Ухвала
від 18.09.2023 по справі 924/989/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

м. Хмельницький

"18" вересня 2023 р. Справа № 924/989/23

Господарський суд Хмельницької області у складі

судді Крамара С.І., розглянувши матеріали

за позовом ОСОБА_1 , м. Київ

до Товариства з додатковою відповідальністю "Хмельницькзалізобетон", м. Хмельницький

про:

- визнання недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства з додатковою відповідальністю "Хмельницькзалізобетон", оформлене протоколом №19 від "12" жовтня 2022 року;

- визнання недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства з додатковою відповідальністю "Хмельницькзалізобетон", оформлене протоколом №20 від "22" грудня 2022 року

ВСТАНОВИВ:

13.09.2023 до Господарського суду Хмельницької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 , м. Київ до Товариства з додатковою відповідальністю "Хмельницькзалізобетон", м. Хмельницький про: визнання недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства з додатковою відповідальністю "Хмельницькзалізобетон", оформлене протоколом №19 від "12" жовтня 2022 року; визнання недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства з додатковою відповідальністю "Хмельницькзалізобетон", оформлене протоколом №20 від "22" грудня 2022 року.

За правилами господарського процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статтям 162, 164 Господарського процесуального кодексу України, а також вимогам статті 172 цього Кодексу.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 172 ГПК України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Згідно з Правилами надання послуг поштового зв`язку, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 №270, підтвердженням прийняття для пересилання поштового відправлення є розрахунковий документ, що підтверджує надання такої послуги (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) як передбачено Законом України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг". Крім того, надається опис вкладення, зразок бланка такого опису затверджується уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі зв`язку. Бланк опису вкладення заповнюється відправником у двох примірниках із зазначенням адреси одержувача, кількості предметів, вартості кожного з цих предметів. Обидва примірники опису підписуються відправником. Працівник об`єкта поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису видається відправникові, другий вкладається до поштового відправлення.

Враховуючи наведені вище норми та вимоги встановлені ст.ст. 164, 172 Господарського процесуального кодексу України, належним доказом надіслання сторонам копій позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів є - оригінали описів вкладення до поштових відправлень, які повинні містити вичерпний перелік найменувань документів, що надсилаються, а також оригінал розрахункового документу, виданий поштовим відділенням.

Як вбачається з матеріалів справи, зокрема поштового опису вкладення у цінний лист від 09.09.2023, в якості додатків до позовної заяви надісланих відповідачу позивачем зазначено три документа. При цьому, відповідно до змісту позовної заяви та доданих до неї додатків, всього їх є 16 документів. Таким чином, в описі вкладення відсутня інформація про відправлення усіх додатків (поіменний перелік всіх документів, доданих до позовної заяви).

З огляду на викладене, всупереч наведеним вище вимогам, позивачем не надано доказів про направлення відповідачу позовної заяви із усіма доданими до неї документами.

Судом також звернуто увагу, що положеннями ч. ч. 2, 4 ст. 91 ГПК України передбачено, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Відповідно до п. 5.26 Вимог до оформлення документів ДСТУ 4163:2020, затверджених Наказом Державного підприємства "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" від 01.07.2020 №144, відмітка про засвідчення копії документа складається з таких елементів: слів "Згідно оригіналом" (без лапок), найменування посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її власного імені та прізвища, дати засвідчення копії.

Водночас додані до позовної заяви копії додатків (окрім копії свідоцтва на зайняття адвокатською діяльністю) не засвідчені належним чином.

Відповідно до частин 1, 2 статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З врахуванням викладеного, суд дійшов висновку, що позивачем не виконано вимоги ст.ст. 164, 172 Господарського процесуального кодексу України, що відповідно до вимог ч.1 ст.174 Господарського процесуального кодексу України є підставою для залишення позовної заяви без руху з наданням строку для усунення вказаних недоліків.

У разі не виконання вимог ухвали у визначений строк, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 , м. Київ до Товариства з додатковою відповідальністю "Хмельницькзалізобетон", м. Хмельницький про: визнання недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства з додатковою відповідальністю "Хмельницькзалізобетон", оформлене протоколом №19 від "12" жовтня 2022 року; визнання недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства з додатковою відповідальністю "Хмельницькзалізобетон", оформлене протоколом №20 від "22" грудня 2022 року залишити без руху.

Встановити позивачу строк для усунення недоліків заяви - протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали про залишення заяви без руху.

Попередити позивача про наслідки недотримання вимог ухвали про залишення заяви без руху, передбачені ч. 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала підписана та набрала законної сили 18.09.2023, оскарженню не підлягає.

Суддя С.І. Крамар

Виготовлено у 2 примірниках:

1- до справи,

2 - ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; АДРЕСА_2 ) надісл. реком. з повідом. та на електронну адресу: ІНФОРМАЦІЯ_1 та на ел. пошту: ІНФОРМАЦІЯ_2

Дата ухвалення рішення18.09.2023
Оприлюднено25.09.2023
Номер документу113626375
СудочинствоГосподарське
Суть: - визнання недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства з додатковою відповідальністю "Хмельницькзалізобетон", оформлене протоколом №19 від "12" жовтня 2022 року; - визнання недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства з додатковою відповідальністю "Хмельницькзалізобетон", оформлене протоколом №20 від "22" грудня 2022 року

Судовий реєстр по справі —924/989/23

Ухвала від 29.11.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 13.10.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 04.10.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 18.09.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні