторони кримінального правопорушення, проведення судово-медичної експертизи та визначення ступеню тяжкості отриманих ОСОБА_5 тілесних ушкоджень.

Відомості, які містяться у документах, відносно яких вирішується питання про тимчасовий доступ, не є речами і документами, до яких заборонений доступ. Разом з тим, вказані медичні документи відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України містять охоронювану законом таємницю.

Зі змісту клопотання та обставин справи вбачається, що відомості, що містяться у медичних документах щодо надання медичної допомоги ОСОБА_5 , можуть бути використані як доказ у даному кримінальному провадженні, необхідні для забезпечення проведення судово-медичної експертизи з метою визначення ступеню тяжкості отриманих потерпілим тілесних ушкоджень, і іншим способом встановити ці обставини неможливо.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.40-1, 132, 159, 162-164, 309, 372 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати слідчому СВ Харківського РУП №3 ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 , тимчасовий доступ до оригіналу медичної карти стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_5 , які перебувають у володінні ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташований за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю її вилучення для проведення судово-медичної експертизи.

Роз`яснити володільцю документів уповноваженим особам ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Строк дії даної ухвали становить два місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили та підлягає негайному виконанню з моменту її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудДзержинський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу113591810
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —638/12597/23

Ухвала від 19.09.2023

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні