Ухвала
від 21.09.2023 по справі 562/3432/23
ЗДОЛБУНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 562/3432/23

У Х В А Л А

21.09.2023 року слідчий суддя Здолбунівського районного суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в м.Здолбунів клопотання заступника начальника слідчого відділення відділення поліції № 6 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_3 погоджене із прокурором Здолбунівської окружної прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 про арешт майна,-

в с т а н о в и в :

Заступник начальникаслідчого відділеннявідділення поліції№ 6Рівненського районногоуправління поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Рівненськійобласті капітанполіції ОСОБА_3 ,за погодженняміз прокуроромЗдолбунівської окружноїпрокуратури Рівненськоїобласті ОСОБА_4 ,звернулася зклопотанням дослідчого суддів рамкахкримінального провадження №12023181130000263 від 24.07.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст. 190 КК України про арешт майна в якому просить накласти арешт на майно, а саме: на свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_1 на транспортний засіб спеціалізований сідловий тягач марки «Volvo» «моделі FH12» червоного кольору з реєстраційним номером НОМЕР_2 з номером кузова НОМЕР_3 на ім`я ОСОБА_5 - із забороною володіти, користуватися та розпоряджатися зазначеним майном.

В обґрунтування клопотання заступник начальника слідчого відділення відділення поліції № 6 зазначає, що 24.07.2023 року до відділення поліції №6 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області надійшла письмова заява ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 про те, що в період часу з січня по червень 2023 року ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , маючи умисел на заволодіння нерухомим майном (неробочим тягачем марки «VOLVO» моделі «FH12»), після розміщення оголошення на сайті «Auto Ria» та подальшого спілкування за номером НОМЕР_4 , домовився про купівлю даного майна, а саме ввів в оману заявника ОСОБА_6 , з приводу вигідності продажу неробочого тягача, пообіцяв оплату вказаного тягача на протязі певного часу, не маючи на меті цього робити, заволодів неробочим тягачем ОСОБА_6 чим спричинив майнову шкоду у сумі 8450 доларів США.

20.09.2023 року ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жителя АДРЕСА_2 , добровільно видав для працівникам поліції свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_1 на транспортний засіб спеціалізований сідловий тягач марки «Volvo» «моделі FH12» червоного кольору з реєстраційним номером НОМЕР_2 з номером кузова НОМЕР_3 на ім`я ОСОБА_5 , яке в подальшому було вилучено протоколом огляду речей від 20.09.2023 року у період часу з 18:00 год. по 18:30 год. 20.09.2023 року.

Оскільки свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу може бути використане, як доказ в рамках даного кримінального провадження, а тому з метою збереження речового доказу, запобігання можливості його переховування, пошкодження, знищення, пересування, передачі, відчуження, заступник начальника слідчого відділення відділення поліції № 6 просить накласти на нього арешт.

У судове засідання заступник начальника слідчого відділення відділення поліції № 6 не з`явилася, подала заяву, в якій просять розглянути клопотання без її участі, вимоги клопотання підтримала у повному обсязі.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню. Так, відповідно до ст.170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Відповідно до ч.2 ст.170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення: 1) збереження речових доказів; 2) спеціальної конфіскації; 3) конфіскації майна, як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

У випадку арешту майна з метою збереження речових доказів, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 КПК України.

Згідно зі ст.98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що вилучений 20.09.2023 року свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_1 на транспортний засіб спеціалізований сідловий тягач марки «Volvo» «моделі FH12» червоного кольору з реєстраційним номером НОМЕР_2 з номером кузова НОМЕР_3 на ім`я ОСОБА_5 , постановою заступника начальника слідчого відділення відділення поліції № 6 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_3 від 18.07.2023 року визнане речовим доказом в кримінальному провадженні№12023181130000263 від 24.07.2023 року.

За таких обставин, слід накласти арешт на свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_1 на транспортний засіб спеціалізований сідловий тягач марки «Volvo» «моделі FH12» червоного кольору з реєстраційним номером НОМЕР_2 з номером кузова НОМЕР_3 на ім`я ОСОБА_5 , з забороною власнику чи будь-якій іншій особі відчужувати, розпоряджатися та користуватися ним.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.172-173, 175 КПК України,

у х в а л и в:

Накласти арешт на свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_1 на транспортний засіб спеціалізований сідловий тягач марки «Volvo» «моделі FH12» червоного кольору з реєстраційним номером НОМЕР_2 з номером кузова НОМЕР_3 на ім`я ОСОБА_5 , яке було вилучено 20.09.2023 року у ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жителя АДРЕСА_2 , з забороною відчуження, розпорядження та користування ним.

Виконання ухвали доручити прокурору Здолбунівської окружної прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 та заступнику начальнику слідчого відділення відділення поліції № 6 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_3 .

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку. Апеляційна скарга на ухвалу подається до Рівненського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя

СудЗдолбунівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення21.09.2023
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу113643959
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —562/3432/23

Ухвала від 21.09.2023

Кримінальне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Шуляк А. С.

Ухвала від 21.09.2023

Кримінальне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Шуляк А. С.

Ухвала від 19.09.2023

Кримінальне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Шуляк А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні