Ухвала
від 10.08.2023 по справі 757/34201/23-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/34201/23-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 серпня 2023 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення огляду у кримінальному провадженні № 42022102060000152,-

ВСТАНОВИВ:

На розгляд слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що слідчим відділом Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42022102060000152 від 27.09.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи Головного управління Пенсійного фонду в м. Києві, шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою із службовими особами ТОВ «Охоронна фірма Вольф» (ЄДРПОУ 43888018), ТОВ «ПХП» (ЄДРПОУ 43337846) та ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , здійснили привласнення бюджетних коштів при проведенні капітального ремонту четвертого, п`ятого, шостого поверхів адміністративної будівлі Головного управління Пенсійного фонду в м. Києві, розташованої за адресою: м. Київ, пр-т. Перемоги, 50.

Так, у 2021 році Головним управлінням Пенсійного фонду України в м. Києві проведено закупівлю, пов`язану з капітальним ремонтом четвертого, п`ятого, шостого поверхів адміністративної будівлі Головного управління Пенсійного фонду в м. Києві, розташованої за адресою: м. Київ, пр-т Перемоги, 50, та за рішенням тендерного комітету 11.11.2021 укладено договір з ТОВ «Охоронна фірма Вольф» на суму 38,5 млн. грн. без ПДВ.

Згідно календарного графіка, роботи проводяться з 2021 по 2023 з кошторисною вартістю: 2021 рік - на суму 4,4 млн. грн. без ПДВ; 2022 рік - на суму 5,8 млн. грн. без ПДВ; 2023 рік - на суму 28,3 млн. грн.. без ПДВ.

З метою приховування дійсної вартості поставлених робіт та забезпечення перемогу заздалегідь визначеному учаснику, посадові особи Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, за попередньою домовленістю із службовими особами ТОВ «Охоронна фірма Вольф» та іншими особами: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , здійснили підготовку тендерної документації, формування технічних умов та вимог до учасників, для подальшого створення схеми легалізації.

Згідно довідки про наявність працівників відповідної кваліфікації, яку подавали для участі в тендері - інженер даної компанії має стаж 22 роки та досвід роботи за фахом 8 років, та відповідно до трудового договору даний працівник - 1998 р.н. Також згідно інформації про виконання аналогічного договору було надано лист-відгук (про співпрацю) від фізичної особи щодо капітального ремонту приміщення в м. Мелітополь, згідно огляду карт та реєстру майна даної адреси не знайдено.

Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві оплатило повністю ТОВ «Охоронна фірма Вольф» за роботи по встановленню кондиціювання на 4-му, 5-му та 6-му поверхах, яке фактично відсутнє, а також за роботи по фарбуванню стін, які повністю не виконано.

Відповідно до кошторисної документації вартість кондиціонування 4-го поверху складає 618 тис. грн., 5-го поверху - 1,125 млн. грн., 6-го поверху - 1,655 млн. грн.

Крім того, на 4-му поверсі встановлено пожарну сигналізацію, обладнання якої не відповідає проектно-кошторисній документації. Відповідно до кошторисної документації вартість пожежної сигналізації 4-го поверху складає 450 тис. грн.

Також встановлено, що під час проведення капітального ремонту встановлено вікна, які не відповідають діючим державним стандартам, будівельним нормам і правилам, та за завищеними цінами. Відповідно до кошторисної документації вартість віконних блоків 4-го поверху складає 948 тис. грн.

В подальшому виявлено, що без ремонту даху проводити будівельні роботи на 5-му та 6-му поверхах неможливо.

В період з 2021 та 2022 років Головним управлінням Пенсійного фонду України в м. Києві проведено закупівлю, пов`язану з здійсненням технічного нагляду по об`єкту: Капітальний ремонт четвертого, п`ятого, шостого поверхів адміністративної будівлі Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, яка розташована за адресою: м. Київ, проспект Перемоги, 50, та за рішенням тендерного комітету укладено договори з ТОВ «ПХП» (код 43337846) на суму 5 670 грн. та 87 550 грн.

З метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення у слідства виникла необхідність в проведенні огляду, нежитлових приміщень. загальною площею 9794, 86 кв.м, що знаходяться на частині першого поверху, на частині четвертого поверху, на п`ятому поверсі, на шостому поверсі та на частині даху і технічному поверсі за адресою АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, незавершене будівництво за адресою: м. Київ, проспект Берестейський (колишня назва - Перемоги), буд. 50 на праві власності Державі Україна в особі Державного управління справами.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримала, посилаючись на викладені в ньому доводи, просила задовольнити.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей і документів та комп`ютерних даних.

Як визначено ч. 2, 3, 5 цієї ж статті, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи, з метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів, при проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчим доведено, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення необхідно провести огляд нежитлових приміщень. загальною площею 9794, 86 кв.м, що знаходяться на частині першого поверху, на частині четвертого поверху, на п`ятому поверсі, на шостому поверсі та на частині даху і технічному поверсі за адресою АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 234, 235, 237, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві: ОСОБА_4 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , слідчим слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві, які входять до групи слідчих та прокурорам Печерської окружної прокуратури міста Києва, які входять до складу групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42022102060000152 від 27.09.2022 на проведення огляду нежитлових приміщень. загальною площею 9794, 86 кв.м, що знаходяться на частині першого поверху, на частині четвертого поверху, на п`ятому поверсі, на шостому поверсі та на частині даху і технічному поверсі за адресою АДРЕСА_1 , що належать на праві власності Державі Україна в особі Державного управління справами, балансоутримувачем якого є Державне видавництво «Преса України» Державного управління справами в особі ОСОБА_14 , орендарем якого є ГУ Пенсійного фонду України в м. Києві в особі ОСОБА_15 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Визначити строк дії ухвали один місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.08.2023
Оприлюднено26.09.2023
Номер документу113674735
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —757/34201/23-к

Ухвала від 10.08.2023

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 10.08.2023

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні