Ухвала
від 19.09.2023 по справі 923/268/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про припинення повноважень керівника

або органу управління боржника та покладання його обов`язків на розпорядника майна

"19" вересня 2023 р.м. Одеса Справа № 923/268/21Господарський суд Одеської області у складі судді Найфлейша В.Д.,

при секретарі судового засідання Білинській І.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи №923/268/21

за заявою Приватного підприємства "ХЕРСОНСЬКІ ДІТКИ"

до Приватного підприємства "Щасливе дитинство"

про визнання банкрутом

Представники сторін:

Арбітражний керуючийЛЯШКО ОЛЕКСАНДР ВІТАЛІЙОВИЧ (поза межами приміщення суду) - посвідчення

Представник кредитораХРОМЧЕНКО ОЛЕНА СЕРГІЇВНА (поза межами приміщення суду) - від ПП «Одеські дітки», ПП «Оренда-Плюс», ПП «Веселка Плюс» - ордер

Представник кредитораПОДРЕЗ ОЛЕКСІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ (поза межами приміщення суду) - ПП "Херсонські дітки", ордер

Представник кредитораКАРПЕНКО АЛЬОНА АНДРІЇВНА (поза межами приміщення суду) - від ТОВ "Нові Бізнес Погляди", ордер

ВСТАНОВИВ:

Супровідним листом від 07.02.2023р. справу №923/268/21 передано Господарському суду Одеської області.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу №923/268/21 передано судді Найфлейшу В.Д.

Ухвалою суду від 16.02.2023р. прийнято справу №923/268/21 до свого провадження.

В матеріалах справи міститься клопотання розпорядника майна ПП «Щасливе дитинство» арбітражногого керючого Ляшка О.В., в якому останній просить суд припинити повноваження керівника ПП «Щасливе дитинство» Булига В.В. та покласти виконання обов`язків керівника на розпорядника майном ПП «Щасливе дитинство».

В обґрунтуванні заявленого клопотання розпорядник майном боржника зазначає, що на адресу Приватного підприємства "Щасливе дитинство" на ім`я керівника Боржника було направлено вимогу щодо надання документів та інформації та про необхідність проведення інвентаризації. Однак, вимогу розпорядника майна виконано не було.

Арбітражний керуючий Ляшко О.В. зазначає, що представником боржника було повідомлено, що керівник та засновник ПП «Щасливе дитинство» знаходяться за кордоном.

Також, суд зазначає, що боржником не виконано вимоги ухвали суду від 16.05.2023р. та не надано до господарського суду відзив.

Враховуючи, що керівник ПП «Щасливе дитинство» в судові засідання не з`являється, відзив на клопотання розпорядника майном боржника про припинення повноважень керівника боржника не надано, а також, керівником Боржника допускалась бездіяльність, яка призвела до виникнення перешкод у виконанні обов`язків розпорядника майном боржника, оскільки не здійснено боржником повну інвентаризацію майна боржника, що веде до затягування розгляду справи та унеможливлює застосування подальших судових процедур, оскільки неможливо встановити фактичний майновий стан боржника, суд задовольняє клопотання про припинення повноваження керівника ПП «Щасливе дитинство» Булига В.В.

Відповідно до ч. 12 ст. 44 Кодексу України з процедур банкрутства повноваження керівника боржника та виконавчих органів його управління, покладені на них відповідно до законодавства чи установчих документів, можуть бути припинені в разі, якщо ними не вживаються заходи щодо забезпечення збереження майна боржника, створюються перешкоди діям розпорядника майна чи допускаються інші порушення законодавства.

У разі виявлення обставин, передбачених абзацом першим цієї частини, за клопотанням кредиторів або інших учасників справи ухвалою господарського суду повноваження керівника та виконавчих органів управління боржника припиняються, а виконання відповідних обов`язків тимчасово покладається на розпорядника майна до призначення в порядку, визначеному законодавством та установчими документами, нового керівника боржника та виконавчих органів управління боржника.

Також, від арбітражного керуючого Ляшко О.В. надійшло клопотання про виплату грошової винагороди.

Згідно ч. 1 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень керуючого реструктуризацією становить п`ять розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожен місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.Згідно п. 6 ч. 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, сплата грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі.

Разом із поданням заяви про відкриття провадження про банкрутство, заявником надано платіжне доручення №292 від 02.03.2021р. про сплату авансового внеску на суму 54000 грн.

Враховуючи те, що клопотання арбітражного керуючого обгрунтоване, розрахунок грошової винагороди здійснений вірно, суд доходить до висновку про задоволення вказаного клопотання.

Керуючись ч. 12, 13 ст. 44 Кодексу з процедур банкрутств, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Припинити повноваження керівника Приватного підприємтства «Щасливе дитинство» Булига Валерія Васильовича.

2. Виконання обов`язків керівника Приватного підприємтсва «Щасливе дитинство» тимчасово покласти на розпорядника майном боржника арбітражного керуючого Ляшка О.В. (свідоцтво про здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майном, керуючого санацією, ліквідатора) №343 від 28.02.2013р.) до призначення у порядку, визначеному законодавством та установчими документами, нового керівника боржника та виконавчих органів управління боржника.

З. Керівнику Приватного підприємтства «Щасливе дитинство» Булига Валерію Васильовичу протягом трьох днів з дня постановлення даної ухвали передати розпоряднику майном боржника арбітражному керуючому Ляшко Олександру Віталійовичу, а розпоряднику майном боржника прийняти бухгалтерську та іншу документацію боржника, його печатки і штампи, матеріальні та інші цінності.

4. Державному реєстратору здійснити державну реєстрацію змін відомостей, що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, щодо повноважень керівника ПП «Щасливе дитинство» (код ЄДРПОУ 39505838).

5. Зобов`язати арбітражного керуючого провести повну інвентаризацію майна боржника, надати до суду відповідні матеріали.

6. Відділу фінансового та бухгалтерського забезпечення Господарського суду Херсонської області здійснити сплату грошової винагороди арбітражному керуючому Ляшку Олександру Віталійовичу (свідоцтво № 343 від 28.02.2013, рахунок НОМЕР_1 в АТ КБ Приватбанк, МФО: 305299, ід.н. НОМЕР_2 ) в сумі 54 000 (п`ятдесят чотири тисячі) грн. з депозитного рахунку.

7. Розгляд справи відкласти на "07" листопада 2023 р. о 11:30.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т Шевченка, 29, в залі судових засідань № 2 (1 поверх), тел. 0(482)307-990.

8. Проведення судового засідання в режимі відеоконференції здійснити за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon" (за вебпосиланням: vkz.court.gov.ua).

Повний текст складено 21 вересня 2023 р.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://od.arbitr.gov.ua

Ухвала набрала законної сили негайно після її проголошення згідно ст. 235 ГПК України та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Південно-західного апеляційного господарського суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів згідно ст. 256 ГПК України.

Суддя В.Д. Найфлейш

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено25.09.2023
Номер документу113650735
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —923/268/21

Ухвала від 07.05.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 12.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Постанова від 07.11.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 07.11.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 19.09.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 15.06.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 16.05.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 09.05.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 11.04.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні