Ухвала
від 20.09.2023 по справі 873/150/23
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116 (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"20" вересня 2023 р. Справа№ 873/150/23

Північний апеляційний господарський суд

суддя: Ходаківська І.П.

за участю секретаря судового засідання: Зозулі Н.М.

за участю представників сторін:

від стягувача: не з`явився

від боржника-1: не з`явився

від боржника-2: не з`явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали заяви

Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова Компанія «Кредит-Капітал» про виправлення описки у виконавчому документі у справі №873/150/23

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова Компанія «Кредит-Капітал» про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації «Інформаційно-фінансового бізнесу» від 09.12.2022 у третейській справі № 168/22 (третейський суддя Мамченко Ю.В.)

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова Компанія «Кредит-Капітал»

до: 1. Товариства з обмеженою відповідальністю «ІВІСТ»;

2. ОСОБА_1

про стягнення заборгованості

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 14.06.2023 у справі №873/150/23 задоволено заяву ТЗОВ "ФК "КРЕДИТ-КАПІТАЛ" про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації «Інформаційно-фінансового бізнесу» від 09.12.2022 у третейській справі №168/22.

На виконання ухвали Північного апеляційного господарського суду від 14.06.2023 у справі №873/150/23 судом 24.07.2023 видано накази.

09.08.2023 до Північного апеляційного господарського суду від ТЗОВ "ФК "КРЕДИТ-КАПІТАЛ" надійшла заява, в порядку статті 243 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), про виправлення описки у виконавчому документі, в якій заявник просить виправити описки у виконавчих листах Північного апеляційного господарського суду, вказавши дату народження ОСОБА_1 - ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно протоколу передачі судової справи (апеляційної скарги, заяви, картки додаткових матеріалів) раніше визначеному головуючому судді (судді-доповідачу)(складу суду) від 09.08.2023 вказану заяву передано на розгляд судді Ходаківській І.П.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 14.08.2023 вищезазначену заяву прийнято та призначено до розгляду на 23.08.2023.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 23.08.2023 за клопотанням представника ОСОБА_1 розгляд заяви відкладено на 20.09.2023.

У судове засідання 20.09.2023 представники стягувача та боржників не з`явилися. Про дату час і місце розгляду заяви повідомлені належним чином. Неявка стягувача і боржника не є перешкодою для розгляду заяви (ч. 3 ст. 328 ГПК України).

Суд задовольняє заяву стягувача з таких підстав.

Статтею 4 Закону України «Про виконавче провадження» встановлено вимоги до виконавчого документа, відповідно до частини першої якої, у виконавчому документі зазначаються: 1) назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище, ім`я, по батькові та посада посадової особи, яка його видала; 2) дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ; 3) повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім`я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб), дата народження боржника - фізичної особи; 4) ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника (для юридичних осіб - за наявності); реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті) боржника (для фізичних осіб - платників податків); 5) резолютивна частина рішення, що передбачає заходи примусового виконання рішень; 6) дата набрання рішенням законної сили (крім рішень, що підлягають негайному виконанню); 7) строк пред`явлення рішення до виконання. У виконавчому документі можуть зазначатися інші дані (якщо вони відомі суду чи іншому органу (посадовій особі), що видав виконавчий документ), які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню рішення, зокрема місце роботи боржника - фізичної особи, місцезнаходження майна боржника, реквізити рахунків стягувача і боржника, номери їх засобів зв`язку та адреси електронної пошти.

У разі невідповідності виконавчого документа вимогам, передбаченим цією статтею, стягувач має право звернутися до суду чи іншого органу (посадової особи), що видав виконавчий документ, щодо приведення його у відповідність із зазначеними вимогами (ч. 4 ст. 4 Закону України "Про виконавче провадження").

Наказ, судовий наказ, а у випадках, встановлених цим Кодексом, - ухвала суду є виконавчими документами. Наказ, судовий наказ, ухвала суду мають відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом (ч. 3 ст. 327 ГПК України).

Статтею 160 ГПК України передбачено, що суд може внести виправлення до судового наказу, визнати його таким, що не підлягає виконанню або відстрочити чи розстрочити або змінити спосіб чи порядок його виконання в порядку, встановленому статтями 328, 331 цього Кодексу.

За змістом статті 328 ГПК України суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню. Суд визнає виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню повністю або частково, якщо його було видано помилково або якщо обов`язок боржника відсутній повністю чи частково у зв`язку з його припиненням, добровільним виконанням боржником чи іншою особою або з інших причин. Суд розглядає заяву в десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника і постановляє ухвалу. Неявка стягувача і боржника не є перешкодою для розгляду заяви. До розгляду заяви суд має право своєю ухвалою зупинити виконання за виконавчим документом або заборонити приймати виконавчий документ до виконання. Про виправлення помилки у виконавчому документі та визнання його таким, що не підлягає виконанню, суд постановляє ухвалу. Якщо стягнення за таким виконавчим документом уже відбулося повністю або частково, суд одночасно з вирішенням вказаних питань на вимогу боржника стягує на його користь безпідставно одержане стягувачем за виконавчим документом. Ухвала суду за результатами розгляду заяви може бути оскаржена у порядку, встановленому цим Кодексом.

Враховуючи необхідність приведення наказів у відповідність із зазначеними вимогами закону та з метою забезпечення ефективної реалізації права стягувача на примусове їх виконання, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення заяви про виправлення помилок, допущених при оформленні виконавчих документів від 24.07.2023 в частині реквізитів (дати народження) боржника - фізичної особи ОСОБА_1 .

Керуючись ст.ст. 328, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд

У Х В А Л И В :

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова Компанія «Кредит-Капітал» задовольнити.

Виправити помилки, допущені при оформленні наказів Північного апеляційного господарського суду від 24.07.2023 в частині реквізитів боржника - фізичної особи ОСОБА_1 , зазначивши його дату народження, а саме замість: «Боржник: ОСОБА_1 (ІПН НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 )» слід вірно читати: «Боржник: ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 )».

Дана ухвала є невід`ємною частиною наказів Північного апеляційного господарського суду від 24.07.2023 у справі № 873/150/23, які підлягають виконанню з урахуванням цієї ухвали.

Ухвала набирає законної сили з дня її підписання та може бути оскаржена до Верховного Суду у порядку та строк, передбачені ГПК України.

Повний текст ухвали підписано - 25.09.2023.

Суддя І.П. Ходаківська

СудПівнічний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення20.09.2023
Оприлюднено26.09.2023
Номер документу113686076
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи щодо оскарження рішень третейських судів та про видачу наказів на примусове виконання рішень третейських судів, з них про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду

Судовий реєстр по справі —873/150/23

Ухвала від 20.09.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 23.08.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 14.08.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Судовий наказ від 24.07.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Судовий наказ від 24.07.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Судовий наказ від 24.07.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Судовий наказ від 24.07.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Судовий наказ від 24.07.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Судовий наказ від 24.07.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 14.06.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні