Ухвала
від 25.09.2023 по справі 589/878/21
ШОСТКИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 589/878/21

Провадження № 2/589/66/23

УХВАЛА

25 вересня 2023 року Шосткинський міськрайонний суд Сумської області в складі

головуючого судді Лєвші С.Л.,

з участю секретаря судового засідання Новик О.С.,

представника позивача адвоката Рязанець А.А.,

представник відповідача адвоката Островської Г.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду у місті Шостка Сумської області за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Комунального підприємства «Промислово-виробниче об`єднання «Енергія», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору: ОСОБА_3 , про визнання незаконним рішення про передачу житла у приватну власність у порядку приватизації та свідоцтва про право власності на житло в частині, що стосується особи відповідача,-

ВСТАНОВИВ:

09 березня 2021 року ОСОБА_1 звернувся до Шосткинського міськрайонного суду Сумської області з позовною заявою до ОСОБА_4 , в якій просить визнати незаконним та скасувати розпорядження органу приватизації Комунального підприємства «Промислово-виробниче об`єднання «Енергія» від 18.09.2017 за №12754, в частині передачі в приватну власність у порядку приватизації ОСОБА_4 1/2 частки квартири АДРЕСА_1 , та недійсним свідоцтво про право власності на дане житло, що видане 20.09.2017 органом приватизації Комунальним підприємством «Промислово-виробниче об`єднання «Енергія» в частині що стосується права ОСОБА_2 на 1/2 частку вказаної квартири.

Позивач ОСОБА_1 в підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений.

Відповідач ОСОБА_2 в підготовче засідання не з`явилася, про дату, час та місце розгляду справи повідомлена.

Представник позивача адвокат Рязанець А.А. в підготовчому засіданні заявив повторно клопотання про витребування доказів, а саме, від Комунального підприємства «Промислово-виробниче об`єднання «Енергія» належним чином завіреної копії приватизаційної справи на квартиру АДРЕСА_1 . Крім того, просить витребувати з Відділу державної реєстрації Шосткинської міської ради Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що стосується перебування у власності ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , нерухомого майна в період до 31 грудня 2012 року.

Представник відповідача адвокат Островська Г.В. в підготовчому засіданні не заперечувала проти задоволення клопотання представника позивача.

Представник Комунального підприємства «Промислово-виробниче об`єднання «Енергія» та третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору: ОСОБА_3 в підготовче засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені.

Дослідивши заяву представника позивача адвоката Рязанець А.А. про витребування доказів та оглянувши матеріали справи з цього питання, а також заслухавши думку представника відповідача, суд прийшов до наступного.

В підготовчому засіданні 24 березня 2023 року представником відповідача адвокатом Рязанець А.А. було заявлено аналогічне клопотання, яке було задоволено ухвалою, постановленою судом, не виходячи до нарадчої кімнати і занесеної до протоколу судового засідання. Станом на 25 вересня 2023 року витребувані документи суду не надані.

Відповідно до ст. 84 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом та у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Приймаючи до уваги характер виниклого питання, та з огляду на важливість зазначеної інформації для розгляду справи, суд, вважає необхідним клопотання представника позивача адвоката Рязанець А.А. задовольнити та витребувати:

- від Комунального підприємства «Промислово-виробниче об`єднання «Енергія» належним чином завірену копію приватизаційної справи на квартиру АДРЕСА_1 ;

- від Відділу державної реєстрації Шосткинської міської ради Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що стосується перебування у власності ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , нерухомого майна в період до 31 грудня 2012 року.

Відповідно до п. 4 ч. 5, ч. 6 ст. 198 ЦПК України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності витребування нових (додаткових) доказів. У разі оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій у засіданні була оголошена перерва.

Але враховуючи те, що перерва у розгляді справи є як тимчасове припинення її судового розгляду у зв`язку із неможливістю вчинення необхідних процесуальних дій у цьому підготовчому засіданні і головна умова оголошення перерви в підготовчому засіданні полягає у тому, що такі перешкоди мають бути усунені порівняно швидко, без певних ускладнень, тому, суд приходить до висновку, що в даному випадку необхідно відкласти підготовче засідання, оскільки для витребування вищезазначених доказів потрібен деякий час (день, тиждень тощо) в період якого судом до розгляду призначені інші справи відповідно до графіку.

Дата судового засідання визначається з урахуванням завантаженості судді та графіку судових засідань, у справах призначених до розгляду раніше, а також відпустки судді.

Керуючись ст. 84, 258-261 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача адвоката Рязанець Андрія Анатолійовича про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Комунального підприємства «Промислово-виробниче об`єднання «Енергія», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору: ОСОБА_3 , про визнання незаконним рішення про передачу житла у приватну власність у порядку приватизації та свідоцтва про право власності на житло в частині, що стосується особи відповідача - задовольнити.

Витребувати від Комунального підприємства «Промислово-виробниче об`єднання «Енергія» (ідентифікаційний код юридичної особи 30256978, адреса місцезнаходження юридичної особи: 41100, Сумська область, місто Шостка, провулок Івана Євдокименка, будинок 4) належним чином завірену копію приватизаційної справи на квартиру АДРЕСА_1 .

Витребувати від Відділу державної реєстрації Шосткинської міської ради (адреса місцезнаходження: 41100, Сумська область, місто Шостка, вулиця В`ячеслава Чорновола, будинок 4) Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що стосується перебування у власності ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , нерухомого майна в період до 31 грудня 2012 року.

Відкласти судове засідання у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Комунального підприємства «Промислово-виробниче об`єднання «Енергія», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору: ОСОБА_3 , про визнання незаконним рішення про передачу житла у приватну власність у порядку приватизації та свідоцтва про право власності на житло в частині, що стосується особи відповідача, на 12 березня 2024 року на 10 год. 00 хв.

Вказану інформацію надати для огляду до 15 листопада 2023 року.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом зокрема, ст. 382 Кримінального кодексу України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази (ст.84 Цивільного процесуального кодексу України).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Шосткинського міськрайонного суду

Сумської області С.Л.Лєвша

Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено26.09.2023
Номер документу113674183
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: щодо реєстрації або обліку прав на майно

Судовий реєстр по справі —589/878/21

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

Ухвала від 07.04.2021

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні