Ухвала
від 25.09.2023 по справі 212/6507/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/6507/23

2-н/212/1380/23

У Х В А Л А

25 вересня 2023 року м. Кривий Ріг

Суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Ваврушак Н.М., розглянувши заяву Об`єднання співвласників багаквартирного будинку «Гарант Центробуд» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 за послуги з управління багатоквартирним будинком,-

ВСТАНОВИВ:

29 серпня 2023 року Об`єднання співвласників багаквартирного будинку «Гарант Центробуд» звернулися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за послуги з управління багатоквартирним будинком за адресою: АДРЕСА_1 з ОСОБА_1 .

Розглянувши матеріали заяви про видачу судового наказу, суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 5ст. 165 ЦПК України, у разі якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суддя не пізніше двох днів з дня надходження такої заяви, крім випадків подання заяви про видачу судового наказу в електронній формі до боржника, який має офіційну електронну адресу, звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичної особи - боржника.

На виконання вимог передбачених ч. 5 ст. 165 ЦПК України, судом направлено до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи запит щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичної особи - боржників.

Так, заявник звертаючись до Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області із заявою про видачу судового наказу посилається на те, що ОСОБА_1 зареєстрований та є споживачем послуг за адресою: АДРЕСА_1 .

25 вересня 2023 року судом отримані відомості з Реєстру Криворізької міської територіальної громади, відповідно до яких ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований з 22.04.1997 року по теперішній час за адресою: АДРЕСА_2 .

З огляду на вищевикладене, суддя приходить до висновку про відмову у видачі судового наказу виходячи з наступних підстав.

За правилами пункту 8 ч. 1 ст. 165 ЦПК України суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо із поданої заяви не вбачається виникнення або порушення права грошової вимоги, за якою заявником подано заяву про видачу судового наказу.

При зверненні до суду ОСББ «Гарант Центробуд» не надано підтверджуючих документів факту проживання чи права власності боржника ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

Таким чином, суддя приходить до висновку про відмову у видачі судового наказу, оскільки із заяви та доданих до неї доказів не вбачається виникнення або порушення права грошової вимоги з ОСОБА_1 заборгованості, яка утворилася за адресою: АДРЕСА_1 за період з лютого 2022 року по січень 2023 року.

Відповідно до ч. 2 ст.164 ЦПК Україниу разі відмови у видачі судового наказу або в разі скасування судового наказу внесена сума судового збору стягувачу не повертається. У разі пред`явлення стягувачем позову до боржника у порядку позовного провадження сума судового збору, сплаченого за подання заяви про видачу судового наказу, зараховується до суми судового збору, встановленої за подання позовної заяви.

Відповідно до ч.1ст.166 ЦПК України, відмова у видачі судового наказу з підстав, передбаченихпунктами 1,2,8,9частини першої статті 165 цього Кодексу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 165,166,353 ЦПК України, суддя -

П О С Т А Н О В И В:

У видачісудового наказуза заявоюОб`єднання співвласниківбагаквартирного будинку«Гарант Центробуд» провидачу судовогонаказу простягнення заборгованостіз ОСОБА_1 за послугиз управліннябагатоквартирним будинком відмовити.

Роз`яснити заявнику, що відмова у видачі судового наказу з підстав, передбаченихпунктами 1,2,8,9частини першої статті 165 цього Кодексу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду складена та підписана 25 вересня 2023 року.

Суддя Н. М. Ваврушак

СудЖовтневий районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено26.09.2023
Номер документу113675600
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —212/6507/23

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Ваврушак Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні