Рішення
від 19.09.2023 по справі 926/3387/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

58000, м. Чернівці, вул. О.Кобилянської, 14, тел. 55-09-34

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 вересня 2023 року Справа № 926/3387/23За позовом Державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності Укрінтеренерго

до відповідача Комунального некомерційного підприємства Глибоцька багатопрофільна лікарня Глибоцької селищної ради

про стягнення заборгованості за поставлену електричну енергію, пені, індексу інфляції та 15% річних в сумі 562 981,21 грн

СуддяПроскурняк О.Г.

Секретар судового засіданняПаращук Д.В.

Представники сторін:

Від позивача (в режимі ВКЗ) Валентинова О.М.

Від відповідача не з`явився.

СУТЬ СПОРУ: Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" звернулось до Господарського суду Чернівецької області із позовом до відповідача Комунального некомерційного підприємства "Глибоцька багатопрофільна лікарня" Глибоцької селищної ради про стягнення заборгованості за поставлену електричну енергію, пені, індексу інфляції та 15% річних в сумі 562 981,21 грн.

Обґрунтовуючи позовні вимоги, позивач посилається на те, що відповідача було включено до Реєстру споживачів постачальника останньої надії у зв`язку із чим між сторонами укладено Договір про постачання електричної енергії постачальником останньої надії на умовах публічного договору постачання електричної енергії постачальника останньої надії та комерційної пропозиції.

Далі позивач стверджує, що у період листопад-грудень 2022 року, позивач постачав відповідачу електричну енергію на загальну суму 837 966,35 грн за який останній не розрахувався в повному обсязі, що призвело до виникнення заборгованості в сумі 509 108,51 грн. Крім того, позивачем було нараховано 19 093,66 грн. інфляційних втрат, 34 779,04 грн. - 15 % річних.

У зв`язку з невиконанням відповідачем умов договору в частині оплати за поставку електричної енергії, позивач звернувся до суду про стягнення заборгованості.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 03 серпня 2023 року, судову справу № 926/3387/23 передано на розгляд судді Проскурняку О.Г.

Ухвалою Господарського суду Чернівецької області від 04 серпня 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі; вирішено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження; судове засідання по суті призначено на 23 серпня 2023 року.

Ухвалою суду від 23 серпня 2023 року відкладено судове засідання у справі № 926/3387/23 на 19 вересня 2023 року.

Позивач в судовому засіданні 19 вересня 2023 року позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Відповідач явку належного представника в судове засідання 19 вересня 2023 року не забезпечив, хоча був належним чином повідомлений про місце, час та дату судового засідання.

Згідно із частиною 1 статті 202 Господарського процесуального кодексу України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

В порядку статей 8, 222 Господарського процесуального кодексу України, здійснювалося фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів (аудіо-запис та відео-запис)

На виконання вимог статті 223 Господарського процесуального кодексу України, складено протоколи судових засідань, які долучено до матеріалів справи.

Відповідно до статті 219 Господарського процесуального кодексу України рішення у даній справі прийнято 19 вересня 2023 року у нарадчій кімнаті за результатами оцінки доказів, поданих сторонами та прокурором.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об`єктивно оцінивши надані суду докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 грудня 2018 року № 1023-р, Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності Укрінтеренерго визначено постачальником останньої надії на період з 01 січня 2019 року до 31 грудня 2023 року.

Положеннями статті 64 Закону України Про ринок електричної енергії встановлено, що постачальник останньої надії здійснює постачання електричної енергії у порядку, визначеному Правилами, на умовах типового договору постачання електричної енергії постачальником «останньої надії», що затверджується Регулятором (НКРЕКП), та є публічним договором приєднання. Договір регулює порядок та умови продовження постачання електричної енергії постачальником останньої надії споживачу, у разі, якщо обраний споживачем електропостачальник не спроможний постачати електричну енергію, до моменту обрання споживачем нового електропостачальника або до припинення у передбачених чинним законодавством чи Договором випадках та є укладеним сторонами, керуючись статтями 633, 634, 641, 642 Цивільного кодексу України з початку фактичного постачання електричної енергії споживачу (пунктом 3.4.4 Правил).

Так, на виконання положень частини 11 статті 64 вказаного Закону, 27 грудня 2018 року, позивачем, як постачальником останньої надії, на своєму офіційному веб-сайті у мережі Інтернет розміщено публічну оферту: Порядок приєднання до умов договору постачання електричної енергії постачальником останньої надії; Договір про постачання електричної енергії постачальником останньої надії; Комерційна пропозиція № 5 від 08 жовтня 2021 року для постачання електричної енергії споживачам постачальником останньої надії; Додаток №1 до Комерційної пропозиції № 5 від 08 жовтня 2021 року до Договору на постачання електричної енергії постачальником останньої надії; Порядок формування ціни, за якою здійснюється постачання електричної енергії споживачам постачальником останньої надії.

Згідно з положеннями пункту 10 Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою НКРЕКП від 14 березня 2018 року № 312, до запуску електронної платформи Датахаб адміністратора комерційного обліку функції адміністратора комерційного обліку на роздрібному ринку електричної енергії, у тому числі адміністрування процедури зміни постачальника електричної енергії у межах території ліцензованої діяльності, виконує відповідний оператор системи розподілу (далі - ОСР).

Ліцензійними умовами провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії, що затверджені постановою НКРЕКП № 1470 від 27 грудня 2017 року, а саме пп.29 п.2.2 встановлено, що при провадженні ліцензованої діяльності ліцензіат повинен в тому числі надавати учасникам ринку інформацію, необхідну для виконання ними функцій на ринку, в обсягах та порядку, визначених правилами ринку, кодексом системи передачі, кодексом систем розподілу, кодексом комерційного обліку та іншими нормативно-правовими актами, що регулюють функціонування ринку електричної енергії. Відповідно до умов Договору електропостачальника про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії (п.5.2.), типову форму якого затверджено Правилами роздрібного ринку електричної енергії, Постачальник електричної енергії має право на отримання інформації щодо обсягу та якості електричної енергії, умов та фактичних режимів її розподілу, тарифів (цін), порядку оплати за переліком споживачів балансуючої групи Постачальника.

Згідно частини 8 статті 64 Закону України Про ринок електричної енергії, постачальник останньої надії здійснює постачання з моменту припинення постачання електричної енергії попереднім електропостачальником, у зв`язку з чим ОСР щомісяця надає постачальнику електричної енергії інформацію про обсяг розподіленої електричної енергії, на підставі якої постачальник, в тому числі постачальник останньої надії, визначає обсяг спожитої електричної енергії кожним споживачем.

Оператором системи розподілу є АТ Чернівціобленерго.

Так, листом від 01 листопада 2022 року № 17/2-02/2698 АТ Чернівціобленерго повідомило позивача про переведення споживача: Комунальне некомерційне підприємство Глибоцька багатопрофільна лікарня Глнбоцької селищної ради (ЄДРПОУ 02005705) на постачання постачальником останньої надії з 01 листопада 2022 року.

22 грудня 2022 року відповідачу на його електронну адресу направлено примірник договору про постачання електричної енергії постачальником останньої надії з додатками.

Відповідно до положень статті 64 Закону України Про ринок електричної енергії, яка кореспондується з умовами, що зазначені в Комерційній пропозиції № 5 від 08 жовтня 2021 року для постачання електричної енергії споживачам постачальником останньої надії, яка є Додатком 1 до Договору, Договір вважається укладеним з початку фактичного постачання електричної енергії такому споживачу у перший день, наступний за останнім днем постачання електричної енергії попереднім електропостачальником, та діє в частині здійснення розрахунків між Сторонами до повного їх здійснення, а в частині постачання електричної енергії його дія не може перевищувати 90 календарних днів.

Тобто, законодавством встановлено, що договір про постачання електричної енергії постачальником останньої надії укладається на підставі дій споживача - споживання електричної енергії (акцепт договору) без договору з іншим електропостачальником. У такому разі договір вважається укладеним (момент укладення договору) з постачальником останньої надії у перший день, наступний за останнім днем постачання електричної енергії попереднім електропостачальником.

Відповідно до положень пункту 4.12 розділу IV ПРРЕЕ розрахунки між споживачем та електропостачальником здійснюються згідно з даними, отриманими від адміністратора комерційного обліку в порядку, передбаченому Кодексом комерційного обліку, про обсяги поставленої, розподіленої (переданої) та купленої електричної енергії.

Факт споживання електричної енергії споживачем підтверджується даними комерційного обліку (обсяги), що надає постачальнику останньої надії оператор системи розподілу/передачі, відповідно до положень пункту 10 постанови НКРЕКП від 28 грудня 2019 року № 312 Про затвердження Правил роздрібного ринку електричної енергії та згідно з Тимчасовим порядком визначення обсягів купівлі електричної енергії на ринку електричної енергії електропостачальниками та операторами систем розподілу на перехідний період, затвердженим постановою НКРЕКП від 28 грудня 2018 року № 2118 (далі - Тимчасовий порядок), а саме шляхом надання постачальнику останньої надії Звіту за фактичне споживання електричної енергії споживачами постачальника за розрахунковий період.

Положеннями пункту 3 частини першої статті 57 Закону України Про ринок електричної енергії встановлено, що електропостачальник має право на своєчасне та в повному обсязі отримання коштів за продану електричну енергію та послуги з постачання електричної енергії відповідно до укладених договорів.

Пунктом 1 частини третьої статті 58 Закону України Про ринок електричної енергії визначено, що споживач зобов`язаний сплачувати за електричну енергію та надані йому послуги відповідно до укладених договорів.

Положеннями пункту 2.1. глави 2 Договору встановлено, що Споживач оплачує Постачальнику вартість спожитої (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього Договору, що зазначені в Додатку 1 до Договору (комерційна пропозиція).

Крім цього, пунктом 5.8. глави 5 Договору встановлено, що розрахунковим періодом за цим Договором є календарний місяць.

Відповідно до положень пункту 5.10 глави 5 Договору про постачання електричної енергії з постачальником останньої надії, оплата виставленого постачальником рахунка за цим Договором має бути здійснена споживачем в терміни, визначені в рахунку, але не менш 5 робочих днів з дати отримання споживачем цього рахунку, або протягом 5 робочих днів від строку оплати, зазначеного у комерційній пропозиції, прийнятої споживачем.

Умовами пункту 4.1. розділу 4 Комерційної пропозиції № 5 від 08 жовтня 2021 року, що є невід`ємним додатком до Договору, встановлено обов`язок сплати споживачем 100% від орієнтованої вартості прогнозованого обсягу споживання електричної енергії за розрахунковий період протягом 5 банківських (робочих) днів з моменту отримання споживачем рахунку.

У разі не отримання рахунку Споживач зобов`язується здійснити 100% оплату самостійно (без рахунку) на поточний рахунок Постачальника, зазначений у Договорі, не пізніше ніж за 1 банківський (робочий) день до початку розрахункового періоду, виходячи з прогнозованого обсягу споживання електричної енергії у розрахунковому періоді та діючої у розрахунковому періоді ціни на електричну енергію. Ця норма не застосовується до акцептування умов Договору, порядок якого визначений пунктом 7.1 цієї комерційної пропозиції.

Орієнтована вартість розраховується шляхом множення прогнозованого обсягу споживання електричної енергії на ціну, за якою здійснюється постачання електричної енергії Постачальником. Прогнозований обсяг споживання електричної енергії визначається на підставі даних, отриманих Постачальником від Оператора системи розподілу (передачі).

Разом з тим, відповідно до положень п. 4.2. розділу 4 Спосіб (порядок) та строки оплати за постачання електричної енергії постачальником останньої надії Комерційної пропозиції № 5 від 08 жовтня 2021 року, остаточний розрахунок за спожиту електричну енергію в розрахунковому періоді здійснюється Споживачем на підставі виставленого Постачальником рахунку до 14-го (включно) числа місяця, наступного за розрахунковим, розмір якого визначається як різниця між вартістю купованої Споживачем електричної енергії, зазначеної в Акті купівлі-продажу, та сумарною оплатою Споживачем за розрахунковий період з урахуванням ПДВ, або самостійно (без рахунку) не пізніше 20 календарного дня після закінчення розрахункового періоду на поточний рахунок Постачальника, зазначений у Договорі.

Пункт 4.3 Комерційної пропозиції № 5 від 08 жовтня 2021 року передбачає, що у разі направлення рахунків електронною поштою або із застосуванням інших засобів електронного зв`язку, датою отримання таких рахунків буде вважатися дата відправлення Постачальником відповідного електронного повідомлення (лист, факс та інше).

Положеннями пункту 4.4 Комерційної пропозиції № 5 від 08 жовтня 2021 року для постачання електричної енергії споживачам постачальником останньої надії, яка є Додатком 1 до Договору, встановлено, що Акт купівлі-продажу електричної енергії складається на підставі даних про фактичне споживання електричної енергії споживачем, отриманих від ОСР. У разі наявності зауважень до Акту купівлі - продажу, споживач оформлює протокол розбіжностей, в якому вказує обсяг електричної енергії, по якому є розбіжності.

На виконання зазначеного Договору, за даними оператора системи розподілу АТ Чернівціобленерго (ліцензія на право провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії, відповідно до постанови НКРЕК від 20.11.2018 №1462):

-на підставі Звіту про фактичне споживання електричної енергії за листопад 2022 року Відповідачу Позивачем складено Акт № 030650 купівлі-продажу електроенергії за розрахунковий період листопад 2022 року від 30 листопада 2022 року та рахунок № 000002005705/23/011/38088 від 15 грудня 2022 року на обсяг споживання електричної енергії - 57 269,00 кВт.*год. на суму 328 857,84 грн. (з ПДВ) та направлено Відповідачу на його електронну адресу 15 грудня 2022 року;

-на підставі Звіту про фактичне споживання електричної енергії за грудень 2022 року Відповідачу Позивачем складено Акт № 032197 купівлі-продажу електроенергії за розрахунковий період грудень 2022 року від 31 грудня 2022 року та рахунок № 000002005705/23/012/39720 від 11 січня 2023 року на обсяг споживання електричної енергії - 91 144,00 кВт.*год. на суму 509 108,51 грн. (з ПДВ) та направлено Відповідачу на його електронну адресу 11 січня 2023 року.

Отже, Позивач належним чином виконав свої зобов`язання та поставив відповідачу електричну енергію на суму 837 966,35 грн, що підтверджується Актами купівлі- продажу електроенергії за листопад 2022 року та грудень 2022 року.

Проте, в порушення умов п. 2.1 глави 2 Договору, відповідач оплатив спожиту ним електричну енергію частково - у розмірі 328 857,84 грн, що підтверджується платіжною інструкцією від 28 грудня 2022 р. № 1053.

Відтак, заборгованість відповідача перед позивачем за спожиту електричну енергію, станом на дату подання позову становить - 509 108,51 грн.

27 квітня 2023 року на електронну адресу Відповідача направлена вимога від 27.04.2023 № 44/11-004847 про сплату штрафних санкцій на суму 26 993,61 грн та боргу за спожиту електроенергію на суму 509 108,51 грн.

Листом від 15 березня 2023 року № 328 Відповідач повідомив, що КНП Глибоцька багатопрофільна лікарня проведено розрахунок за листопад 2022 року у повному обсязі, а за грудень заклад не встиг розрахуватися у зв`язку із завершенням бюджетного року. Рішенням сесії Глибоцької селищної ради від 10 лютого 2023 року № 1544-32/23 лікарні виділені кошти у сумі 509 108,51 грн для оплати за спожиту у грудні 2022 року електричну енергію відповідно до акту № 032197 від 31 грудня 2022 року, та оскільки це кредиторська заборгованість минулого року КНП Глибоцька багатопрофільна лікарня готове оплатити її в судовому порядку.

Відповідно до положень статті 526 Цивільного кодексу України (далі - ЦКУ) зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться, а згідно з приписами статті 629 ЦКУ договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Згідно статті 610 ЦКУ, порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання). У разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема, сплата неустойки (положення частини 1 статті 611 ЦКУ).

Положеннями статті 625 Цивільного кодексу України унормовано, що боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про правомірність вимоги позивача про стягнення з відповідача 509 108,51 грн. заборгованості за спожиту електричну енергію.

Стосовно нарахування позивачем санкцій, що підлягають стягненню з відповідача за порушення грошового зобов`язання, суд вказує наступне.

Положеннями п.п. 6 пункту 7.1. глави 7 Договору про постачання електричної енергії постачальником останньої надії встановлено, що Постачальник має право отримувати відшкодування збитків від Споживача, що понесені Постачальником у зв`язку з невиконанням або неналежним виконанням Споживачем своїх зобов`язань перед Постачальником, відповідно до умов Договору та чинного законодавства.

Пунктом 7.4. розділу 7 Комерційної пропозиції № 5 від 08 жовтня 2021 року для постачання електричної енергії споживачам постачальником останньої надії встановлено, що Споживач, який прострочив виконання грошового зобов`язання з оплати електроенергії, на вимогу Постачальника зобов`язаний, крім оплати штрафних санкцій та збитків, сплатити суму боргу за електроенергію з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення зобов`язання, а також п`ятнадцять процентів річних від простроченої суми невиконаного або неналежним чином виконаного зобов`язання.

В той же час частиною 2 статті 625 ЦКУ встановлено, що боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також 3% річних від простроченої суми, якщо інший розмір відсотків не встановлений договором або законом.

Приписи статті 625 Цивільного кодексу України унормовано розмір процентів, що підлягають стягненню за порушення грошового зобов`язання, є диспозитивними та застосовуються, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Тобто, три проценти річних від простроченої суми за весь час прострочення застосовуються у випадку, якщо сторони в договорі не передбачили інший розмір процентів річних.

Відповідно до Комерційної пропозиції № 5 від 08 жовтня 2021 року для постачання електричної енергії споживачам постачальником останньої надії, яка є Додатком 1 до Договору, а саме положеннями розділу 7 Додаткові зобов`язання Споживача, встановлено збільшення розміру процентів до 15% у зв`язку з простроченням сплати боргу, розмір ставки, на яку збільшена плата за користування позикою (кредиту), яке слід вважати іншим розміром процентів, встановленим договором відповідно до положень частини 2 статті 625 ЦК України.

Згідно Протоколу розрахунку за типом заборгованості пеня, 15% річних та інфляція за період з 23 грудня 2022 року по 30 червня 2023 року розмір санкцій, що підлягають стягненню за порушення грошового зобов`язання становить 53 872,70 грн., з яких 34 779,04 грн. - 15% річних, 19 093,66 грн. - інфляційні втрати.

Перевіривши розрахунок санкцій, що підлягають стягненню за порушення грошового зобов`язання в сумі 53 872,70 грн., з яких 34 779,04 грн. - 15% річних, 19 093,66 грн. - інфляційні втрати, суд зазначає, що він є арифметично вірним.

Крім цього, суд звертає увагу сторін на наступне.

Згідно з усталеною практикою Європейського суду з прав людини, яка відображає принцип, пов`язаний з належним здійсненням правосуддя, у рішеннях судів та інших органів з вирішення спорів мають бути належним чином зазначені підстави, на яких вони ґрунтуються. Хоча п. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод зобов`язує суди обґрунтовувати свої рішення, його не можна тлумачити як такий, що вимагає детальної відповіді на кожен аргумент.

Міра, до якої суд має виконати обов`язок щодо обґрунтування рішення, може бути різною в залежності від характеру рішення (рішення від 09.12.1994 Європейського суду з прав людини у справі Руїс Торіха проти Іспанії).

Зважаючи на викладене, всі інші доводи та міркування сторін судом визнаються такими, що не спростовують вищевказаних висновків суду. Приписами статей 76, 77 Господарського процесуального кодексу України визначено, що належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування.

Обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Частинами 1, 2 статті 86 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також вірогідність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

З огляду на вищевикладене, дослідивши всі обставини справи, перевіривши їх наявними доказами, суд дійшов висновку позов задовольнити.

Щодо судових витрат.

Відповідно до частини 1 статті 123 Господарського процесуального кодексу України, судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи.

Відповідно до положень частини 1 статті 4 Закону України Про судовий збір, судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Підпунктом 2.1. частини 2 статті 4 вказаного Закону унормовано, що за подання до господарського суду позовної заяви майнового характеру ставку судового збору встановлено у такому розмірі: 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Станом на 1 січня 2023 року статтею 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2023 рік встановлений прожитковий мінімум для працездатних осіб у розмірі 2 684,00 грн.

Згідно положень пункту 2 частини 1 статті 129 ГПК України, судовий збір покладається у спорах, що виникають при виконанні договорів та з інших підстав, на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Тому, судовий збір у розмірі 8 444,72 грн слід покласти на відповідача, пропорційно розміру заявлених та задоволених позовних вимог.

Керуючись статтями 123, 129, 237, 238, 240, 241, 244 Господарського процесуального кодексу України суд,

В И Р І Ш И В :

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Комунального некомерційного підприємства Глибоцька багатопрофільна лікарня Глибоцької селищної ради (60400, Чернівецька область, Чернівецький район, м. Глибока, вул. Т. Шевченка, буд. 14, код ЄДРПОУ 02005705) на користь Державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності Укрінтеренерго (04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 85, код ЄДРПОУ 19480600) заборгованість в сумі 562 987,21 грн., з яких: 509 108,51 грн. заборгованість за спожиту електричну енергію на рахунок IBAN НОМЕР_1 в АТ Ощадбанк; 19 093,66 грн. інфляційних втрат, 34 779,04 грн. 15% річних на рахунок IBAN НОМЕР_2 в ГУ ДКСУ у Київській області та судовий збір в сумі 8 444,72 грн. на рахунок IBAN UA458201720355340299019480600 в ГУ ДКСУ у Київській області.

Повний текст рішення складено та підписано 21 вересня 2023 року.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана протягом двадцяти днів з дня його проголошення до Західного апеляційного господарського суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Суддя О.Г. Проскурняк

Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено25.09.2023
Номер документу113626473
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості за поставлену електричну енергію, пені, індексу інфляції та 15% річних в сумі 562 981,21 грн

Судовий реєстр по справі —926/3387/23

Судовий наказ від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 29.09.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Рішення від 19.09.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 23.08.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 07.08.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

Ухвала від 04.08.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Проскурняк Олег Георгійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні