Ухвала
від 13.09.2023 по справі 133/938/23
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

13.09.23 справа № 133/938/23

провадження № 2/133/609/23 Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Пєтухової Н.О.,

за участю секретаря судових засідань Гаврилюк О.Г.,

розглядаючи у підготовчому судовому засіданні в м. Козятині справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа: Виконавчий комітет Козятинської міської ради - орган опіки та піклування; служба у справах дітей Тиврівської селищної ради Вінницького району Вінницької області, про позбавлення батьківських прав,-

ВСТАНОВИВ:

Позивачка звернулась до суду із позовом, в якому просила позбавити відповідачів батьківських прав відносно сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та встановити над ними опіку призначивши її опікуном.

Ухвалою Козятинського міськрайонного суду Вінницької області від 26.04.2023 справу прийнято до розгляду за правилами загального позовного провадження. Призначено підготовче судове засідання.

В підготовче судове засідання позивач та її представник ОСОБА_6 не з`явились. Однак 13.09.2023, від представника позивача ОСОБА_1 , ОСОБА_6 , надійшла заява, в якій вона просила розглядати підготовче судове засідання у відсутність позивача та її представника, а також просила приєднати до справи докази та розглянути клопотання про витребування доказів та задовольнити його. Позовні вимоги підтримала в повному обсязі.

Відповідач ОСОБА_7 в судове засідання не з`явилась, однак подала заяву про слухання справи у її відсутність, заявлені позовні вимоги визнала, не заперечує проти позбавлення її батьківських прав.

Відповідач ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, хоч належним чином повідомлявся про розгляд справи, шляхом направлення на його адресу судової кореспонденції, яка була повернута на адресу суду з відміткою поштового відділення - «адресат відсутній за вказаною адресою». Також викликався в суд через оголошення на офіційному сайті суду.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - орган опіки та піклування Козятинської міської ради, в судове засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про час і місце розгляду справи, про що свідчить наявна в матеріалах справи розписка про вручення судової повістки, причини неявки суду не відомі.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

Враховуючи, що у даній цивільній справі забезпечено виконання завдань підготовчого провадження, визначених ч. 1 ст. 189 ЦПК України, та вирішено питання щодо всіх процесуальних дій, які необхідно вчинити у підготовчому засіданні.

Згідно із п. 15 ч. 2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

У ч. 2 ст. 200 ЦПК України передбачено, що за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відтак, суд дійшов до переконання про наявність підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Як вбачається зі змісту клопотання, представник позивача ОСОБА_6 , просить витребувати докази.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з частинами четвертою, п`ятою, шостою статті 19 СК України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних в результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи. Суд може не погодитися з висновком органу опіки та піклування, якщо він є недостатньо обґрунтованим, суперечить інтересам дитини.

За таких обставин, з метою повного та всебічного розгляду справи, а також належного захисту законних прав та інтересів дітей, суд вбачає необхідним витребувати у Виконавчому комітеті Козятинської міської ради Вінницької області - органі опіки та піклування письмовий висновок органу опіки та і піклування про доцільність (недоцільність) позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , відносно їхнього сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ..

На підставі викладеного, керуючись ст. 43, 76, 84, 90,91, 197,198, 259-261, 353-355 ЦПК України, ст. 19 СК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у справі.

Приєднати до справи докази, надані позивачем згідно заяви від 13.09.2023.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 15:30 04.12.2023 в залі судових засідань Козятинського міськрайонного суду Вінницької області з викликом сторін.

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Голуб Н.Є., про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Виконавчому комітеті Козятинської міської ради Вінницької області - органі опіки та піклування письмовий висновок органу опіки та і піклування про доцільність/недоцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 та ОСОБА_3 відносно дітей: сина - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та встановлення над малолітніми ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , опіки та призначення їх опікуном її- їх бабцю, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Зазначену інформацію надати у строк до 01.12.2023.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали (ч. 7 ст. 84 ЦПК).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: https://kz.vn.court.gov.ua/sud0209/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Наталя ПЄТУХОВА

СудКозятинський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення13.09.2023
Оприлюднено25.09.2023
Номер документу113619324
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —133/938/23

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні