Ухвала
від 08.09.2023 по справі 953/8212/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/8212/23

н/п 1-кс/953/6937/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"08" вересня 2023 р. Київський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ ВСП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні №42023052110000046 від 13.06.2023 за ч. 4 ст. 191 КК України, про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, -

встановив:

06 вересня 2023р. слідчий ОСОБА_3 звернувся до Київського районного суду м. Харкова із клопотанням, погодженим з прокурором ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей та документів стосовних фінансово - господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 .

В обґрунтуванняклопотання слідчийпосилався наздійснення ВСПГУНП вХарківській областідосудового розслідуванняу кримінальномупровадженні №42023052110000046від 13.06.2023за ч.4ст.191КК України,з обставинпривласнення групою невстановленихосіб,контролюючих діяльністьпідприємств транзитно-конвертаційноїспрямованості,зокрема ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 »,за попередньоюзмовою зслужбовими особамипідприємств оборонно-промисловогокомплексу:ДП " ІНФОРМАЦІЯ_2 ",ДП " ІНФОРМАЦІЯ_3 ",державних коштівпри виконаннідержавних контрактівз наданняпослуг тапостачання товарів,під часдії воєнногостану.Причетність довказаного кримінальногоправопорушення ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ),підтверджену висновкоманалітичного дослідженняДПС Українив Харківськійобласті від 23.06.2023р., який і став підставою внесення відомостей до ЄРДР.

Слідчий та прокурор до судового засідання не з`явились, подали заяви, в яких клопотання підтримали, просили його розглянути за своєї відсутності. Представник володільця інформації у відповідності до ч.2 ст. 163 КПК України до судового засідання не викликався.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя доходить наступного:

З наданих матеріалів вбачається здійснення ВСП ГУНП в Харківській області досудового розслідування у кримінальному провадженні №42023052110000046 від 13.06.2023 за ч. 4 ст.191 КК України, з обставин привласнення групою невстановлених осіб, контролюючих діяльність підприємств транзитно-конвертаційної спрямованості, зокрема ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за попередньою змовою з службовими особами підприємств оборонно-промислового комплексу: ДП " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", ДП " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", державних коштів при виконанні державних контрактів з надання послуг та постачання товарів, під час дії воєнного стану.

Вказана слідчим інформація має суттєве значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, а тому клопотання підлягає задоволенню.

За не зазначення слідчим періоду, за який потребується інформація, слідчий суддя враховує обставини кримінального провадження, положення п.2 ч.3 ст.132, п.7 ч.1 ст. 164 КПК України та обраховує цей строк виходячи з витягу з ЄРДР, обставин кримінального правопорушення та змісту аналітичного дослідження ДПС України в Харківській області від 23.06.2023р., який і став підставою внесення відомостей до ЄРДР з 01.01.2021 по 08.09.2023.

Окрім того, положення ст. 159 КПК України не передбачають обов`язку володільця інформації надавати її слідчому у певному вигляді, або виготовляти замість слідчого копії документів, що містять вказану слідчим інформацію. Також положеннями п. 1 ч. 1 ст. 164 КПК України, якою регламентовані вимоги до ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ, передбачене зазначення в ухвалі «прізвища, ім`я та по батькові особи, якій надається право тимчасового доступу до речей і документів». Таким чином, КПК України передбачає надання права тимчасового доступу з визначенням слідчим суддею в ухвалі однієї конкретної особи, а не ряду таких осіб, відтак у вказаній частині клопотання задоволенню не підлягає.

У відповідності до ч. 4 ст. 107 КПК України, за неприбуття всудовезасіданнявсіх осіб,якіберутьучасть усудовомупровадженні, фіксування процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання не здійснюється.

Керуючись ст. ст. 107, 159, 163, 309 КПК України, слідчий суддя,

постановив:

Клопотання задовольнити частково. Зобов`язати ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), надати слідчому ВСП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 право тимчасового доступу до речей та документів бухгалтерського, податкового обліку, фінансово-господарської діяльності, які підтверджують здійснення правочинів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 за період з 01.01.2021 по 08.09.2023: договорів з додатками, актів приймання-передачі товарів, послуг з додатками, видаткових, товарно-транспортних накладних, CMR та податкових накладних, рахунків-фактур, документів з придбання постачання товарів, карток складського обліку, документів про списання отриманих товарно-матеріальних цінностей, касових та платіжних документів, в т.ч. платіжних доручень, банківських виписок, актів звірок взаєморозрахунків, листування, в т.ч. щодо погодження цін, сертифікатів на поставлені товари, документів митного оформлення, відомостей про наявність дебіторської або кредиторської заборгованості, зведених регістрів бухгалтерського обліку (журнали-ордери, картки рахунків, оборотно сальдові відомості, тощо) по бухгалтерських рахунках та інших фінансово-господарських документах, що свідчать про здійснення фінансово-господарських операцій між зазначеними юридичними особами, документів про призначення на посади, звільнення, переведення, відпустки службових осіб, відповідальних за фінансово-господарську діяльність та/або зберігання товарно-матеріальних цінностей, в т.ч. мали право підпису; їх посадові інструкції, трудові договори або документи, якими розподілені обов`язки, штатний розпис та положення про структурні підрозділи, протоколи державних закупівель (тендерного комітету), комерційні пропозиції учасників державної закупівлі, що знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованого: АДРЕСА_1 .

Дозволити слідчому ВСП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 ознайомитись, зробити копії з оригіналів речей та документів бухгалтерського, податкового обліку, фінансово-господарської діяльності, які підтверджують здійснення правочинів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 за період з 01.01.2021 по 08.09.2023: договорів з додатками, актів приймання-передачі товарів, послуг з додатками, видаткових, товарно-транспортних накладних, CMR та податкових накладних, рахунків-фактур, документів з придбання постачання товарів, карток складського обліку, документів про списання отриманих товарно-матеріальних цінностей, касових та платіжних документів, в т.ч. платіжних доручень, банківських виписок, актів звірок взаєморозрахунків, листування, в т.ч. щодо погодження цін, сертифікатів на поставлені товари, документів митного оформлення, відомостей про наявність дебіторської або кредиторської заборгованості, зведених регістрів бухгалтерського обліку (журнали-ордери, картки рахунків, оборотно сальдові відомості, тощо) по бухгалтерських рахунках та інших фінансово-господарських документах, що свідчать про здійснення фінансово-господарських операцій між зазначеними юридичними особами, документів про призначення на посади, звільнення, переведення, відпустки службових осіб, відповідальних за фінансово-господарську діяльність та/або зберігання товарно-матеріальних цінностей, в т.ч. мали право підпису; їх посадові інструкції, трудові договори або документи, якими розподілені обов`язки, штатний розпис та положення про структурні підрозділи, протоколи державних закупівель (тендерного комітету), комерційні пропозиції учасників державної закупівлі, що знаходяться у володінні «ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованого: АДРЕСА_1 .

В задоволенні клопотання в іншій частині відмовити.

Роз`яснити керівництву ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право доступу до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Встановити строк дії цієї ухвали два місяці, тобто до 08.11.2023р. включно.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення08.09.2023
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу113615685
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —953/8212/23

Ухвала від 08.09.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Єфіменко Н. В.

Ухвала від 08.09.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Єфіменко Н. В.

Ухвала від 08.09.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Єфіменко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні