Ухвала
від 25.09.2023 по справі 914/2812/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

25.09.2023 р. Справа № 914/2812/23

Суддя Господарського суду Львівської області Галамай О.З., розглянувши матеріали позовної заяви Пустомитівської окружної прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Головного управління державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру у Львівській області, м. Львів

до відповідача - 1: Перемишлянського професійного ліцею, м. Перемишляни, Львівська область

до відповідача 2: Приватного підприємства Агрофірма Дзвони, с. Болотня, Львівська область

про розірвання договору про спільну діяльність

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Пустомитівської окружної прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Головного управління державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру у Львівській області до відповідача - 1: Перемишлянського професійного ліцею, до відповідача 2: Приватного підприємства Агрофірма Дзвони про розірвання договору про спільну діяльність.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку про необхідність залишення її без руху, з огляду на таке.

Відповідно до пункту 8 частини 3 статті 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

В позовних матеріалах відсутня інформація про наявність в заявника чи в іншої особи оригіналів документів, долучених до позовної заяви.

Також частиною 1 та 2 статті 91 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Поряд з цим, прокурор долучив до позову Положення про навчальне господарство Перемишлянського професійного ліцею, яке містить напис «З оригіналом вірно», печатку та підпис невідомої особи.

Крім того, прокурор зазначив у позові третю особу Львівську районну військову адміністрацію, однак не зазначив на чиїй стороні така має бути залучена.

Відповідно до пункту 1 статті 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162 та 164 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись статтями 162, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовну заяву Пустомитівської окружної прокуратури Львівської області залишити без руху.

2. Встановити прокурору строк у 10 календарних днів з дня вручення цієї ухвали для усунення зазначених в ній недоліків.

У разі невиконання цієї ухвали у встановлений судом строк, позовна заява вважається неподаною і підлягає поверненню позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Ухвала набрала законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Галамай О. З.

Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено27.09.2023
Номер документу113689654
СудочинствоГосподарське
Сутьспільну діяльність

Судовий реєстр по справі —914/2812/23

Ухвала від 25.10.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О.З.

Ухвала від 25.10.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О.З.

Ухвала від 27.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О.З.

Ухвала від 25.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні