Ухвала
від 20.09.2023 по справі 320/21438/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

20 вересня 2023 року справа № 320/21438/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Кушнова А.О., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовом Головного управління ДПС у Київській області, як відокремленого підрозділу ДПС до Товариства з обмеженою відповідальністю "Красилівський ливарний завод" про скасування реєстраційної дії, зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління ДПС у Київській області, як відокремлений підрозділ ДПС з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Красилівський ливарний завод", в якому позивач просить суд:

- скасувати реєстраційну дію щодо державної реєстрації про юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю ТОВ "Красилівський ливарний завод" (код за ЄДРПОУ 36500140), внесену до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

- провести реєстраційну дію в державній реєстрації шляхом внесення відповідного запису до Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 17.07.2023 позовну заяву залишено без руху та встановлено десятиденний строк з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків позовної заяви, протягом якого позивачу необхідно було надати докази сплати судового збору у розмірі 5368,00 грн. за подання даного адміністративного позову (оригінал платіжного документу); надати уточнену позовну заяву, в якій зазначити правильну адресу місцезнаходження відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Красилівський ливарний завод" (код за ЄДРПОУ 36500140); із належним обґрунтуванням порушення прав позивача; уточнити відповідача у справі разом із прохальною частиною позовної заяви; належним обґрунтуванням щодо необхідності залучення вказаних третіх осіб; надати докази, на які позивач посилається у позовній заяві; надати докази направлення відповідачеві копії позовної заяви з додатками.

Вказана ухвала суду набрала законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає окремому оскарженню.

Ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 17.07.2023 доставлено засобами електронного зв`язку до електронного кабінету відповідача 24.07.2023, що підтверджується довідкою про доставку електронного листа секретаря судового засідання Клименка В.В.

30.08.2023 на адресу суду на виконання вимог ухвали суду від 17.07.2023 надійшло клопотання про долучення матеріалів до справи, а саме копії акту виїзду від 19.04.2023 до ТОВ "Красилівський ливарний завод" (код ЄДРПОУ 36500140).

Дослідивши надані представником відповідача докази, суд дійшов висновку про те, що вимоги ухвали суду від 17.07.2023 не виконано, недоліки, зазначені в ухвалі суду, не усунуто, будь-яких клопотань про продовження строку про усунення недоліків позовної заяви позивачем до суду не було надано.

Згідно із ст. 14 Кодексу адміністративного судочинства України судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України.

Згідно з пунктом 1 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків (ч.5 ст.169 КАС).

З огляду на невиконання позивачем вимог ухвали суду від 17.07.2023, суд вважає за необхідне позовну заяву Головного управління ДПС у Київській області, як відокремленого підрозділу ДПС до Товариства з обмеженою відповідальністю "Красилівський ливарний завод" про скасування реєстраційної дії, зобов`язання вчинити певні дії повернути позивачеві з усіма доданими до неї документами.

Керуючись статтями 169, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Позовну заяву Головного управління ДПС у Київській області, як відокремленого підрозділу ДПС до Товариства з обмеженою відповідальністю "Красилівський ливарний завод" про скасування реєстраційної дії, зобов`язання вчинити певні дії, - повернути позивачеві з усіма доданими до неї документами.

2. Роз`яснити позивачеві, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

3. Копію ухвали надіслати позивачу, зокрема, шляхом направлення тексту ухвали електронною поштою, факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), телефонограмою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Повний текст ухвали складено 20.09.2023.

Суддя Кушнова А.О.

Дата ухвалення рішення20.09.2023
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу113599004
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування реєстраційної дії, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/21438/23

Ухвала від 20.09.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 17.07.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні