Ухвала
від 19.09.2023 по справі 925/845/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

19 вересня 2023 року м. Черкаси справа № 925/845/23

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Г.М.Скиби, за участю секретаря судового засідання А.М.Буднік, у відкритому підготовчому засіданні в приміщенні суду розглянув справу за позовом Приватного підприємства "Крокус-СВ", м.Сміла, вул.Мазура,22/2

до відповідачів: 1) Смілянської міської ради, м.Сміла, вул.Незалежності,37;

2) Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Смілянської міської ради, м.Сміла, вул.Тараса Шевченка,1

за участю у справі Відділ охорони здоров`я виконавчого комітету Смілянської міської ради в особі голови комісії з припинення Загоруй О.О. вул. Соборна, 61, м.Сміла, Черкаська область, 20700 в якості третьої особи на стороні відповідачів

про солідарне стягнення 260846,00 грн вартості безпідставно набутого майна та виконаних робіт,

за участю повноважних представників сторін:

від позивача: Ульянов С.М. адвокат за ордером;

від відповідачів: рада Петренко С.О. самопредставництво;

КП участі не брали;

від третьої особи: участі не брали.

Приватне підприємство "Крокус-СВ" звернулось в Господарський суд Черкаської області із позовом до Смілянської міської ради та до Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Смілянської міської ради з вимогами солідарного стягнення вартості безпідставно набутого майна і виконаних робіт в розмірі 260846 грн та судових витрат у розмірі 33729,45 грн (зокрема: 14816,76 грн витрат на проведення судової будівельно-технічної експертизи, 15000 грн витрат на професійну правничу допомогу та 3912,69 грн судового збору).

До дня підготовчого засідання в справу надійшли документи:

- відзив на позов (вх.суду №11708/23 від 14.07.2023) Смілянської міської ради з додатками та переліком запитань позивачеві, з доказами направлення учасникам справи;

- письмове пояснення позивача (вх.суду №11795 від 17.07.2023) на виконання вимог ухвали суду;

- відзив на позов (вх.суду 311803/23 від 17.07.2023) КНП ЦПМСД з додатками та переліком запитань позивачеві, з доказами направлення учасникам справи;

- письмове пояснення позивача (вх.суду №11926/23 від 18.07.2023) на питання відповідача (рада), викладені у відзиві.

До суду повернулась ухвала з відміткою пошти про її невручення Відділу охорони здоров`я виконавчого комітету Смілянської міської ради в особі голови комісії з припинення.

До суду повернулась ухвала з відміткою про її невручення інженеру ОСОБА_1 , що здійснював інженерний нагляд за виконанням робіт.

В підготовчому засіданні:

Представник позивача вимоги підтримав. Вказують на досягнення домовленості з замовником робіт Відділом охорони здоров`я виконавчого комітету Смілянської міської ради на виконання робіт по утепленню фасаду приміщень лікарні в м. Сміла. Пропонує вручити ухвалу представнику Відділу охорони здоров`я виконавчого комітету Смілянської міської ради через Смілянську міську раду як сторону даного провадження та повторно направити ухвалу на адресу інженера ОСОБА_1 для виконання, з відкладенням підготовчого засідання.

Представник міської ради вимоги позивача заперечив, про відкладення підготовчого засідання та направлення ухвал суду покладається на розсуд суду.

Представник відповідача (рада) заперечив проти долучення в справу відповідей позивача на питання відповідача з мотивів порушення процедури позивачем, оскільки відповіді на поставлені питання мають надаватись у формі заяви свідка.

Суд вважає за необхідне відкласти проведення підготовчого засідання для можливості повідомлення Відділу охорони здоров`я виконавчого комітету Смілянської міської ради через Смілянську міську раду, та належного інформування інженера ОСОБА_1 .

Керуючись статтями 176, 182, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Зобов`язати повноважного представника Смілянської міської ради вручити примірник ухвали для виконання голові ліквідаційної комісії Відділу охорони здоров`я виконавчого комітету Смілянської міської ради.

Направити ухвалу на адресу ОСОБА_1 про надання інформації суду для виконання. Відповідь має бути надана суду не пізніше 26 вересня 2023.

Відкласти проведення підготовчого засідання на 14:00 год. 27 вересня 2023 року. Засідання суду провести в приміщенні господарського суду Черкаської області, м.Черкаси, бульв.Шевченка,307, каб.316.

До дня засідання подати суду:

Позивачу: замовлення відповідачів на виконання робіт по фасаду поліклініки. Узгодження з замовником об`ємів, видів, вартості робіт по фасаду поліклініки по вул. Свердлова, 120. Період виконання робіт підрядником. Докази приймання замовником робіт та володільцем приміщення виконаних робіт. Ймовірна відповідь на відзиви. Ймовірні доповнення до своїх пояснень. Пропозиції по судовому розгляду справи. Пропозиції по врегулюванню спору.

Відповідачам: ймовірні доповнення до відзиву. Контррозрахунок вимог. Кошториси на утримання та експлуатацію основних засобів Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги" за 2020-2023. Мотиви неоплати виконаних робіт. Пропозиції по врегулюванню спору. Пропозиції по судовому розгляду спору.

Третя особа: замовлення на роботи по фасаду поліклініки. Узгодження з замовником об`ємів, видів, вартості робіт по фасаду поліклініки по вул. Свердлова, 120. Період виконання робіт підрядником.

Повідомити сторони, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути ними подані в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі "Електронний суд", поштою або дистанційними засобами зв`язку.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

Роз`яснити сторонам, що в силу положень п.2 ч.2 ст.202 ГПК України неявка в засідання суду учасника справи без повідомлення про причини неявки не є підставою для відкладення підготовчого засідання.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до п.4 ч.1 ст.226 ГПК України суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору.

Участь представників сторін у засіданні визнати обов`язковою.

Копію ухвали надіслати учасникам справи в порядку ч.5 ст.242 ГПК України (в тому числі на відомі електронні адреси сторін).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Г.М.Скиба

Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено25.09.2023
Номер документу113626440
СудочинствоГосподарське
Сутьвідкладення підготовчого засідання та направлення ухвал суду покладається на розсуд суду. Представник відповідача (рада) заперечив проти долучення в справу відповідей позивача на питання відповідача з мотивів порушення процедури позивачем, оскільки відповіді на поставлені питання мають надаватись у формі заяви свідка. Суд вважає за необхідне відкласти проведення підготовчого засідання для можливості повідомлення Відділу охорони здоров`я виконавчого комітету Смілянської міської ради через Смілянську міську раду, та належного інформування інженера ОСОБА_1 . Керуючись статтями 176, 182, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

Судовий реєстр по справі —925/845/23

Постанова від 05.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Яковлєв М.Л.

Ухвала від 23.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Яковлєв М.Л.

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Яковлєв М.Л.

Рішення від 29.11.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 05.10.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 27.09.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 19.09.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 20.07.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 26.06.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні