Ухвала
від 25.09.2023 по справі 240/21180/23
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

25 вересня 2023 року м. Житомир справа № 240/21180/23

категорія 112040201

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Токарева М.С., розглянувши позовну заяву Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до товариства з обмеженою відповідальністю "НВО-Житомирпромбуд" про стягнення санкцій та пені,

встановив:

Житомирське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю звернулося до суду із позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "НВО-Житомирпромбуд" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені у розмірі 43647,87 грн.

Ухвалою від 24 липня 2023 року позовну заяву було залишено без руху.

Позивачем до суду було подано заяву про закриття провадження у справі у зв`язку з відмовою від позову.

Розглядаючи подану позивачем заяву суд виходить з наступного.

Згідно з ч. 3 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з п. 3 ч. 3 ст. 44 КАС України учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Суд вважає за необхідне роз`яснити позивачу, що пункт 2 частини першої статті 238 КАС України визначає підставу для закриття провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом. Тобто, позов провадження може бути закрито у тому випадку, коли позовна заява вже прийнята до розгляду судом та відкрито провадження у справі.

Проте, у даній справі провадження ще не відкрито.

Суд зазначає, що відповідно до ч. 4 п. 2 ст. 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про її відкликання.

З огляду на наведену норму, суд розцінює подану позивачем заяву як заяву про відкликання позовної заяви, а тому його клопотання задовольняє частково.

Керуючись статтями 169, 243, 248, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив:

Заяву позивача задовольнити частково.

Позовну заяву Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до товариства з обмеженою відповідальністю "НВО-Житомирпромбуд" про стягнення санкцій та пені повернути позивачу.

Копію ухвали про повернення позовної заяви надіслати особі, яка її подала, не пізніше наступного дня після її постановлення, разом із позовною заявою й усіма доданими до неї матеріалами.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя М.С. Токарева

Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено27.09.2023
Номер документу113692630
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення санкцій та пені

Судовий реєстр по справі —240/21180/23

Ухвала від 25.09.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Токарева Марія Сергіївна

Ухвала від 24.07.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Токарева Марія Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні