Ухвала
від 20.09.2023 по справі 458/929/20
ТУРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 458/929/20

6/458/6/2023

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

20.09.2023 м. Турка

Суддя Турківськогорайонного судуЛьвівської областіФеренц Р.І.,розглянувши матеріалиподання головногодержавного виконавцяТурківського відділудержавної виконавчоїслужби уСамбірському районіЛьвівської областіЗахідного міжрегіональногоуправління юстиціїПопівнякаА.Й. про застосування приводу до боржника, -

В С Т А Н О В И В :

19.09.2023 року головний державний виконавець Турківського відділу державної виконавчої служби у Самбірському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління юстиції ПопівнякаА.Й., погодивши з заступником Турківського відділу державної виконавчої служби у Самбірському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління юстиції ЖавкомМ.Я., звернувся в Турківський районний суд Львівської області із поданням про застосування приводу до боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , що фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 до Турківського відділу державної виконавчої служби у Самбірському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління юстиції, місцезнаходження за адресою: майдан Шевченка,26-б м.Турка Самбірський район Львівська область 82500.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду від 19.09.2023року справу було передано на розгляд судді Ференц Р.І.

Предметом подання є застосування приводу до боржника.

Відповідно дост.438ЦПКУкраїнипривід боржникаоголошуються замісцем виконаннярішення абоза останнімвідомим місцемпроживання (перебування)боржника абодитини чимісцезнаходженням їхньогомайна,або замісцем проживання(перебування)стягувача.Суд маєправо витребувативід виконавцявсі необхіднідокументи длявирішення питанняпро оголошеннярозшуку.Суд розглядаєподання виконавцяпротягом десятиднів.

Відповідно до вимог ст.19 ЦПК України до компетенції судів належить розгляд цивільних справ, оскільки ч.1 ст.19 ЦПК України передбачає, що суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

Згідно ст. 23 ЦПК України усі справи, що підлягають вирішенню в порядку цивільного судочинства, розглядаються місцевими загальними судами як судами першої інстанції.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, суди повинні перевірити належність справ до їх юрисдикції та підсудності. Підсудність - це розподіл підвідомчих загальним судам цивільних справ між різними судами першої інстанції залежно від роду (характеру) справ, що підлягають розгляду, і від території, на яку поширюється юрисдикція того чи іншого суду. Територіальна підсудність - це підсудність цивільної справи загальному суду в залежності від території, на яку поширюється юрисдикція даного суду. За її допомогою вирішується питання, яким з однорідних судів підсудна для розгляду відповідна справа.

Критеріями даного виду підсудності зокрема виступають: місце виконаннярішення абоза останнєвідоме місцепроживання (перебування)боржника абодитини чимісцезнаходження їхньогомайна,або замісце проживання(перебування)стягувача тощо.

Відповідно до ч.1 ст.24 Закону України «Про виконавче провадження» виконавчі дії проводяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцем знаходження його майна.

Згідно з ч.ч.1,2,6 ст.25 Закону України «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» виконавчим округом є територія Автономної Республіки Крим, області, міста Києва чи Севастополя.

Виконавець має право приймати до виконання виконавчі документи, місце виконання яких відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» знаходиться у межах Автономної Республіки Крим, області або міста Києва чи Севастополя, у яких розташований його виконавчий округ.

Постановою державного виконавця від 05.11.2020року відкрито виконавче провадження №63509903 про стягнення з ОСОБА_1 (місцереєстрації: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 ) на користь ОСОБА_2 (місце реєстрації: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 ) аліменти на утримання неповнолітніх дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в розмірі в розмірі однієї третини з усіх видів його заробітку (доходу), але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину, починаючи з 05.10.2020року і до досягнення дітьми повноліття.

Відомостей щодо скасування вказаної постанови про відкриття виконавчого провадження матеріали справи не містять, отже вона є чинною.

Суд враховує позицію сторони яка звернулася з поданням, і в дотримання вимог ст.28 ЦПК України, вважає, що справа повинна розглядатися Турківським районним судом з врахуванням вимог ст.24 Закону України «Про виконавче провадження», якою дано визначення місця виконання виконавчого документу - місцем проживання, перебування боржника - фізичної особи, або місцезнаходження його майна.

Під час вивчення матеріалів справи за зазначеною заявою судом встановлено, що подання внесено з додержанням загальних вимог процесуального закону та ст.438 ЦПК України щодо такого подання, справа підсудна Турківському районному суду Львівської області на підставі ст.438 ЦПК України за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача; підстави для повернення заяви або відмови у відкритті провадження по справі, визначені у ЦПК України, відсутні.

Згідно ст.187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків

Керуючись ст..ст.2-4,19,23,28,258-261,438,351-355 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до провадження подання головного державного виконавця Турківського відділу державної виконавчої служби у Самбірському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління юстиції Попівняка А.Й. про застосування приводу до боржника.

Відкрити провадження у справі за поданням подання головного державного виконавця Турківського відділу державної виконавчої служби у Самбірському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління юстиції ПопівнякаА.Й. про застосування приводу до боржника.

Справу розглядати в порядку визначеному ст.438 ЦПК України.

Визнати явку в судове засідання сторони, яка звернулася з поданням, обов`язковою.

Проведення судового засідання у справі призначити на 25.09.2023року о 17.45год в залі судових засідань в приміщенні Турківського районного суду Львівської області за адресою: вулиця Молодіжна,23 м.Турка Львівська область 82500.

У випадку неприбуття на визначену судом дату судового засідання учасників цивільного провадження, додатково визначити дату судового засідання 26.09.2023року о 09.15год.

Витребувати від головного державного виконавця Турківського відділу державної виконавчої служби у Самбірському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління юстиції ПопівнякаА.Й. матеріали виконавчого провадження №63509903 від 05.11.2020року.

Копію ухвали про відкриття провадження, надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Львівського апеляційного суду.

Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Інформацію щодо справи, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет веб-адреса сторінки: http://court.gov.ua; https://tk.lv.court.gov.ua/.

Суддя Р.І.Ференц

Дата ухвалення рішення20.09.2023
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу113605598
СудочинствоЦивільне
Сутьзастосування приводу до боржника

Судовий реєстр по справі —458/929/20

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Ференц Р. І.

Судовий наказ від 22.10.2020

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні