Постанова
від 14.11.2007 по справі 5/323а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/323А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

ПОСТАНОВА

                    

14.11.07                                                                                           Справа№ 5/323А

За позовом: Державної податкової інспекції у Личаківському районі м.Львова, м.Львів

До відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю “Анонс-Сервіс”, м.Львів

Про стягнення податкового боргу в сумі 28 710,96 грн.

Суддя Петрик І.Й.

При секретарі Печеному С.М.

Представники:

від позивача –Задорожний І.В. - предстаник

від відповідача –П.Гупало - представник

Зміст ст.ст. 49, 51 КАС України судом  роз'яснено.

Суть спору.

Позов заявлено ДПІ у Личаківському районі м.Львова до товариства з обмеженою відповідальністю “Анонс-Сервіс” про стягнення податкового боргу в сумі 28710,96 грн.

Провадження в адміністративній справі відкрито 30.10.2007 року та призначено  до розгляду в судовому засіданні на 14.11.2007 року.  

Представник позивача 14.11.07р. позов підтримав, з підстав, викладених у позовній заяві, згідно яких просить стягнути податковий борг з товариства з обмеженою відповідальністю “Анонс-Сервіс” в сумі 28710,96грн., покликаючись на те, що суми податків та фінансових санкцій відповідача в зазначеному розмірі є узгодженими та у встановлені законом строки до бюджету не сплачені, тобто визнаються сумою   податкового   боргу, а тому підлягають стягненню з відповідача.

Представник відповідача позов визнав.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши пояснення представників сторін, суд встановив.

Згідно довідки відділу обліку податкового органу заборгованість підприємства перед бюджетом станом на 19.09.2007р. становить –28710,96 грн. та складається з податку на додану вартість: 28 710,66 грн. –залишок несплаченого податкового зобов'язання (податкове повідомлення-рішення від 20.02.2006р. №0000702310/0 винесене на підставі акту перевірки № 22/23-0 від 13.02.2007 року) 0,30 грн. –залишок несплаченої пені.  

У п.п.5.2.1 п.5.2 ст.5 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань  платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" зазначено, що податкове зобов'язання  платника податків, нараховане контролюючим органом відповідно до пунктів 4.2 та 4.3 статті 4 цього Закону, вважається узгодженим у день отримання платником податків податкового повідомлення-рішення.  

У п.п 5.3.1 ст. 5.3 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань  платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" зазначено, що платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом десяти календарних днів, наступних за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого підпунктом 4.1.4 пункту 4.1 статті 4 цього Закону для подання податкової декларації.

На даний час нараховані суми податку та фінансових санкцій є узгодженими та у встановлені законом строки до бюджету не сплачені, тобто визнаються сумою податкового боргу, відповідно до підпункту 1.3 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами".

Як вбачається з матеріалів справи, на виконання вимог ст.б даного Закону ДПІ у Личаківському районі м. Львова направлено Відповідачу першу та другу податкові вимоги.

Заходи щодо ліквідації заборгованості  відповідач самостійно не вживає, в матеріалах справи відсутні докази погашення зазначеної заборгованості.

Як вбачається з відповідей Управління державтоінспекції УМВС у Львівській області, Львівського міського управління земельних ресурсів та ЛОДКБТІ та ЕО на запит ДПІ у Личаківському районі м.Львова за відповідачем транспортні засоби не зареєстровані, земельні ділянки не числяться, нерухоме майно не зареєстровано.

При прийнятті рішення суд виходить з наступного.

Примусове стягнення податкової заборгованості - передбачена законодавством України процедура погашення податкової заборгованості платника податків шляхом звернення стягнення на активи відповідного платника податків.

Як вказано у п.1.7 ст.1 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" активами платника податків є кошти, матеріальні та нематеріальні цінності, що належать юридичній або фізичній особі за правом власності або повного господарського відання.

Відповідно до п.п.3.1.1. п.3.1. ст.З Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" активи платника податків можуть бути примусово стягнені в рахунок погашення його податкових зобов'язань виключно за рішенням суду.

Відповідно з п.11 ст.10 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" однією з функцій органів державної податкової служби є подання до судів позовів до суб'єктів господарювання про стягнення заборгованості перед бюджетом і державними цільовими фондами за рахунок їх майна.

Таким чином, суд, оцінивши усі матеріали справи та представлені докази в їх сукупності, дійшов до висновку, що позовні вимоги про стягнення податкового боргу з товариства з обмеженою відповідальністю “Анонс-Сервіс” в сумі 28710,96 грн. є обґрунтованими, документально підтверджені та підлягають до задоволення.

Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог ст.94 КАС України, зокрема, частин 4, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не належить стягувати.

Враховуючи наведене та керуючись п.п. 3.1.1 п.3.1 ст.З Закону України №2181-111 "Про погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами" від 21.12.2000р., п.п.З п.З, п.б Прикінцевих положень КАС України,  ст.ст.162,163,167 КАС України,  суд

постановив:

1.          Адміністративний позов задоволити повністю.

2.          Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю “Анонс-Сервіс” (місце знаходження 79056, м.Львів, вул.Польова, 46, ЄДРПОУ – 31215670) на користь Державної податкової інспекції у Личаківському районі м.Львова, (м.Львів, вул..Стрийська, 35, ЄДРПОУ 23949066) -  податковий борг в сумі 28710,96 грн.

3.          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова суду не набрала законної сили.

4.          Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

               

Суддя                                                                                                       Петрик І.Й.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення14.11.2007
Оприлюднено27.11.2007
Номер документу1136544
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/323а

Постанова від 14.11.2007

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрик І.Й.

Ухвала від 30.10.2007

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрик І.Й.

Ухвала від 25.10.2007

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрик І.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні