Постанова
від 25.03.2010 по справі 21/40-10-1064
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

"25" березня 2010 р. Справа № 21/40-10-1064

За заявою ліквідатора При ватного підприємства „Форту на - Південь - Сервіс” про в изнання боржника - Приватне п ідприємство (надалі - ПП) „Фо ртуна - Південь - Сервіс”, щ о ліквідується власником.

Господарський суд Одесько ї області у складі:

судді - ЗЕЛЕНОВА Г.М.,

секретаря судового засіда ння - Суслова М .В.;

за участю представників ст орін:

від боржника: Михайленко Т.С . - представник ПП „Фортуна - Південь - Сервіс” - згідно д овіреності від 17.03.2010 р.

СУТЬ СПОРУ: 05.03.2010 р. ліквідатор ПП „Фортуна - Пів день - Сервіс”, діючий на під ставі рішення засновника ПП „Фортуна - Південь - Сервіс ” від 08.10.2009 р., за яким прийнято рі шення про припинення діяльно сті ПП „Фортуна - Південь - Сервіс” шляхом його ліквідац ії та призначено ліквідатора - Козунітія Д.І., звернувся до господарського суду із заяв ою про визнання боржника - П П „Фортуна - Південь - Серві с” - банкрутом, оскільки ост анній неспроможний виконати свої грошові зобов' язання перед кредитором у сумі 10000 грн . 00 коп. та у зв' язку з недостат ністю майна для задоволення вимог кредитора.

Розглянувши у відкри тому судовому засіданні наяв ні матеріали у справі, заслух авши доводи представника бор жника, господарський суд вст ановив:

08.10.2009 р. засновником ПП „Фор туна - Південь - Сервіс” пр ийнято рішення про припиненн я діяльності ПП „Фортуна - П івдень - Сервіс” шляхом його ліквідації та призначено лі квідатора - Козунітія Дмитр а Івановича (рішення засновн ика ПП „Фортуна - Південь - Сервіс” від 08.10.2009 р.).

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 110 Цивільного кодексу України , юридична особа ліквідуєтьс я за рішенням її учасників аб о органу юридичної особи, упо вноваженого на це установчим и документами, в тому числі, у зв'язку із закінченням строк у, на який було створено юриди чну особу, досягнення мети, дл я якої її створено, а також в і нших випадках, передбачених установчими документами.

22.10.2009 року в газеті “Чорномор ські новини” за № 116 (21013) було опу бліковане оголошення про при пинення діяльності ПП „Форту на - Південь - Сервіс” шляхо м його ліквідації та про прий няття претензій від кредитор ів ПП „Фортуна - Південь - С ервіс”.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 105 Ц ивільного кодексу України, к омісія з припинення юридично ї особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомос ті про державну реєстрацію ю ридичної особи, що припиняєт ься, повідомлення про припин ення юридичної особи та про п орядок і строк заявлення кре диторами вимог до неї. Цей стр ок не може становити менше дв ох місяців з дня публікації п овідомлення про припинення ю ридичної особи.

Згідно з вимогами ч . 1 ст. 111 Цивільного кодексу Укр аїни ліквідаційна комісія пі сля закінчення строку для пр ед'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаці йний баланс, який містить від омості про склад майна юриди чної особи, що ліквідується, п ерелік пред'явлених кредитор ами вимог, а також про результ ати їх розгляду. Проміжний лі квідаційний баланс затвердж ується учасниками юридичної особи або органом, який прийн яв рішення про ліквідацію юр идичної особи.

10.12.2009 року на адресу ліквіда тора ПП „Фортуна - Південь - Сервіс” надійшла претензія Т овариства з обмеженою відпов ідальністю (надалі - ТОВ) „Сі м' я” про сплату заборговано сті у сумі 10000 грн. 00 коп.

Із матеріалів справи вбача ється, що кредиторська забор гованість ПП „Фортуна - Півд ень - Сервіс” перед ТОВ „Сім ' я” у сумі 10000 грн. 00 коп. виникл а на підставі договору про на дання юридичних послуг від 01.0 8.2009 р. № 8 та про наявність якої с відчить акт звірки взаємороз рахунків між сторонами стано м на 01 січня 2010 р.

11.01.2010 р. ліквідатором ПП „Форт уна - Південь - Сервіс” прий нято наказ про інвентаризаці ю активів і пасивів ПП „Форту на - Південь - Сервіс”

За результатами проведено ї, на підставі наказу від 11.01.2010 р ., ліквідатором ПП „Фортуна - Південь - Сервіс” інвентари зації активів і пасивів борж ника, складено 15.01.2010 р. акт інвен таризації про відсутність у ПП „Фортуна - Південь - Серв іс” товарних запасів, основн их засобів, дебіторської заб оргованості.

У ліквідаційному балансі ПП „Фортуна - Південь - Сер віс” станом на 22.02.2010 р. відображ ені лише пасиви підприємства - боржника.

З наданих ліквідат ором ПП „Фортуна - Південь - Сервіс” довідок (від 22.02.2010 р.), ста ном на 22.02.2010 р. у ПП „Фортуна - Пі вдень - Сервіс” не має грошо вих коштів, рухомого та нерух омого майна, техніки, інших ма теріальних цінностей. Також, ПП „Фортуна - Південь - Сер віс” не має заборгованості п о оплаті заробітної платі, по відшкодуванню шкоди, заподі яної життю та здоров' ю, випл аті авторської винагороди. М айно підприємства в заставу не передавалося.

19.11.2010 р. ліквідатором ПП „Фор туна - Південь - Сервіс” при йнято рішення про звернення до господарського суду Одесь кої області із заявою про пор ушення справи про банкрутств о ПП „Фортуна - Південь - Се рвіс” у відповідності до ста тті 51 Закону України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом”, у зв' язку із неможливістю задовольнити в имоги кредиторів (рішення лі квідатора ПП „Фортуна - Півд ень - Сервіс” від 19.02.2010 р.).

Розглянувши наявні ма теріали у справі господарськ ий суд встановив, що заява лік відатора ПП „Фортуна - Півде нь - Сервіс” про наявність т а безспірність боргу обґрунт ована та підтверджена матері алами справи.

Оскільки вартості майна бо ржника - юридичної особи ПП „Фортуна - Південь - Сервіс ” щодо якого прийнято рішенн я про ліквідацію, недостатнь о для задоволення вимог кред итора, юридична особа ліквід ується у порядку передбачено му ст. 51 Закону України “Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом”, згідно якої госп одарський суд за результатам и розгляду заяви про порушен ня справи про банкрутство юр идичної особи визнає боржник а банкрутом, який ліквідуєть ся, відкриває ліквідаційну п роцедуру, призначає ліквідат ора.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 110 Ц К України, якщо вартість майн а юридичної особи є недостат ньою для задоволення вимог к редиторів, юридична особа лі квідується в порядку, встано вленому законом про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том.

Розглянувши заяву пр о порушення справи про банкр утство ПП „Фортуна - Південь - Сервіс”, майна якого недос татньо для задоволення вимог кредиторів, господарський с уд дійшов висновку, що боржни к неспроможний відновити сво ю платоспроможність та задов ольнити вимоги кредиторів не інакше як через застосуванн я ліквідаційної процедури, а тому господарський суд вваж ає за необхідне визнати ПП „Ф ортуна - Південь - Сервіс” - банкрутом і відкрити відносн о нього ліквідаційну процеду ру.

Згідно з п. 2 заяви про по рушення справи про банкрутст во ліквідатор ПП „Фортуна - Південь - Сервіс” просить го сподарський суд відповідно д о ст. 51 Закону України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом” призначити ліквід атором ПП „Фортуна - Пі вдень - Сервіс” - Козу нітія Дмитро Івановича.

На підставі викладеног о, керуючись ст.ст. 22-26, 29-34, 51 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом ”, ст. 60, п. 4 ст. 205,

ст.ст. 209,210,212,213 Господарськог о кодексу України, ст.ст. 104, 105, 110, 11 1 Цивільного кодексу України ст. ст. 68, 86 Господарського проц есуального кодексу, господар ський суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1. ВИЗНАТИ БАНКРУТ ОМ - Приватне підприємство „ Фортуна - Південь - Сервіс” (68000, Одеська область, м. Іллічів ськ, вул. 1-го Травня, 3. Ідентифі каційний код 33647701).

2. Відкрити ліквідацій ну процедуру Приватного підп риємства „Фортуна - Південь - Сервіс” (68000, Одеська область , м. Іллічівськ, вул. 1-го Травня, 3. Ідентифікаційний код 33647701), пе редбачену ст.ст. 22-26, 29 - 34, 51 Закону України “Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

3. Призначити ліквідат ором Приватного підпри ємства „Фортуна - Південь - Сервіс” (68000, Одеська область, м . Іллічівськ, вул. 1-го Травня, 3. І дентифікаційний код 33647701) - Ко зунітія Дмитро Івановича (па спорт серії НОМЕР_1, видан ий Хаджибеївським ВМ Суворов ського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області 25.04.2008 р. Ідент ифікаційний номер НОМЕР_2 , мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ).

4. Власник майна боржн ика (уповноважена ним особа), к ерівник боржника, голова лік відаційної комісії (ліквідат ор), які допустили порушення в имог частини першої статті 51 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”, несуть солідарну відпов ідальність по незадоволеним вимогам за грошовими зобов'я заннями та зобов'язаннями що до сплати податків і зборів (о бов'язкових платежів) боржни ка.

5. Відповідно до п. п. 3,5 ст.ст. 23 , 51 Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом” опублікувати відомос ті про визнання банкрутом Пр иватне підприємство „Фортун а - Південь - Сервіс” і відк риття ліквідаційної процеду ри у офіційних друкованих ор ганах (газети “Голос України ” чи “Урядовий кур`єр”) за раху нок банкрута у п' ятиденний строк із дня прийняття поста нови про визнання боржника б анкрутом.

В газетному оголошенні повинні обов' язково містит ися реквізити, зазначені в п. 5 ст. 11 Закону України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом”.

6. Зобов' язати ліквід атора подати до господарсько го суду докази подачі оголош ення про визнання банкрутом Приватне підприємство „Форт уна - Південь - Сервіс” та п римірник газети з надрукован им оголошенням.

7. Ліквідатору надати суду персональний склад членів л іквідаційної комісії для зат вердження

8. Ліквідатору не рідше одного разу на місяць надава ти до суду та кредиторам пись мову інформацію щодо проведе ння ліквідаційної процедури Приватного підприємства „Фо ртуна - Південь - Сервіс” та після завершення всіх розра хунків із кредиторами подати до господарського суду Одес ької області звіт та ліквіда ційний баланс на затвердженн я.

9. Ліквідатора зобов' язати на вимогу господарсько го суду або державного орган у з питань банкрутства надав ати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної пр оцедури.

10. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань банкрута т а зобов' язань щодо сплати п одатків і зборів (обов' язко вих платежів) вважається так им, що настав.

11. Зобов' язати ліквідатора у процесі ліквідаційної про цедури виявляти ознаки фікти вного банкрутства чи доведен ня до банкрутства боржника, п ро що повідомляти суд та прав оохоронні органи.

12. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута.

13. Скасовується арешт, накла дений на майно боржника, визн аного банкрутом, чи інші обме ження щодо розпорядження май ном такого боржника. Наклада ння нових арештів або інших о бмежень щодо розпорядження м айном банкрута не допускаєть ся.

14. Вимоги та зобов' яза ння боржника, визнаного банк рутом, що виникли під час пров едення процедури банкрутств а, можуть пред' являтися тіл ьки в межах ліквідаційної пр оцедури. Виконання зобов' яз ань боржника, визнаного банк рутом здійснювати у випадках і порядку, передбаченом у Розділом ІІІ - (Ліквідаційна процедура), Закону України “П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом”.

15. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом т а розпорядженням його майном , а також припинити повноваже ння власника (власників) майн а банкрута.

16. Копію постанови наді слати: боржнику, ліквідатору , відділу з питань банкрутств а в Одеській області, державн ому реєстратору виконавчого комітету Іллічівської міськ ої ради Одеської області, ДПІ у м. Іллічівську.

Постанова набира є законної сили з дня її підпи сання.

Постанова підписана 29.03.2010р.

Суддя Зеленов Г.М.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення25.03.2010
Оприлюднено30.09.2010
Номер документу11367627
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/40-10-1064

Постанова від 25.03.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні